Pseto moje ...

Večina psihologa se slaže sa deca koja odrastaju sa ljubimcima razvijaju empatiju.Pre svega životinje kao i ljudi imaju sposobnost da vole, da uče, da se raduju, da se plaše, da budu bolesni. To su sva emotivna stanja koja dete gleda kod svog kućnog ljubimca. Dete prepoznaje ta stanja što kasnije utiče na njegov emotivni i psihološki razvoj. Kao i na odnos prema drugim ljudima i prepoznavanje tih istih stanja kod drugih ljudi u budućem životu deteta.

Večina psihologa se slaže sa deca koja odrastaju sa ljubimcima razvijaju empatiju.Pre svega životinje kao i ljudi imaju sposobnost da vole, da uče, da se raduju, da se plaše, da budu bolesni. To su sva emotivna stanja koja dete gleda kod svog kućnog ljubimca. Dete prepoznaje ta stanja što kasnije utiče na njegov emotivni i psihološki razvoj. Kao i na odnos prema drugim ljudima i prepoznavanje tih istih stanja kod drugih ljudi u budućem životu deteta.
Koliko vidim mnogi vlasnici pasa imaju veliku empatiju i to prema psima, prema drugim ljudima mnogo manje😎

Pored psa nauče da treba da im se ide niz dlaku, uvek prašta i voli bez obzira na postupke, da im se daje bez očekivanja. Njima njima njima.
Bolje da odrastaju uz mačku. Mačka je psihološki zdravija od psa.

Može i pored mačke, ja sam navela ljubimce, ne precizirajući na koje se misli, mada je pas za nijansu adekvatniji ljubimac za malu decu. Ne vidim šta je loše u vernosti, ljubavi i odanosti ? Mislim da su mačke ljubimci koje zahtevaju da im se ide uz dlaku, dok su psi zahvalni i za najmanji znak pažnje.

Back