Prvi utisak!

Uraghan

Domaćin
Poruka
4.048
Koliko je za vas bitan prvi utisak? Da li dajete "drugu" sansu?

Ova tema obuhvata i formiranje prijateljstva (sa oba pola), a ne samo emotivno-seksualne veze.

Poslednja izmena:
Ako me nervira, ako mi je antipatican/antipaticna - to je znak da cemo se opasno skontati i da druga sansa obecava.
Ako me ne nervira, ako je ok i nista vise od toga - ne valja, smorice me ubrzo.

Tako kaze iskustvo. Nebitna je vrsta odnosa.

Ova tema obuhvata i formiranje prijateljstva (sa oba pola), a ne samo emotivno-seksualne veze.

bitan je prvi utisak, ali ne u bajkovitom smislu, da svi sve procene tog trenutka, dana..noći../znam da se ljudi pale na to, ali to je tek jedna nit i veoma površno/ Eee, a zašto je meni bitan prvi utisak? Ne zato da bih procenjivala nečiju predstavu koju želi o sebi da ostavi, nego da vidim: da li gricka nokte, kakvi su zubi, da li je kosa čista, itd..Pogrešno je i uvreženo mišljenje da nekoga psihički skeniramo na prvu loptu, to zanči da sebi pridajemo vanserijske moći i nekoliko primera, nikada neće potvrditi to pravilo, kojeg se većina drži/jer uglavnom su svi naučeni da će tako biti/, jer svi na prvu loptu nešto glume najbolju verziju sebe. A, s druge strane, odaje nas ono što sam u nepotpunosti napomenula..detalji.
Inače, ja sam uvek namerno grozna kada ostavljam nekome prvi utsak, dobro ne uvek, samo kada želim da se zabavljam gledajući izraz lica preko puta, ko nije dovoljno ineligentan niti crnohumorističan, prsto nije moja sfera interesovanja, zato volim da odglumim najgoru verziju sebe, jer ljudi obično rade suprotno.
To je tako u privatnim kontaktima gore opisano.
U poslovnim kontaktima, ništa od toga, ne želim da impresioniram, niti zabezeknem, idem linijom kuloće :lol: i profesionalnosti, uvek dođe do raslojavanja next step i tu.

Poslednja izmena:
Prvi utisak najčešće nije realan. Uvek dajem drugu šansu i treću. Činjenica da postoji nešto sto me u prvom kontaktu osvoji ili ne, ali to ne mora da znaci da ću i sutra tj u sledećem susretu isto doživeti.
Sud dajem i stičem mišljenje tek nakon nekog vremena.

Ne formiram mišljenje na osnovu prvog utiska
Da bih o nekome imala neku predstavu bliže meni i da zauzme neki poseban deo u mom životu uglavnom su potrebni meseci
Takođe mislim da svako ima loš dan nekad i naravno da dajem i šanse kasnije

Е увек се откинем од смеха кад се појави критеријум здравих зуба, значи лик може бити и душица попут неког свеца, али ако је шкрбав следи му одјеб, а с друге стране може бити масовни убица, педофил силоватељ и тако то, али ако му се сви зуби цакле, онда је баја. :))))

Ja tako radim u i u ličnim pozanstvima, matora sam i umorila sam se, apsolutno me boli uvo. Ionako već poznajem dosta ljudi :lol:

ma, svi mi generalno poznajemo dosta ljudi, verovatno i previše, ako je to neka stavka..uopšteno..
imaš ljude za drugare i drugarice, za prijatelja koji bi izginuo za tebe, za poznanike, poslovne kontakte koji evaluiraju..ili anuliraju..bitan muškarac ili ženska osoba u životu pojedinca, takođe samo kod retkih zauzima tron..
malo mi glupo, što sam dosta toga skapirala pre vremena-za publiku, za moj pojam-dobar tajming, moglo je i pre :lol:
Uglavnom, prvi utisak je za pubertetlije ili mentalno klimave osobe, koji percepiraju da uvek prepoznaju. TOOOOOOOOOOOOOOO JE TOOOOO!
i onda ih sretneš nakon godinu dana ili 5 vekova, pitaš što si mi urlao na uho? On ili ona kaže:brate zajebooo/la sam se:lol:
mada i to je extra, hebeš život ako se ne zahebeš..
dakle, tema je user-diht
prvii utisak je tinejdžerska projekcija, jer ima dosta ljudi od 40+ 50+ koji tripuju soptvenu mladost, negirajući godine, konektuju se i mantraju neke filozofije sada..

Onima koji su na prvi utisak bili savrseni nisam dala sansu (neki od njih nisu dali meni), a onom s kojim nisam htela odnos sam popustala. Ispostavilo se da poprilicno daleko dogurasmo.

Први утисак ми је довољан да знам да ли ћу некоме дати другу шансу.

Постоје људи које на први сусрет не готивим, не могу да објасним зашто, али нам се енергије не поклапају.

Постоје људи које на први сусрет готивим и њима дајем другу шансу да потврде да су готивни.

У оба случаја ослањам се искључиво на интуицију, некада ми засмета поглед, некад ми се утисне у сећање изговорена реч, наоко безазлена, али се увек испостави да је била важна...

Meni jeste bitan. I kad sam vremenom pokušala da ga zanemarim i stvorim drugačije mišljenje ispostavljalo se da sam trebala da se držim tog prvog koji se formira iz prvih nekoliko susreta ili u početku kad se formira odnos. Ne doslovce iz prvog susreta.

ma, svi mi generalno poznajemo dosta ljudi, verovatno i previše, ako je to neka stavka..uopšteno..
imaš ljude za drugare i drugarice, za prijatelja koji bi izginuo za tebe, za poznanike, poslovne kontakte koji evaluiraju..ili anuliraju..bitan muškarac ili ženska osoba u životu pojedinca, takođe samo kod retkih zauzima tron..
malo mi glupo, što sam dosta toga skapirala pre vremena-za publiku, za moj pojam-dobar tajming, moglo je i pre :lol:
Uglavnom, prvi utisak je za pubertetlije ili mentalno klimave osobe, koji percepiraju da uvek prepoznaju. TOOOOOOOOOOOOOOO JE TOOOOO!
i onda ih sretneš nakon godinu dana ili 5 vekova, pitaš što si mi urlao na uho? On ili ona kaže:brate zajebooo/la sam se:lol:
mada i to je extra, hebeš život ako se ne zahebeš..
dakle, tema je user-diht
prvii utisak je tinejdžerska projekcija, jer ima dosta ljudi od 40+ 50+ koji tripuju soptvenu mladost, negirajući godine, konektuju se i mantraju neke filozofije sada..

Meni je taj prvi utisak najčistiji, najobjektivniji o nekoj osobi, koliko može biti objektivan, i prilično racionalno mogu da procenim u kom će pravcu ići odnos. Utisak se odnosi na taj odnos, ne na neku objektivnu procenu kakav je ko čovek, to bi bilo smešno tvrditi.
Kasnije skrajam utiske spram sopstvenih želja, emocija i mogu da budem sve dalja od realnosti. Sad možda jeste to malo... infantilno.

Back