Prvi zalogaj (sve po redu)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
Da li ste se ikad u zivotu zapitali zasto prvo stavljate hleb u usta, a nakon toga drugu hranu kasikom/viljuskom?
11999a.gif

Da li ste se ikad u zivotu zapitali zasto prvo stavljate hleb u usta, a nakon toga drugu hranu kasikom/viljuskom?
11999a.gif

Pitanje pomalo "cudno" , medjutim kao sto su neki ovde vec rekli, to je usvojena navika iz detinjstva, ako pogledamo druge narode recimo azijske gde dominira pirinac a ne psenica videcemo razliku. Hleb je namernica koja je sastavni deo skoro svakog jela.

Medjutim mene zanima zasto je hleb jedina namernica koju jedemo svakodnevno a da nam se ne zgadi?

da se hrana zabetonira da ne bude sracka veze ti nemas i nemoj da mi podebljavas june da ne padne berba usiju

Znaci georgejune ti si zapravo resio problem sa varenjem i probavom kod ljudi koji imaju tvrdu stolicu. To otkrice mora izaci u javnost. Znaci tvrda stolica i hemoroidi zbogom, kakvi lekovi, samo izbacite hleb (cement) iz ishrane. Zato ovi azijski narodi gde ne dominira hleb cesto trce u wc.
Zanimljivo :hahaha::hahaha::hahaha:

Slabo jedem hleb, a kada ga jedem stavljam prvo hranu u usta.
A zasto jedu kako jedu, pa stvar navike, odgoja, bontona, sta znam.

Zasto u nekim kulutrama jabuku uvek seku, a nikad ne grizu? Jednostavno tako su neki nauceni i vaspitani, a neko mozda voli kada mu hleb "neutralise" prvo ukus u ustima pa onda jede.

11999a.gif

I ti se svašta pitaš ?
Glupost,obična.
Kome je to važno ?

Jesi li se pitao,možda,zašto najpre supa ?
A,što ne bi glavno jelo,pa onda supa ?
I na kraju - salata !?

Sedi ćovek u vozu.
Ljušti kuvana jaja....
Voz klapara i ide negde...
Kako koje jaje oljušti,posoli ga i - baci kroz prozor (!?)
I tako, 4 - 5 x
Gleda to saputnik i pita,zašto posoli jaja,pa ih baci kroz prozor ?
"Ne volim slana jaja" odgovara ovaj !

Poslednja izmena:
U Aziji jedu stapicima, jer su nozevi i viljuske ratnicka oruzja i nije im mesto na stolu, neki jedu rukama, tipa ribu, a mi viljuskom i kasikom jer nam je tako najzgodnije, tj kako kome.
A zasto se hleb ne jede viljuskom ili nekim drugim priborom ne znam, stvar kulture, navike.

11999a.gif
Pouka je super, sada odgovori ukoliko postujes neki red i da konacno neko od svih vas kaze odgovor jasno

meni je bitno, zato sam postavio pitanje, ukoliko znas odgovori,ukoliko ne znas idi na kulinarstvo pa pisi o hrani. Nemoj ko drugi o kiselom, viljusci i kasici.Grofe, od tebe sam ocekivao da znas, prosto je
11999a.gif

U Aziji jedu stapicima, jer su nozevi i viljuske ratnicka oruzja i nije im mesto na stolu, neki jedu rukama....a da odgovoris, reda radi, ne?
11999a.gif

Kako,brate,mogu znati !?
Mogu samo pretpostavljati !?
A,bacam na šalu,jer to ne smatram toliko bitnim
da zamaram celinu mozga (što bi rekli žargonski).
Možda, zbog neke simboličke veze sa gostoprimstvom ?
So i hleb.....i tako to !

Da li ste se ikad zapitali zasto prvo stavljate hleb u usta, a nakon toga drugu hranu kasikom/viljuskom?

Logican odgovor bi bio da bi hrana nam ispala iz usta ako bi recimo posle stavljali hleb dok su nam usta puna kasastom hranom tipa (corbice, gulasi, znaci variva) ali ti si ovde naveo i viljusku a znamo da za "tvrdu" hrana nema pravila, recimo viljuskom jedes sniclu, naravno mozes uzeti prvo zalogaj recimo mesa pa onda hleba nece ti nista ispasti iz usta.

Svi smo ti ponudili razlicite koliko toliko razumne odgovore, e sada ako je ovo neko FAZON pitanje onda ti spamujes pdf psihologiju.
I da si ovu temu trebao postaviti na pdf ZABAVA.
Znaci necu vise polemisati na ovo tvoje pitanje dok ti ne kazes svoj "odgovor"?

Logican odgovor bi bio da bi hrana nam ispala iz usta ako bi recimo posle stavljali hleb dok su nam usta puna kasastom hranom

11999a.gif
nisam to pitao

Znaci necu vise polemisati na ovo tvoje pitanje dok ti ne kazes svoj "odgovor"?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back