Prvi se kuchici u vodu bacaju?

A pa u pitanju je jos jedan vid zadovoljenja krvolocnog nagona kod ljudi i poriv ka ubijanju kojeg nisu uspeli da se oslobode jer su duhovno atrofirali.

Misljenje ljudi koji ovo rade je takvo da su prvi stenci devijantni i da nece biti napredni kao naredno pokolenje.Ovo je jedan vid blokiranja delovanja sopstvene savesti jer su ubedili sebe da cine dobru stvar a nisu je predhodno ispitali.

Kao,otprilike,neko je nekada rekao tako i tako za prve stence pa imamo bar neko opravdanje i mozemo uzivati u toku samog demonskog cina oduzimanja zivota.

pa ako bi svih 5 kucica iz svakog okota prezivelo gde bi bio kraj... a i u prirodi mesozderi gube mladunce dosta tj mali procenat prezivi

A gde bi bio kraj kada bi mali stenci preziveli.Bilo bi ugrozeno tvoje zemaljsko postojanje kao viseg bica.Jao,jao,bas strasno.

Ako nista drugo imali bi ste vise hot-dogova kad odete na vasar da kupite jos jedne kozne cipelice pa da ih stavite u svoju kolekciju.
( ako nisi znala organi pasa iz mnogih kafilerija se koriste za proizvodnju aditiva i emulgatora a i dosta ljudi u hamburgere stavlja kerece meso )

I nije rec o mesozderima i prezivljavanjima mladunaca u prirodi,vec je tema o ljudskom ubijanju istih prilikom rodjenja ili nedugo posle toga.

PESMA O KERUŠI

Jutros u košari, gde sja, šuška
Niz rogoza žućkastih i krutih,
Sedmoro je oštenila kučka,
Sedmoro je oštenila žutih.

Do u sumrak grlila ih nežno
I lizala niz dlaku što rudi,
I slivo se mlak sok neizbežno,
Iz tih toplih materinskih grudi.

A uveče, kad živina juri,
Da zauzme motke, il prut jak,
Izišo je tad domaćin tmuri,
I svu štenad potrpo u džak.

A ona je za tragom trčala,
Stizala ga, kao kad uhode …
I dugo je, dugo je drhtala
Nezamrzla površina vode.

Pri povratku, vukuć se po tmini,
I ližući znoj s bedara lenih,
Mesec joj se nad izbom učini,
Kao jedno od kučića njenih.

Zurila je u svod plavi, glatki,
Zavijala bolno za svojima,
A mesec se kotrljao tanki,
I skrio se za hum u poljima.

Nemo, ko od milosti il sreće,
Kad joj bace kamičak niz breg,
Pale su i njene oči pseće,
Kao zlatni sjaj zvezda, u sneg.

Sergej Jesenjin 1915

:(

A pa u pitanju je jos jedan vid zadovoljenja krvolocnog nagona kod ljudi i poriv ka ubijanju kojeg nisu uspeli da se oslobode jer su duhovno atrofirali.

Misljenje ljudi koji ovo rade je takvo da su prvi stenci devijantni i da nece biti napredni kao naredno pokolenje.Ovo je jedan vid blokiranja delovanja sopstvene savesti jer su ubedili sebe da cine dobru stvar a nisu je predhodno ispitali.

Kao,otprilike,neko je nekada rekao tako i tako za prve stence pa imamo bar neko opravdanje i mozemo uzivati u toku samog demonskog cina oduzimanja zivota.

Znaci to?

Tako sam srecna i tuzna a ti znas da je to kod mene isto...Bostala sam baka cetiri kuceta i to u danu i u minutima svoga rodjenja.
Nevjerovatno je kako je moj sin dobio nasu Princes na dar, nevjerovatno je kako je ona pobjegla na sat vremena u periodu parenja kad smo je cuvali jer joj je to bio tek drugi ciklus, nevjerovatno je vrijeme koje je Priroda odabrala da ih donese na svijet...Nevjerovatno sam srecna!

A ona je tako mlada i zbunjena...nije znala sto joj se desava. Evo dva dana se krila po kuci i trazila neka skrovita mjesta a onda je na kraju ipak potrazila nas da budemo pored nje. To je ono "oduzimanje njene prirode" o kom sam ti govorila, jer po rijecima veterinara psi se osame u toku porodjaja...ne znam, da li neko ima iskustva?

Kad je izaslo prvo, ostavila ga je i primakla se mm sa kojim provodi jako puno vremena, pitajuci ga sta da radi. On se bio potpuno izgubio, bio je u panici...Ja sam bila skamenjena...

Jedan "iskusan" rodjak je mm pricao da bi morao da ih "makne" od nje odmah, dok ne ostvari kontakt sa njima, jer ce navodno da se "osteti" kucka zato sto je rano postala majka. Pa da joj se uzmu i bace prije nego sto se kod nje probude osjecaji. Koje licemjerstvo! To me je navelo na razmisljanje o ovom surovom cinu! Zapitala sam se iz kog razloga to ljudi i danas rade! Nije mi jasno...

Tako su maleni, ko morski prasici...i svi sisaju i cvile...svecana atmosfera! :) :(

Poslednja izmena:
Zasto postoji ova izreka? Hvala

Postoje dva tumacenja.

1) Kuje su se rannije, pre kontrole, sparivale vec u prvom teranju i da bi one same uspele da se razviju kako treba, da ih laktacija ne bi iscrppla, stenci iz tog preuranjenog lelga su odstranjivani.

2) Ova teorija nema nikakve veze sa macicima i stencima, vec sa pravom prve bracne noci iz vremena turske vladavine i sa ljudskim bebama, da bi se ocuvala genetska cistoca srpskog naroda. Ali to je samo teorija.

Postoje dva tumacenja.

1) Kuje su se rannije, pre kontrole, sparivale vec u prvom teranju i da bi one same uspele da se razviju kako treba, da ih laktacija ne bi iscrppla, stenci iz tog preuranjenog lelga su odstranjivani.

2) Ova teorija nema nikakve veze sa macicima i stencima, vec sa pravom prve bracne noci iz vremena turske vladavine i sa ljudskim bebama, da bi se ocuvala genetska cistoca srpskog naroda. Ali to je samo teorija.

Cestitke za informisanost. :bye:

Mimijeva mama je u velikoj meri u pravu. Ako uzmemo u obzir da je to babska priča ( dakle iz pamtiveka) a zna se da u tim vremenima briga i pažnja o psima nije bila baš na nekom nivou,plus na sve to ide i priroda. Kako nam je poznato kuje imaju prvi žar (teranje) u periodu od 7-12 meseci. U toj starosnoj dobi one nisu zrele psihofizički,ali je dolazilo do uparivanja. Potomci takvih ne zrelih kuja su često bivala slaba,bolešljiva,slabog imuniteta,kržljava. Samim tim vlasnici su ih "eliminisali" u startu. Ta i takva priča se dešavala i dešava se i dan danas ( ali u dalekoj manjoj meri ). Surovo jeste. E sada...dali je iko od vas čuo da su se bacala prva telad,prasad,jarad...itd.? A definitivno je bilo slučajeva da su se životinje i iz tih grupa uparivale u "zelenom" periodu odrastanja.

Ja mislim da su ranije zenkama uparenim na prvo teranje bacani stenci. Obicno bi ih upario bilo koji pas koji uskoci u dvoriste, pa su ljudi prve stence ''bacali'' jer su verovatno hteli da postede mladu zivotinju. A posle sta joj Bog da, mislim ko uskoci, itd.... Verujem da je odatle ta NENORMALNO GLUPA izreka.

Не треба ни пренебрегавати чињеницу да су они који су држали до квалитета својих животиња па и паса у свим временима врло пазили на парења.Код случајних парења,а то је већином случај са врло младим женкама,тај окот је сматран нежељеним породом и одстрањиван врло често.
Даћу само један пример који се тиче Сибираца.Они ,као и вукови,стичу пуну зрелост нешто касније у односу на друге псе.Чукчи су имали принцип да се жене баве узгојем младих.Оне су копирале природу,то јест вучји чопор у коме само алфа мужјак и женка остављају потомство.Млади мужјаци су сем предводника бивали кастрирани,(они нису били на том ступњу развоја медицине да могу да стерилишу женке)што је било добро због квалитета штенаца и због тога што сумогли да без проблема раде са својим псима.Женке су биле затваране за време терања.То се све догађало на потпуно идентичан начин пар хиљада година.

Mogu samo da kažem da je prvo leglo moje mace Kikice(imala je godinu dana), bilo i ostalo najinteligentnije, najsnalažljivije i najbolje.Ona je, inače bila "super-mačka", savršen lovac, neviđena pametnica i izuzetno brižna majka, a i sama je poticala iz "prvog legla".Nažalost, imala je jednu veliku manu, bila je velika mazulja i mnogo volela društvo ljudi, pa su isti, putem otrova, uspeli da joj dođu glave.

Back