PS5 PRO ili PS5 slim ?

do_ob

Početnik
Poruka
29
zdravo,

da li se isplati dati 300eur više i kupiti PS5 PRO ili PS5 slim?

igre koje me zanimaju jesu simulacije auto trka (F1, RELI, moto ...isl), kao i fudbal (ES, PES), NBA2K ... RDR2, GTA V .... i možda još poneku , ali to je u suštni to od igara.
ne igram arkadne igre koji su (po mom znanju) često grafički zahtevni naslovi.
TV na kom igram (za sad PC) je 65 inča, 144hz, mini-led uled.

(možda tema postoji ili slično, ja se izvinajvam, tražio sam ali nisam pronašao - bacao me pretraživač na PS4 vs PS5 ... pa me slobodno prebacite ako sam "duplirao temu")

hvala!

Поздрав,
преносим ти шта је одговорио Чет Џипити на твоје питање:

Uzimanje PS5 PRO vs. PS5 Slim zavisi od nekoliko faktora, ali evo nekoliko ključnih stvari koje možeš razmotriti u vezi sa tvojim potrebama i igračkim preferencijama:

1.​

• PS5 PRO: Očekuje se da će PS5 PRO imati bolju grafiku i veću snagu, što znači bolju rezoluciju (4K ili čak 8K u nekim slučajevima), kao i bolje performanse u zahtevnijim igrama. Ako voliš igre poput RDR2, GTA V i simulacije poput F1 ili NBA2K, PS5 PRO bi mogao biti bolji izbor jer ti omogućava da iskoristiš svoj TV sa 144Hz, koji može da doprinese fluidnijem igranju i boljoj grafici.
  • PS5 Slim: Iako je PS5 Slim manja i lakša verzija PS5, i dalje nudi impresivne performanse i može da podrži igre u 4K rezoluciji. S obzirom na to da se ne baviš previše grafički zahtevnim arkadnim igrama (tipično borilačke igre, FPS naslovi i slično), PS5 Slim bi i dalje mogao da pruži veoma solidnu grafiku i performanse za tvoje potrebe.

2.​

• Ako je razlika između PS5 PRO i PS5 Slim oko 300 EUR, to je značajna cena, pa treba da razmisliš da li su ti dodatni zahtevi za grafikom i performansama zaista potrebni za igre koje planiraš da igraš. Na primer, za fudbal, NBA2K, i trkačke simulacije, PS5 Slim bi mogao da bude dovoljno dobar, jer ove igre već rade odlično na PS5.

3.​

Tvoj TV je odličan, sa 144Hz i mini-LED tehnologijom, što znači da možeš da iskoristiš veću fluidnost u igrama i bolju grafiku ako imaš konzolu koja može da isporuči te performanse. PS5 PRO bi bio bolji izbor za takav TV jer može da koristi veću brzinu osvežavanja i bolju detaljnost u slikama. Međutim, PS5 Slim bi takođe trebalo da pruži vrlo dobar vizuelni doživljaj, samo možda neće biti na nivou kao PRO model.

4.​

PS5 Slim je manji i lakši, što može biti prednost ako ti prostor na stolu ili policama predstavlja problem. Takođe, PS5 PRO će verovatno biti veći i možda malo bučniji, ali ukoliko planiraš da ga koristiš za duže sesije igranja sa visokim zahtevima (trkačke igre, simulacije), može imati bolji sistem hlađenja.

5.​

Ako planiraš da zadržiš konzolu duže vreme i želiš da budeš "future-proof", PS5 PRO bi mogao da bude bolji izbor jer će moći da podrži više grafičkih detalja i veće rezolucije koje će biti prisutne u budućim igrama.

Preporuka:​

S obzirom na tvoje igre (F1, PES, NBA2K, RDR2, GTA V), smatram da PS5 Slim treba da bude sasvim dovoljan za tvoje potrebe. Iako PS5 PRO nudi bolje performanse i kvalitet grafike, razlika u ceni od 300 EUR možda nije vredna te nadogradnje ako ne planiraš da igraš grafički zahtevne igre ili igre u najvišoj mogućoj rezoluciji.

Ako planiraš da koristiš PS5 još neko vreme i želiš da iskoristiš sve prednosti 4K grafike, PS5 PRO bi mogao biti bolji izbor, ali i PS5 Slim je veoma dobra opcija za uštede.

Nadam se da ti ovo pomaže! Ako imaš još nekih pitanja ili želis dodatne informacije, slobodno pitaj!

Back