Пси не смеју у центар Бања Луке

ccaterpillar

Legenda
Poruka
56.059
Пси не смеју у центар Бањалуке

Кретање паса забрањено у ужем центру Бањалуке. На више места у граду истакнуте табле са сликом прецртаног пса.

центру Бањалуке забрањено је кретање паса, а на више места у граду истакнуте су табле са сликом прецртаног пса. Ова одлука изгласана је пре скоро десет година, али је тек недавно почела да се примењује.

Banjaluka-psi.jpg

Поједини власници паса не могу да верују да је донета одлука о забрана кретања паса.

"Шта да раде људи који станују у центру града и имају кућне љубимце?", пита се власник једног ретривера из Бањалуке, који није желео да му се помиње име, преноси интернет портал Sarajevo-x.com.

"Упућиване су петиције и молбе за уклањање табли, али су оне још ту. Они храбрији, који се са псом усуде да прошетају центром града, то раде на властити ризик да плате казну", каже oвај Бањалучанин.

Према одлуци градских власти, које су псима забраниле улаз у шире градско језгро, за непоштивање ове одлуке прописана је казна од 100 до 1.000 конвертибилних марака.

Banjaluka.jpg

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/Регион/1038000/Пси+не+смеју+у+центар+Бањалуке+.html

Време је да се остали српски градови угледају на Баља Луку.

kakve bedne kukavice i miševi, jadan je to soj kad mu pas smeta

Ma ja, а љубитељи магараца ће да доведу магарце, они који воле прасиће ће да држе прасиће, а сви заједно ће да засеравају град, уместо као сад, да само пси имају ту привилегију..

Ma ja, а љубитељи магараца ће да доведу магарце, они који воле прасиће ће да држе прасиће, а сви заједно ће да засеравају град, уместо као сад, да само пси имају ту привилегију..

kakvi bre prasići i magarci, koje farme i živine, u kakvim si ti paranojama ebte
zna se šta je živina a šta ker
psi imaju veća muda i više duše od većeg dela živine
koja sebe naziva ljudima
i džaba kiseonik troši

Мора да ти није лако да куцаш с тим шапама... Али ваљда си савладао ход четвороношке..

šape su mi ko medveđe
a četvoronoške hodam samo kad onaj drugi već padne
pa da ga ne šutam baš
a i lakše manipulisati zubima

nemoj da puziš stari
izlizaćeš sindikalke

А ни шетање прасића није забрањено, Карлеуша је имала мало прасе пре неколико година.

II % ДРЖАЊЕ ДОМАЋИХ ЖИВОТИЊА

Члан 7.
На подручју градских општина: Врачар, Савски венац и Стари град, не могу се држати
копитари, папкари, живина и кунићи.

http://www.veterinabeograd.rs/files...ih ljubimaca na teritoriji grada Beograda.pdf

Дакле, Јелена је то радила на свој ризик, кршећи закон...

Јесу домаће животиње, али су уједно и кућни љубимци, док су магарци и остали које си набројао животиње које углавном живе на селу.
Аха, пси су уједно и кућни љубимци, али ако хоћу да ми кунић буде кућни љубимац, онда не може. Ако бих хтео прасенце, исто не може, прасићи су добри једино у тепсији...

Аха, пси су уједно и кућни љубимци, али ако хоћу да ми кунић буде кућни љубимац, онда не може. Ако бих хтео прасенце, исто не може, прасићи су добри једино у тепсији...

Шта ја могу кад је тако написано у оном правилнику за држање животиња да само пси и мачке смеју да се држе.

Back