Psi lutalice

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
peticiju i reagovanja mi je spomenula Pussy- ja sam nakuckala zasto se ne odlucujem na nju iako zvuci kao jedina stvar koju obicni gradjanin moze uraditi ..... problem je politicki, a mamce su zagrizli ocigledno masa bez mozga i obzira ... spasavaju svet :aha:
tema je jedino mogla biti spojena sa mojom ...
a bezobrazno derle od komsije, eeeeeeee

eto moderatori- opet pocinju vredjanja- ko, klonovi ... sa ciljem da zatvore temu
koja je o ..., a ne o niku
Mani se frizeražortodoksnih salona besposlenih alapajki, trolovanja, kuckanja i nakuckavanja, prestani da budeš klasični političar, pestani da zavidiš modovima i odgovori mi- po čemu si ti bolja majka od mene i kako ti više voliš svoju decu od mene, jer ja, zamisli, pored svog deteta, volim i životinje, pa se još i usuđujem da kažem da ih držim u kući?

Tako je - normalnost se ne može definisati!
Međutim, možemo videti koji ljudi su normalni, a koji nisu. Ccaterpillar (nadam se da ćete se javiti na temi pošto neću da izigravam njegovog advokata) je, po stavovima iznetim na temi, savršeno normalan.
Mada meni nije jasno zbog čega se mi uopšte raspravljamo ako se većina nas slaže da bi pse trebalo ukloniti sa ulica (izuzev Skydancer i eventualno još nekog)?
Iz ranijih zilion tema sa istom tematikom, jasno je da niko ne želi pse na ulici(pu, prva, pogotovo što su mi psi ubili 2 mačke).Raspravljamo se oko metoda uklanjanja, gde Ccatepillar predlaže kamena s'ramena pa uglavu(po mogućnosti više puta i sa zadovoljsstvom), a Tehduduk glumi histeričnu ženu bez rešenja, važno je da vrišti i ne daje nikakvo rešenje sem histerične panikei još mi objašnjava da sam najgora majka na svetu jer sam se usudila da pored deteta gajim i životinje, a ona je Bogorodica.Imaš li ti rešenje?Tu ne očekujem vešala, kamu , nož i živi kreč, nego nešto kreativno

Hvatati pse i uspaljivati.
Što ne to?
Vidim da nisi na forumu životinja, taj program postoji već 10 godina-CRS- uhvati, kastriraj, pusti- sterilišu se lutalice, kastriraju/sterilišu i vraćaju odakle su odvedeni, čime gube svaku agresivnost(bato, ovo dobro i za pojedine švaleraše:zper:), nema potrebe za uspavljivanjem, sem za ekstremno agresivne/kamo sreće da je isti kriterijum i za ljude.

Navodno se primenjuje već 10 godina, počev od Veterinarskog fakulteta, a ja, nažalost, sve svoje mačke sterilišem u Centru za mešance, gde je sterilizacija mace 1800 dinara, dok je sterilizacija kod privatnika i na Veterinarskom između 4000-6000din(jooj.,razlike)Pritom, pola životinja ugine, jer su kasapini, a ne veterinari i zabole ih baš.
Ovaj program je čak i u zakonu, ako želimo u EU, ali se vlast pravi totalno blesava, tipa"ja nisam odavle"

Navodno se primenjuje već 10 godina, počev od Veterinarskog fakulteta, a ja, nažalost, sve svoje mačke sterilišem u Centru za mešance, gde je sterilizacija mace 1800 dinara, dok je sterilizacija kod privatnika i na Veterinarskom između 4000-6000din(jooj.,razlike)Pritom, pola životinja ugine, jer su kasapini, a ne veterinari i zabole ih baš.
Ovaj program je čak i u zakonu, ako želimo u EU, ali se vlast pravi totalno blesava, tipa"ja nisam odavle"
u toj istoj Evropi su prvo pobili sve lutalice pa tek onda počeli da mrse mooda o nekakvim CNRovima, zakonima o zaštiti životinja i kad toliko smanjiš broj lutalica ubistvom lako ti je da radiš šta ti duša ište. mi usvajamo neke evropske zakone bez ikakvog ekonomskog preduslova za sprovođenje i posle nam krivi svi drugi što se ne primenjuju ( šinteri, veterinari, političari, mrzitelji...) To bi otprilike bilo kao da donesemo zakon o državnoj socijalnoj pomoći od 1.000 evra koliko daju na zapadu i da se čudimo što nam ekonomija prsla posle 3 meseca. kako bre ne možete da shvatite da u ovakvoj banana državi ljudski život vredi neku crkavicu, do pre neku godinu smo se međusobno klali ko da smo gologuzanska plemena iz afrike a mi sad godinama palamudimo o pravima uličnih džukela... :roll:

Imam srece pa mi je drugar vet. Ne znam kako bi, inace

Mene svako jutro prati na posao do semafora jedno 10-ak kerova, laju, skacu, ne pijem bromazepam zbog toga
ali to ne znači da ljudi koji se pasa plaše treba da se cimaju kada idu na posao, ili da neko dete navuče traume ili bude izujedano. to što si napisala nije normalno za naseljeno mesto koje se naziva grad...

ali to ne znači da ljudi koji se pasa plaše treba da se cimaju kada idu na posao, ili da neko dete navuče traume ili bude izujedano. to što si napisala nije normalno za naseljeno mesto koje se naziva grad...

ocigledno jeste- gradu treba vise dukela a manje ljudi

vecina napadnutih nije imala strah od pasa

za pravo na bezbednost kretanja niko ne haje, samo se uhvatili pasa kao da su zadnji na svetu

..kako neko ne shvata strah od pasa uopste, tako drugi ne shvataju ne postojanje straha od pasa....nismo svi isti, ne razmisljamo svi
na srecu ili na zalost isto....ne moramo ni svi sve da volimo, ima ljudi koji vole zivotinje, ali se mnogih vrsta plase...sta je tu ne jasno i
cudno.......
..ne volimo svi ni istu hranu, a ista smo vrsta...

u toj istoj Evropi su prvo pobili sve lutalice pa tek onda počeli da mrse mooda o nekakvim CNRovima, zakonima o zaštiti životinja i kad toliko smanjiš broj lutalica ubistvom lako ti je da radiš šta ti duša ište. mi usvajamo neke evropske zakone bez ikakvog ekonomskog preduslova za sprovođenje i posle nam krivi svi drugi što se ne primenjuju ( šinteri, veterinari, političari, mrzitelji...) To bi otprilike bilo kao da donesemo zakon o državnoj socijalnoj pomoći od 1.000 evra koliko daju na zapadu i da se čudimo što nam ekonomija prsla posle 3 meseca. kako bre ne možete da shvatite da u ovakvoj banana državi ljudski život vredi neku crkavicu, do pre neku godinu smo se međusobno klali ko da smo gologuzanska plemena iz afrike a mi sad godinama palamudimo o pravima uličnih džukela... :roll:

Pa cela filozofija može da se svede na ovih par rečenica. :ok:

Da, fakat su po vecem delu Evrope prvo poubijali svoje pse pa onda dosli nama da sole pamet (izuzetak je Italija, koliko se secam, oni su dosledno sprovodili CNR i resili problem pasa lutalica, sad ih muce macke pa i njih sterilisu) i fakat da WSPA (Svetsko drustvo za zastitu zivotinja) ne ucestvuje i ne priznaje CNR, a za druge projekte (tipa otimanja medveda igraca od Roma i pravljenje azila, kod nas bese na Fruskoj Gori) su voljni da ucestvuju i logisticki i finansijski. I fakat da sam CNR ne moze da resi problem jos duuugi niz godina, i zato i nisam samo i iskljucivo za CNR nego ga recimo prihvatam kao nuzno zlo uz ostale metode koje se ne sprovode uopste a neophodne su i cak finansijski opravdanije ali jednostavno ne postoji volja. Da im se obrate iz nase vlade, WSPA bi cak verovatno pristala da sufinansira jos jedan ciklus subvencionisanog cipovanja vlasnickih pasa da bi mogao da se upotpuni registar i da bi nesavesni vlasnici mogli da se odrape po dzepu, BB bi mozda sufinansirala sterilizaciju vlasnickih pasa mesanaca, domace javne licnosti bi mogle da se ukljuce u promociju udomljavanja lutalica umesto sto setaju civave i prasice, kad bi se pametnije nametali porezi vlasnicima pasa, budzet bi se lepo popunio, vise bi pasa moglo da se sterilise, vise azila da se napravi, pa bi onda i bilo manje slucajeva iz uvodnih postova ovih koliko vec tema i odstete bi bile normalnije.

Koleginica sa DiP je smatrala da ovoj temi nije mesto na tom podforumu. Ni ja ne mislim da je ovoj i ovakvoj temi mesto ovde, koncepcijski bi se najbolje uklopila na Hronici gde je kolega vec zatvorio jednu slicnu temu na kojoj su svi rekli sve sto su imali. Dakle, ako smatrate da fali jos nesto, slobodno mi se obratite na pp, dotad lock.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back