Pseto

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lexa

Buduća legenda
Poruka
30.368
Baš ne pamtim da je bila ovakva tema a super je, baš je bus plus i buljaka.
Živite u stanu, nemate životinju (neverovatno, znam, ali uzmimo da je tako). Dolaze vam gosti sa psetom koje najpre iritantno laje, kome su prljave šapice i koje je praktično postalo deo tela dotične gospoje i tu nema odvajanja, gde ona tu i... ono. Elem, pseto budi komšiluk i prlja pod kako stigne, piška na sve strane jerbo je malecko, kako se nosite sa time?
Ili, uzmimo da je pas savršeno vaspitan ali, eto, možda niste ljubitelji životinja po spratovima u sobama od 20 kvadrata, a ima i ona dobra stara neprijatnost uspaljenog kera tinejdžera koji ima običaj da vas zaskoči, da li da se igra ili da vam siluje ruku.....

Uglavnom, da ne dužim, tema je tuđi psi i vi kao domaćin ili u gostima. Kakva su pravila, kako ih regulišete kada postane prilično teško ista sprovesti a ne biti bezobrazan & drzak?

Zloban... neprijatan..... ili kako bi to fini ljudi rekli - direktan?!

Živite u stanu, nemate životinju (neverovatno, znam, ali uzmimo da je tako). Dolaze vam gosti sa psetom koje najpre iritantno laje, kome su prljave šapice i koje je praktično postalo deo tela dotične gospoje i tu nema odvajanja, gde ona tu i... ono. Elem, pseto budi komšiluk i prlja pod kako stigne, piška na sve strane jerbo je malecko, kako se nosite sa time?
Ili, uzmimo da je pas savršeno vaspitan ali, eto, možda niste ljubitelji životinja po spratovima u sobama od 20 kvadrata, a ima i ona dobra stara neprijatnost uspaljenog kera tinejdžera koji ima običaj da vas zaskoči, da li da se igra ili da vam siluje ruku.....

Uglavnom, da ne dužim, tema je tuđi psi i vi kao domaćin ili u gostima. Kakva su pravila, kako ih regulišete kada postane prilično teško ista sprovesti a ne biti bezobrazan & drzak?

Ja sam iz Srbije... i iskreno da ti kažem prvi put čujem da neko dovodi psa u goste posebno ako je u pitanju stan.
Inače ne bi mi smetalo.

:think: pa sad, ne znam bas kolikko ti je tema realna.....vlasnik psa koji je pas za krilo uci psa od malih nogu da piski napolju, cisti mu sapice, kupa ga i odrzava zdravim jer drukcije ne mozes da izdrzis 10-14 godina sa zivotinjom koja ti je pod nosom svaki dan.....ja imam patuljastu pudlu u stanu koja je kupljena sinu kad je bio mali i brinemo o njoj kao o clanu porodice.....ali, ona isto mora da se pridrzava pravila, da ne laje na svaku glupost, da doceka da bude prosetana, da ne dosadjuje, da ne dira ono sto nije njeno.....ali ajde, da ti je situacija realna,i ja kao veliki ljubitelj pasa rekla bih vrlo direktno da je pas nevaspitan za sta je kriv vlasnik lepo bih zamolila gosta da mi sledeci put dodje bez psa.....

Kod mene u zgradi ima dva pseta i nijednog ne primecujem. Toliko su fini i kulturno vaspitani da nemam reci.
:hvala:E sad, desilo mi se da je jedno komsijsko (iz susedne zgrade) pokusalo da ugrize sina:evil:, pa sam ga posteno isutirao:whistling:, dosla njegova gazdarica, pa sam i nju onako malo...:besan2: :poludeo:i na kraju zavrsio u policiji...:thumbdown::eek:

Niko mi ne uvodi psa u kuću, a ne znam da li bih i voljela. Samo je jedna žena dolazila sa psom i on je uvijek čekao u dvorištu i bio je baš fin pas, nije lajao. A moj pas ide svuda za mnom jer nije vezan i čeka me.

Jasno i glasno kazem da doticna persona ne moze da dodje sa psom, pa se dogovorimo za vidjanje na neutralnom terenu npr. u nekoj basti ili kod njih, ali ne u domu momu. Ili ako joj ne odgovara- necemo se ni videti.
To pod uslovom da je kuce takvo kako si ga opisala i gazde takve kakve si opisala. Ima na srecu i drugacijih i kucica i gazda sa kojima je ok vidjati se i po kucama.

Jasno i glasno kazem da doticna persona ne moze da dodje sa psom, pa se dogovorimo za vidjanje na neutralnom terenu npr. u nekoj basti ili kod njih, ali ne u domu momu. Ili ako joj ne odgovara- necemo se ni videti.
To pod uslovom da je kuce takvo kako si ga opisala i gazde takve kakve si opisala. Ima na srecu i drugacijih i kucica i gazda sa kojima je ok vidjati se i po kucama.
E al' šta ako insistiraju da dođu msm kako reći a ne ispasti 100ka, fora je što je pas stvarno nevaspitan a nije on kriv :(

Pretpostavljam da je pitanje hipotetičko. Volim životinje, volim i decu, ali nevaspitanje vlasnika ne tolerišem. Nikako ne bih mogla da oćutim, msm da bih gospođi momentalno uvalila magičnu krpu u ruke, taman da mi je i rođena kuma. I razmislila bih kad bi je ponovo pozvala u goste.

Nikada nisam bila u takvoj situaciji, pa samim tim i ne znam tacno kako bih reagovala. Ono sto znam je da mi niko ne moze uneti vise peska i blata u kucu od moje dece, ali ne histerisem zbog toga. Sve se da ocistiti.
Ja sam vlasnik jednog lepog i pametnog psa, ali ga nikada ne vodim u goste :) On zivi u dvoristu, preko dana koristi pola dvorista, a po noci je celo dvoriste njegovo. Ne ulazi u kucu pa ga ne bih vodila ni u tudju.

Kod mene u zgradi ima dva pseta i nijednog ne primecujem. Toliko su fini i kulturno vaspitani da nemam reci.
:hvala:E sad, desilo mi se da je jedno komsijsko (iz susedne zgrade) pokusalo da ugrize sina:evil:, pa sam ga posteno isutirao:whistling:, dosla njegova gazdarica, pa sam i nju onako malo...:besan2: :poludeo:i na kraju zavrsio u policiji...:thumbdown::eek:

Ti si baš heroj, ali nije to tema....

meni niko nikad nije doveo kuce u stan, niti mi je iko ikad ukrao nesto iz stana..ja sam valjda jedina osoba koju prijatelji ili gosti nikad nisu pokrali...a sad mozda sam jedina kojoj ni psa nisu dovodili...

ne kapiram sto bi neko vodio psa u goste u neciji stan...gde vec nema pas....
ja sam psa vodila samo kod onih koji imaju psa
kad je bilo mokro napolju i sape prljave, s vrata odmah u kadu da se operu sape pa onda nek vrslja(al to je bilo jednom samo, jer retko vodim psa u goste)

meni niko nije dolazio sa psom osim jedne drugarice par puta
i nema tu bezobrazan...ako pas pravi haos, kazes lepo "molim te to i to..." i kraj...ako mu/joj se ne svidja, nek ne dolazi sa psom...ma ne mora ni bez psa...jer ko ce normalan da dopusti da mu pas pravi haos po tudjem(i svom) stanu/kuci? :lol:

Васпитано псето иде уз васпитане власнике, бар тако било код мене.

Увек можеш да се вадиш на комшије, у стилу: ја волим ваше псетанце, али комшије су ми ужас, после имам проблема, па ако бисте могли,
да га не доводите, стварно живимо у малограђанштини,ц,ц,ц.... али, ето није до мене. :)

Gde samo nalazite te nevaspitane što ne poštuju tuđu kuću? I što se družite sa takvima ako vas nerviraju?
Ja uopšte ne kapiram da li sam ja retard, ali nekako mi je logično da ne puštam u kuću one koji mi ne odgovaraju.

Životinje mi ne smetaju, ja sam takođe živela u 50 kvadrata sa roditeljima, bratom i kokerom i ko god nam je dolazio u kuću, a ne voli životinje, mi smo ga držali u drugoj prostoriji dok gosti ne odu.
A u životu ga nisam odvela u tuđu kuću i ne znam što bih to radila, kao što ne razumem zašto bi neko svog kera dovodio u moju kuću. Životinje izvodiš u šetnju, a ne u goste. Valjda.

Smeta mi kada ljudi nemaju osećaja za druge, to mi već prelazi u nevaspitanje i nepoštovanje.

Imala sam psa jako dugo i nikada ga nisam vodila sa sobom kod nekoga, niti dozvoljavala da mojim gostima bude neugodno zbog njega. Jednostavno, ima ljudi koji se boje, ne vole, gadljivi su, ili prosto nemaju psa i ni malo ne uživaju u njegovom skakanju, lizanju i ostalom. I to je ok, poštujem.

Isto tako vodim računa i gde i kod koga idem sa detetom. Ne želim da ga vodim negde gde će ostalima da se diže kosa na glavi, i takve situacije izbegavam.

Tako da, nemam mnogo razumevanja za te stvari, ako mogu ja da budem uvidjavna prema drugima, očekujem i od njih isto.
Naravno ima onih koji ne razmišljaju na taj način, pa su se i meni dešavale slične neprijatne situacije. I uglavnom sam na fin način stavljala to do znanja i eto tako rešavala problem. :aha:

Bravo Alisa i Marijana!
Ja nikada nisam imala psa, ali sam imala mačku, koju mi nije u životu palo na pamet da nekom dovodim u goste, tako da ne razumem nekoga ko "samopozvan" vodi (nosi) kućnog ljubimca sa sobom, a naročito štrokavog, nevaspitanog, piškećeg....

Tu nema druge opcije, nego otvoreno reći šta ne trpiš i kulturno zamoliti da ubuduće gost dolazi bez priveska.

Ne vodim moje pse nikome ni u dvoriste, a kamo li u kucu. Vaspitane su i poslusne, ali vecina ljudi ima rezerve prema zivotinjama, pa necu da se objasnjavam. Cak ih nisam vodila ni kod moje majke, iako ona ima psa koji zivi u kuci. Jer znam reakciju mojih kad drugi pas udje u dvoriste.
Ali mi zato dolaze ljudi, koji se jave pre nego krenu samo da me upozore da zatvorim papagaja u kavez, a drugi da zatvorim macku....a ako mogu i sve komsijske zivotinjke da pozatvaram. :confused:

Прво, молим модераторе да се тема преиуменује у "Пси" или"Пас".

Друго, непристојно је водити кера у КУЋУ унутра или у СТАН некоме. Да је двориште у питању па и да разумем. Ја генерално немам тај проблем јер и сам имам пса у кући, па ми не смета да ми неко доведе, с тим што је мој пас омањи, живи у кући, уредан је и купа се готово 2 пута недељно, одржава се буквално као и мало дете, човек. Прљавим шапама никад не улази у кућу. Ја сам јако, јако, јако велики љубитељ животиња поготово паса а истовремено сам поприлично чист и педантан, тако да у дворишту би дозволио да пас ради шта год жели у кућу би могао да уђе само чистих шапа као и мој пас :)

pristojno je ukoliko se prethodno pita osoba kod koje se dolazi, isto tako je pristojno i odgovoriti - ne odgovara mi to... ne vidim razloga da im ne stavish do znanja da ti smeta shto pas pravi nered...
slichna stvar je i odlazak u posetu kod prijatelja nepushacha, meni je potpuno razumljivo da im smeta dim, te tako apstiniram od svog poroka kad sam tamo...
tvoja kucica, tvoja pravila :D

Back