Psi i diskriminacija

ilovedoggos

Aktivan član
Poruka
1.956
Prvo što ću da kažem je to da volim pse, vlasnik sam istih.Ali me mnogo nervira današnja pojava da su psi najuzvišenije životinje i da oni imaju najveća prava. Problem je o diskriminaciji, psi mogu da ulaze u većinu hotela - mačka ili zec ne. Možeš veoma lagano da odeš kod veterinara sa psom, dok pretražiš celu državu da bi naišao na veterinara da ti pregleda zeca. Shvatam, psi su najpopularniji ljubimci ali želela bih da svaka životinja ima ista prava. Da vlasnici mačaka, zečeva, papagaja imaju ista prava kao i vlasnici pasa. Danas ne smeš nešto protiv psa reći inače će skočiti da ti se krvi napiju. Dok se o ostalim životinjama može i pričati i protiv i za. Ako je ubistvo psa kazna, zašto onda nije ubijanje mačke ili zeca? Da, dešava se da mačke budu ubijene, a niko za to ni ne čuje, ali ako se slučajno pas ubije onda si ga nadrljao (Ne opravdavam ubijanje pasa ili mačaka) dokaz da nisu samo ljudi diskrimisani već i životinje. Samo želim da imam ista prava kao vlasnik mačke, zeca, bilo čega drugog kao i vlasnik psa, što i jesam ali govorim za one koji nisu.

Najviše ima vlasnika pasa, ali koliko primećujem mačke su na drugom mestu. No na selu veterinari imaju posla sa raznovrsnijim životinjama...
Kod veterinara , i u Srbiji i u Nemackoj macke imaju isti status , tretman kao i psi.
Vidjam ljude i sa zekama, hrckovima, veterinar ne pravi pitanje o kojoj se i kakvoj zivotinji radi.
Ptice i gmizavci su posebna prica jer je to specijalizacija nad specijalizacijom.
Zakon je isti i za macke i za pse.

Kod veterinara , i u Srbiji i u Nemackoj macke imaju isti status , tretman kao i psi.
Vidjam ljude i sa zekama, hrckovima, veterinar ne pravi pitanje o kojoj se i kakvoj zivotinji radi.
Ptice i gmizavci su posebna prica jer je to specijalizacija nad specijalizacijom.
Zakon je isti i za macke i za pse.
Ne znam kod kakvog si veterinara bila, ali ako je tako to je super. Ali se svi moramo složiti da psi imaju veći status od bilo koje druge životinje.

Ne znam kod kakvog si veterinara bila, ali ako je tako to je super. Ali se svi moramo složiti da psi imaju veći status od bilo koje druge životinje.
Ja mogu samo da govorim iz iskustva sa veterinarima u Zajecaru i ovde u Nemackoj gde zivim pri cemu
imam bolji konktakt ( prisniji) sa zajecarskim. Njegovi su "pacijenti" uglavnom macke, a ja odlazim kod njega
i zbog macke i psa. Zakon i ljudi su takvi da macku smatraju nekako "nizim" stvorenjem, ali ne i veterinari.
Zec konkretno ne moze da se stavlja u istu ravan sa psom i mackom jer zeceve i jedemo;)

Kao vlasnik pasa, mačke i zečeva moram da kažem da ljudi potroše mnooogo više novca na pse, nego na bilo koju drugu životinju. Baš mene briga, nek troši svako svoj novac na šta hoće, ali znam ljude koji npr.imaju psa i zeca, i sad zeca drže u malom kavezu, što je patnja, a kupili psu krevet od 15 hiljada kojeg će on pojesti, ili uopšte neće spavati u tome. Isto tako za hrčke, drže ih u kavezima od 30 cm, a psu kupili krevet u kom on neće ni spavati, dok će hrčak tu ŽIVETI tokom celog svog kratkog života, umesto da mu pruže najbolji život jer žive samo 2 godine oni ga fizički i psihički uništavaju. Onda traže izgovor, veliki kavezi su skupi. A nije skupo kupiti psu jakne, krevet što mu uopšte nije potrebno.

Ja mogu samo da govorim iz iskustva sa veterinarima u Zajecaru i ovde u Nemackoj gde zivim pri cemu
imam bolji konktakt ( prisniji) sa zajecarskim. Njegovi su "pacijenti" uglavnom macke, a ja odlazim kod njega
i zbog macke i psa. Zakon i ljudi su takvi da macku smatraju nekako "nizim" stvorenjem, ali ne i veterinari.
Zec konkretno ne moze da se stavlja u istu ravan sa psom i mackom jer zeceve i jedemo;)
Nažalost jedemo. Mislim ja ne, ali drugi da. Ali isto tako u Kini ljudi drže pse ljubimce i isto ih jedu ali psi su opet uzvišeni pa čak i tamo gde se jedu.

Nažalost jedemo. Mislim ja ne, ali drugi da. Ali isto tako u Kini ljudi drže pse ljubimce i isto ih jedu ali psi su opet uzvišeni pa čak i tamo gde se jedu.
Ne jedem ni ja, ali se meso od zeca jede, neki i gaje zeceve da bi ih prodavali kao meso.

Mislim da nisi bas u toku sa drzanjem ljubimaca. Pas je nepozeljan kod muslimana , a njih ima i dve
milijarde, samo macka jer je pas prljava, a macka cista zivotinja.
Nego da batalimo ove price jer tu nisu jasni ni pocetak, ni kraj.

Ne jedem ni ja, ali se meso od zeca jede, neki i gaje zeceve da bi ih prodavali kao meso.

Mislim da nisi bas u toku sa drzanjem ljubimaca. Pas je nepozeljan kod muslimana , a njih ima i dve
milijarde, samo macka jer je pas prljava, a macka cista zivotinja.
Nego da batalimo ove price jer tu nisu jasni ni pocetak, ni kraj.
Te dve milijarde, verovatno pola od njih ne poštuje ta pravila. Ali ovo nije pitanje religije, ili nacije, ili pola ili bilo čega ovo je sasvim jasno, upućena sam u držanje ljubimaca, držim ih kod kako znam za sebe, ali kad je preterano onda je preterano.

U Nemačkoj da, ali u Srbiji nisam sigurna. Ne pamtim kad sam videla mačku kod veterinara, a vodila sam moje zečeve jednom i rekao je da nađemo veterinara koji je specijalizovan za to.
Evo šta kaže moja žena:
Sad je bila jednom. A prethodnih puteva sam ih vidjala vise
Ova nasa ambulanta prekoputa je primala i hrcka
Pre nekog vremena su operisali neku macku

Evo šta kaže moja žena:
Sad je bila jednom. A prethodnih puteva sam ih vidjala vise
Ova nasa ambulanta prekoputa je primala i hrcka
Pre nekog vremena su operisali neku macku
Moj zajecarski veterinar operise i sterilise ( mada je sterilizacija relativno jednostavna) i macke
i pse podjednako, nemaju oni problem, to uce, specijalizaciju , a mackari su njima isto toliko
vazni kao i kuckari. Svako voli svoju zivotinju na isti nacin.

Чињеница је да су пси и мачке најчешћи и најбројнији љубимци и да ветеринари имају највише искуства са њиховим лечењем.За већину других љубимаца ( а ту не мислим само на егзотичне врсте) мора да се власник помучи да нађе ветеринара са већим искуством, исто онако као што се ради када се тражи специјалиста ( дентиста, на пример) јер то не може да ради сваки ветеринар.
Томе не треба придавати никакав " идеолошки" разлог.

Back