Psi napadaju

Krivi su ljudi koji kupe Staforda pa ga izbace na ulicu. Treba uvesti zakon po kojem će svako pri nabavci ili kupivini psa morati da ga registruje odmah pa kad ga izbace na ulicu da se skenira čip i pronađe vlasnik. Ako nije prijavio gubitak životinje da se kazni tako da mora u rate da plaća. Društvo generalno zabole za sve pa i za ovo, tako da taj problem neće biti rešen koliko god šinteri kupili životinje sa ulica ljudi će ih izbacivati
Pre nekoliko nedelja sam šetao kroz Zrenjanin i broj rasnih pasa lutalica je neverovatan!

Ja sam ranije spominjao na ovom forumu da sam kao član lovačkog društva učestvovao u isrebljivanju pasa lutalica dok je zakon to dozvoljavao. Znate li šta smo postgli? Ništa! Pasa je opet bilo jer neodgovorni vlasnici nisu kažnjavani.
Dok ne počne opasno da se lupa po džepu ovaj problem neće biti rešen.

Ne veruješ ?

- - - - - - - - - -

Dragi moj neupućeni,
na ulicu ih izbacuje i država !

U Beogradu to radi Zoohigijena.
Pohvata ih,
verovatno vakciniše
i ponovo ( noću, kamionom ) ih razvozi po beogradskim ulicama.

Naravno, država kupi kuče pa ga pusti... Znam da ih oni vraćaju ali su krivi neodgovorni vlasnici i to je početak i kraj problema. Država je kriva što ne kažnjava a zakone o zaštiti koje su morali prihvatiti na silu ne smeju da krše (to mogu samo kad su prava radnika u pitanju).
Napisao sam u čemu sam učestvovao, valjda si dovoljno bistar da zaključiš koliko sam upućen u temu.

Oni znaju tamo iz Zoohigijene Niša da im je groblje kritična zona za pse lutalice koji su agresivni i ništa ne rade da to spreče.
Dešavalo se i ranije, a oni su nemarni i odgovorni.
Dobro se srećom završilo, a devojka će da tuži grad dobije novac.

Inače nije praxa, bez obzira šta ti kažu, da se psi vraćaju na ulicu kad ih pokupe.... idu posle nekog kraćeg perioda na eutanaziju.
Mnogo toga ima zašto, zato što bi svi da kradu......

mora se nesto uraditi na nivou cele srbije

ili ih poubijati

ili ih stavljati u azile

ili da ovi sto ih brane usvoje po nekoliko psa

mogu ida organizuju akciju (ljubitelji pasa) da se izgradi jos azila ili nesto

nek smisle resenje kad se vec kunu da ih toliko vole

Back