Pržite na mast ako nećete da vas ubije korona

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.608
Naravno, naslov je bombast ali mi se takav zaključak nameće nakon što sam pročitao članak o štetnosti Omega 6 - Linolne kiseline, polunezasićene masne kiseline koja se nalazi u velikim količinama u biljnim uljima suncokreta, kukuruza, maka...

Kao i sa većinom druge hrane, u pitanju je količina. Ako nemamo dovoljno linolne kiseline, možemo da izgubimo kosu i da nam rane slabo zarastaju. Prevelika količina je povezana sa skoro svim hroničnim bolestima.

Suncokretovo ulje sadrži oko 70% linolne kiseline, kukuruzno 54%, sojino 51%, kanola 19%, maslinovo 10% ( a takodje i svinjska mast)...

Od semenki i koštanih plodova: mak 62 % linolske kiseline, orasi 53%, semenke bundeve 45%, lešnik 12%...

Skorašnje studije ukazuju da je smrtnost od korone povećana kod onih koji konzumiraju veće količine poluzasićenih masti a da se rizik smanjuje konzumacijom zasićenih masti.

Gde ima zasićenih masti:
  • puter
  • svinjska mast
  • slanina
  • kobasice
  • salame
  • sirevi
  • ...
I na kraju zaključih, jede mi se mast i leba, sa alevom odozgo.

fatty-bread2-1024x683.jpg

slika sa neta, ni milicija ne zna čija je...
Mita Komita, svojeručno.

U maku baš previše omega 6 masti a ja znam da se ožderem od ovih kolača i štrudli...
Netje ti ništa biti od jedne ili dve shtrudlitze, čika Siza da ti kaže.

A i taj članak, sad su štetne omega 6 kiseline, a za tri godine će biti najbolja stvar koja postoji u svijet, ALI U UMERENIM KOLIČINAMA.

A i taj članak, sad su štetne omega 6 kiseline, a za tri godine će biti najbolja stvar koja postoji u svijet, ALI U UMERENIM KOLIČINAMA.
problem je što ja ne znam da stanem ;)

Sećam se kako su zastrašivali narod sa zasićenim mastima, eno i dan danas piše u sastojcima koliko je ima po namirnicama. Sad ispade da bez masti ne može da se živi...

problem je što ja ne znam da stanem ;)

Sećam se kako su zastrašivali narod sa zasićenim mastima, eno i dan danas piše u sastojcima koliko je ima po namirnicama. Sad ispade da bez masti ne može da se živi...
Zato ja kad vidim te vesti tipa "otkriveno da će vam od kafe porasti rep"; odmah preventivno popijem jednu kahvicu, jer znam da će za par godina doći vest "bez kafe se umire u najtežim mukama" (što je tačno) :mrgreen:

Naravno, naslov je bombast ali mi se takav zaključak nameće nakon što sam pročitao članak o štetnosti Omega 6 - Linolne kiseline, polunezasićene masne kiseline koja se nalazi u velikim količinama u biljnim uljima suncokreta, kukuruza, maka...

Kao i sa većinom druge hrane, u pitanju je količina. Ako nemamo dovoljno linolne kiseline, možemo da izgubimo kosu i da nam rane slabo zarastaju. Prevelika količina je povezana sa skoro svim hroničnim bolestima.

Suncokretovo ulje sadrži oko 70% linolne kiseline, kukuruzno 54%, sojino 51%, kanola 19%, maslinovo 10% ( a takodje i svinjska mast)...

Od semenki i koštanih plodova: mak 62 % linolske kiseline, orasi 53%, semenke bundeve 45%, lešnik 12%...

Skorašnje studije ukazuju da je smrtnost od korone povećana kod onih koji konzumiraju veće količine poluzasićenih masti a da se rizik smanjuje konzumacijom zasićenih Naravno, naslov je bombast ali mi se takav zaključak nameće nakon što sam pročitao članak o štetnosti Omega 6 - Linolne kiseline, polunezasićene masne kiseline koja se nalazi u velikim količinama u biljnim uljima suncokreta, kukuruza, maka...

Skorašnje studije ukazuju da je smrtnost od korone povećana kod onih koji konzumiraju veće količine poluzasićenih masti a da se rizik smanjuje konzumacijom zasićenih masti.

Gde ima zasićenih masti:
  • puter
  • svinjska mast
  • slanina
  • kobasice
  • salame
  • sirevi
  • ...
I na kraju zaključih, jede mi se mast i leba, sa alevom odozgo.

Pogledajte prilog 1036660
slika sa neta, ni milicija ne zna čija je...
Mita Komita, svojeručno.
Eee., eto ti sad:pcela istina izlazi na povrsini..Nasi stari za sve su bili u pravu:lol:Znali su ama bas sve, sta je sve dobro a sta nije:p

Tacno tako sve umereno je nepogresivo i najbolje:pNista ne treba preterivati:per:

Back