Prvi put u Beču

Šta obići za 3-4 dana u Beču?
Kako naći povoljan smeštaj?
Snaći se u metrou?
I svi ostali saveti...

Bec se puno promenio. Ovaj mesec provodim u tom gradu, nisam bila deset godina i sada sam pomalo zatecena. Sve vise me podseca na Minhen. Stoje tu stari spomenici ali...nije to vise to.
Guzva a sa guzvom ide i masovna ponuda namenjena masovnom turizmu.

Preporucujem sa aerodroma CAT voz. Deca putuju besplatno.

Dobra stvar je sto deca skoro svuda idu besplatno tako da smo tokom muzevljevih obaveza lako obilazili muzeje.
Belvedere, Albertina, Opera, ZOO vrt...standardna ponuda ali...

Preporucujem Prirodnjacki muzej, on je fascinantan! Nije namenjen samo deci. U njemu se cuva Vilendorfska Venera, lepa kolekcija dinosaurusa, sjajna postavka zivotinja, minerala, puno informacija...

Cesto se zaobilazi Nacionalna biblioteka a ista je prelepa.

Utisak na mene je ostavila i Kuca mora koja se nalazi u bivsem Hitlerovom...bunkeru(?).
Promena namene je lep gest. Meskolje se anakonde, komodo zmajevi, ajkule...i pogled je lep.

Sto se tice hrane...svidela mi se pekara Paremi, jako su dobri Italijani prekoputa Opere i oni verovatno odnose pobedu za naj naj...to je jedna malecka prodavnica sa sjajnom ponudom i par stolova. Tik prekoputa opere. Ima neki sarm.

Saher tortu licno ne volim ali jela sam je i tu preporucujem Heiner, ne zato sto ima najbolji saher (jer nema) vec zato sto nema reda, ljudi sa koferima, nema onih koji stoje ispred cupkajuci da ti zavrsis sa jelom vec covek moze da udahne malo onaj stariji Bec bez turista.

Back