Псећи бизнис

Разни народи, разне културе, разна и јела. Заиста одвратно звучи премлаћивање пса (или било које животиње) да би месо било сочније, али има сличних гадости прилично по свијету. Негдје сам прочитао да је посебна делиција жив мајмун завезан под столом тако да му само врх тјемена провирује кроз рупу на средини стола. Мачетом се „отфикари” дио главе која вири и... гозба почиње, једе се мозак још живог мајмуна који дрхтури у лобањи.
И на нашим просторима се нпр. многе шкољке једу живе (наравно, шкољке не „вриште” па дјелује безазленије), а знам и за љубитеље голубова који тврде да су најукуснији кад се угуше, а не закољу.
Е сад... ако погледамо како се хране месождери, па сви они једу још жив, тек ухваћен плијен.
Ипак, постоје и заиста непотребне перверзије као нпр. чувено астраханско крзно – које се, наравно, не једе – а које се добија на најодвратнији начин. Ето, све смо то ми, људска раса у различитим облицима.

Poslednja izmena:
ok negde se jedu ili su se jele i mačke ... poznatija priča za italiju https://en.wikipedia.org/wiki/Cat_meat
:confused:
na hvaru sam videla "puhijadu" ... a u starom rimu su se jeli puhovi ... kao štetočine su verovatno
...
negde u aziji, da li kina, ima specijalitet da se jedu živi tek rođeni mišići :think: gledala sam video al sad da ne kopam ... ok ne jede se to svaki dan i u fast fudovima ... valjda je njih tamo mnogo pa su se dovijali ; ))

Back