vidi,ja sam ti sve to odavno proso...sve te konzolaske probleme...i sta mi fali? he...hehehehehehe...
kao prvo,imas sajt odakle se lako skidaju ISO fajlovi,sto su u stvari preslikani diskovi ps2 igara...ja sam skido odavne nesto za ps1,mada nisam puno. sve u svemu,imas i na drugim mestima,recimo torentskim sajtovima. ali ovaj emuparadise je kul.
http://www.emuparadise.me/Sony_Playstation_2_ISOs/41
imas i na drugim mestima da nadjes,ali je bitno da kad trazis,ukucas ime igre i dodas "ISO". na primer,"gran turismo 4 iso download". jer iso fajl ti je preslikani oririnalni disk,samo sto je u digitalnom formatu,a ne na prenosnom mediju (disku). dalje...
ako konzola nije odradjena kod servisera (modovana),ona cita samo originale,dakle one igre u velikim plasticnim kutijama. to da platis,ne znam sad koliko tacno kosta,nisam u toku. pre par godina bese oko 50 evra,nemoj mi verovati na rec. mozda je sad jeftinije dosta. imas u Nisu sjajan servis,zove se Virtikom. elem,da proveris da li cita kopije,jednostavno kupis na pijaci ili pozajmis od druga neki narezani cd sa ps2 igrom i probas ga. ako nece,nije cipovana. uvek uzmi i probaj vise diskova,mozda je neki previse ogreban i nece ga ucitati. ako je cipovana,neki mora da radi...ako su diskovi rezani na sporim brzinama i ocuvani,svaki ce da radi...ako nece bas ni jedna kopija da radi,onda nije cipovana. to moras da odradis,jer nema ti spasa ako kupujes originale,koji se vise i ne prodaju. jer se ne prave vise ni igre za ps2,logicno. takodje moze da se desi,ako ti ne radi ni jedan disk,da je laserski citac na konzoli odradio svoje i mora da se menja. to moze biti i ako je cipovana i ako nije. nadajmo se da nije to u pitanju. za konzolu ti ne trebaju nikakvi programi,samo je serviseri odrade,procackaju neke zice unutra i to je gotovo.
e sad,kad vec imas cipovanu konzolu,onda dolazi rezanje. kao prvo,preporucujem princo dvd diskove,jer su meni oni uvek radili najbolje. sa verbatimom sam imao losa iskustva. kako se reze?
pa sa bilo koji program za rezanje,znaci "power iso" ti je jednostavan...ili bilo koji nero. sta je bitno? bitno je to,da kad rezes,trazis opciju "burn ISO" i nju odaberes. znaci,"ISO burn" ili "burn image". to je bar lako za resiti,svaki nero program ima tu opciju. dakle,odaberes tu opciju uvek,on te pita gde ti se nalazi .ISO fajl koji si skinuo,ti izaberes i dodas taj .ISO fajl,pocnes rezanje i to je to...i opet se vracam na Princo dvd diskove,bitno je...pre neki dan smo kupili par Verbatim dvd-ja,nece da reze i to ti je...mora i ispravan dvd rezac na racunaru da ti bude,jer se i oni vremenom "trose",to je potrosna roba,menjaju se. traju 2 godine ako rezes aktivno,ako rezes vrlo retko,trajace 5-6 godina.
sve u svemu,ide ti ovako: cipujes konzolu,skidas ISO fajlove,rezes ih na princo dvd...ako ima problema,pisi u inbox,ja cuvam nekoliko kopija igara kod sebe.