Prvi put kod decka kuci

• Začetnik teme Začetnik teme cammy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prvi put nista,najbolje.Ne ides kod njegove majke nego kod njega,a mozda i ne zasluzuje poklon.Sve dodje vremenom na svoje.

Pa kako sad čika Mirko? A na Svekrvama teoretišeš o kućnom vaspitanju, poštovanju starijih, i Šumadiji kao mestu gde se čuvaju tradicionalne srpske vrednosti. A u Šumadiji je običaj da se prilkom posete nosi poklončić, makar i 100gr kafe. :)

Heh, sad ta gospođa ne zaslužuje poklon pre braka a nakon "Da, uzimam" moram noge da joj perem?:think:

Izgleda da je tako :lol: .
A sad ćemo biti kamenovane zbog ovih komentara..pazi sad kad ospe paljba :lol: .

Inače, apropo teme, svaka kuća ima svoj neki standard kulture i ophođenja. Velika je verovatnoća, koliko god se trudili, da nećemo "ubosti" baš tu formu ponašanja koju očekuje neka osoba, tj. gospođa mama.

U suštini, zato i kažem, najbolj je biti opušten, i odmah i vidite ko kako reaguje..ako neko pada u nesvest što nismo doneli kutiju ratluka i poljubili ruku, onda treba da se zapitamo o tipu porodice iz koje potiče naš dečko..a mnogo toga se iz kuće nosi, vaspitanjem. Zato, opušteno.
Normalni ljudi koji su stabilni, imaju ispunjen život, neće obraćati pažnju na to da li smo doneli kafu, ili ratluk, ili voće, ili samo topao pozdrav i osmeh .. već će je zanimati da nas upozna van te površinske forme.

Auh, 'de ode ova tema! :eek: Daj, bre, da koknemo babu, da se deca hebuckaju na miru, kad vec "momak" nema para za hotel. :think::lol:

:hahaha: vala baš. Falim te dragi Bože da živim u malom gradu, kod nas u provinciji sasvim normalno da svi imamo svoje kuće i da ne živimo po nekim golubarnicima, mislim na solitere. Tako da kad je moj sinak dovodio devojke mi matorci nismo imali pojma da se išta dešava, ulaz istina zajednički, ali sobe imaju vrata, a kad se desilo da su vrata bila pootvarana, sin lepo prvi ušao, vrata zatvorio, devojku odveo u svoj deo kuće i mirna Bačka, mi mirni, oni mirni :hahaha: ali kada je upoznao sadašnju suprugu, već posle mesec-dva, lepo nam je uveo u dnevnu sobu i predstavio: ovo je moja devojka, kako tade, tako i ostade, i danas kaže da je ona njegova devojka a u braku su skoro dve godine. Hoću reći, nije važno koliko momak ili devojka imaju godina, nije važno da li je stan mali ili je kuća povelika kao moja, važno je da momak kada prvi ili ne znam koji put devojku dovodi kući, važno je da li on želi da je upozna sa roditeljima, ako je tako, tada pokloni nisu ni malo važni, poklon je već samo to da sin dovodi devojku i da je voli, nema većeg poklona za roditelje, bar tako je bilo kod nas kada je sin doveo našu snajku i rekao: ovo je moja devojka.

Ok... jeste se teže odseliti, ali taj muškarac od 34 godine koji živi sa majkom, je obično onesposobljen za samostalan život... i što duže ostaje da živi sa njom, sve će mu teže padati da se odseli, i majci da ostane sama... i tu dolazimo do patologije...

Jednostavno po meni je prirodno da se pre 30-e iseliš od roditelja...;)

Nisam ni ja rekla da su 34 loše godine...
Ali svi muškaraci u mom okruženju koji u tim godinama žive sa roditeljima, su sebični balavci... kojima odgovara da im mama kuva, pere, čisti... koji NE ŽELE da se odsele... :eek:

Svi mi znamo šta je "prirodno",ali da li je to uvijek i moguće,drugo je pitanje...:roll:

Kod nas,u današnje vrijeme,ako ti roditelji nisu dovoljno moćni da "poguraju" da nađeš posao,a o stanu da ne pričam...teško da ćeš sam moći išta učiniti,a naročito ne do 25-e...
Ili ti imaš neki recept? Ako možeš svoj lični model da nam preneseš? Ono koliko si (lično) zaradila do 25 i koliko para si dala za stan?:)

A što se tiče teme...najbolje da odštampa ove odgovore i ponese gospođi mami...:) I 200 g kafe...:))

Back