Prvi utisak

момоа

Stara legenda
Poruka
78.841
Koliko sveopsti utisak o nekom zavisi od onog prvog utiska koji on ostavi na vas? Da li je to neka vrsta domino efekta, uzrocno-posledicne veze? Da li taj prvi utisak koji formiramo na osnovu prve progovorene recenice sa nekim, nekog njegovog gesta ili bilo cega, zapravo odredjuje i nas dalji odnos sa njim i kalup u koji cemo ga smestiti? Mozda se i taj o kome formiramo misljenje nekako i sam vremenom (namerno ili podsvesno) uklopi u taj sablon u koji smo ga svrstali (npr ako neko primeti da je na nas ostavio utisak "polumutavog neprogovorljivca" on ce se i sam vDopustate li ljudima da vam promene misljenje o njima samima ili neka primordijalna intuitivna predrasuda na osnovu prvog dodira sa njima odredjuje kako se prema njima ophodite i citav vas dalji odnos?

Prvi utisak je kod mene sve. Dešavalo se više puta da na prvu loptu o nekom imam loše mišljenje, pa rešim da pružim šansu. Svaki, ali baš svaki put bude da sam u početku bila u pravu.

Ja nekako ostavljam razliciti utisak pred razlicitim ljudima, a sve zavisi od neke sveopste atmosfere i vajba, dal sam u plus ili minus fazi u tom periodu, tako da me neki znaju kao poludepresivnog tipa pomirljivog temperamenta, a neki drugi kao aspolutnog ekscentrika razdraganog duha.

Не знам шта да кажем. Изглед вара тако да сам се више пута прешла у процени.
Pa ne radi se o izgledu, ako me razumeš. Ja sam u uvodi mislila da se radi o prvom kontaktu. Tu uključujem ponašanje, ako osoba iznosi mišljenje o nečemu, stav prema bilo kom drugom sagovorniku... Treba mi otprilike deset minuta da steknem mišljenje o nekom na osnovu ovih parametara i još me taj prvi utisak nije prevario.

Pa ne radi se o izgledu, ako me razumeš. Ja sam u uvodi mislila da se radi o prvom kontaktu. Tu uključujem ponašanje, ako osoba iznosi mišljenje o nečemu, stav prema bilo kom drugom sagovorniku... Treba mi otprilike deset minuta da steknem mišljenje o nekom na osnovu ovih parametara i još me taj prvi utisak nije prevario.

Ја мислим на баш први утисак, пре било каквог вербалног контакта. После долази отрежњење.

Pa da, mislim o nekom sveukupnom vajbu, ne samo sta prica i kako izgleda, nego sve to zajedno plus nacin na koji to kaze, glas, akcenat i jos mnoge druge nevidljive komponentne koje kolokvijalno u nedostatku boljeg opisa zovemo "ono nesto".

Ja nekako ostavljam razliciti utisak pred razlicitim ljudima, a sve zavisi od neke sveopste atmosfere i vajba, dal sam u plus ili minus fazi u tom periodu, tako da me neki znaju kao poludepresivnog tipa pomirljivog temperamenta, a neki drugi kao aspolutnog ekscentrika razdraganog duha.
I u jednoj i u drugoj fazi pokazuješ svoj karakter i ako neko ima dobar utisak o tebi, bićeš mu dobar u obe faze.
Ja bih recimo s tobom u rat protiv Bugara, volim te i kad hoćeš da se samoubiješ na 'ljis igra istine' a i kad si veseo u kafani.
S druge strane, ovde postoje osobe s kojima ne samo da ne bih jurišala na Dimitrovgrad nego bih mogla da ih pobijem iako su sa mnom u istom rovu.

Pa da, mislim o nekom sveukupnom vajbu, ne samo sta prica i kako izgleda, nego sve to zajedno plus nacin na koji to kaze, glas, akcenat i jos mnoge druge nevidljive komponentne koje kolokvijalno u nedostatku boljeg opisa zovemo "ono nesto".

Ок, могу рећи да са свим тим компонентама имам комплетну слику.

I u jednoj i u drugoj fazi pokazuješ svoj karakter i ako neko ima dobar utisak o tebi, bićeš mu dobar u obe faze.
Ja bih recimo s tobom u rat protiv Bugara, volim te i kad hoćeš da se samoubiješ na 'ljis igra istine' a i kad si veseo u kafani.
S druge strane, ovde postoje osobe s kojima ne samo da ne bih jurišala na Dimitrovgrad nego bih mogla da ih pobijem iako su sa mnom u istom rovu.

Pa da, i ovde na forumu postoji ta energija na osnovu koje se spajamo i prepoznajemo valjda, bez obzira sto nam fali mnogo komponenti da bismo o nekom formirali kompletnu sliku.

Pa da, i ovde na forumu postoji ta energija na osnovu koje se spajamo i prepoznajemo valjda, bez obzira sto nam fali mnogo komponenti da bismo o nekom formirali kompletnu sliku.
Kako da ne. Ja sam na drugim sajtovima imala kontakte s drugim ljudima i obavezno se ispostavi da je ono što sam videla u par šaljivih postova zapravo srž te osobe u rl

Back