Prvi i drugi razred... O.Š.

ja jos uvek idem u skolu,pa mogu da kazem iz mog ugla... Gradivo je rastereceno i mnogo je lakse nego kada sam ja bila 2. razred,narocito zato sto smo se mi ocenjivali od 1. razreda! A sto se rekreativnih tice prilicno su skupe,sa obzirom na destinaciju... A da opremu nosimo i pored toga sto NEMAMO salu,i to obavezno crni sorts i bela majica,pa po hladnoci radimo napolju,cak nece da nam dozvole da nosimo trenerke sto je stvarno bzvz...:dontunderstand:

Ја, наравно, морам мало да оговарам колеге.
Деца морају да имају физичко, или напољу, или у сали, или у учионици.
У здравом телу здрав дух, то је хиљадама година познато.
Али, нажалост, учитељице радије држе час математике него физичког.
А ђаци воле физичко, и треба да га воле, а битно је одржавати га редовно, тако се мало крећу ...

Успут, од првог разреда по распореду је физичко 3 пута недељно, то је редован час, а не награда ако су добри!
Није одговор ником на теми, него знам да многи учитељи уцењују ђаке овим предметом.

E,da,uciteljica cesto "kazni " decu nemanjem fizickog,posto navodno nisu dobri...ali,to su price za malu decu.:roll:
Ova nasa uciteljica bez problema zakine na fizickom,bas kao da je njena dobra volja...bilo je dosta lepih dana,nije ih vodila napolje...
Imali su neki sastav da napisu prosle nedelje za domaci:moj tata...
Moj sin je izmedju ostalog napisao da se tata interesuje da li su imali fizicko...mozete misliti kako je penila :mrgreen:...namerno nisam htela da ispravim.

E,da,uciteljica cesto "kazni " decu nemanjem fizickog,posto navodno nisu dobri...ali,to su price za malu decu.:roll:
Ova nasa uciteljica bez problema zakine na fizickom,bas kao da je njena dobra volja...bilo je dosta lepih dana,nije ih vodila napolje...
Imali su neki sastav da napisu prosle nedelje za domaci:moj tata...
Moj sin je izmedju ostalog napisao da se tata interesuje da li su imali fizicko...mozete misliti kako je penila :mrgreen:...namerno nisam htela da ispravim.

:super::klap:

Браво за клинца, а за учитељицу :thumbdown:.

Да се вратим на други разред...
Јако им је тешко да разликују врсту речи од реченичног члана, али, Хелен ће нешто више рећи о томе, тешко им је и у вишим разредима...

Неће сва деца савладати све, али се учи у другом, и добро је да већина савлада.
Мали су, заиста су мали, а већини је речник веома оскудан, и у кући се слабо разговара, а на телевизији огу да чују само речи као што су ,, сјааајно, супер, значи'' и слично.

Бркају термине као што су ,,обавештајне ''(реченице) и ,,заједничке'' (именице).
Њима то не значи ништа. И не треба им замерити, само им стрпљиво објашњавати, па, колико успеју да схвате.

Смисао свега треба да буде применљивост знања, а не репродуковање.

Fina tema i za neroditelje. Imam jednu nedoumicu, da li se to meni cini ili deca danas uce engleski od prvog razreda ili je kao nekada od treceg i da li se jos uvek uce dva jezika pod obavezno (drugi os petog)? U pitanju je Bg skola.
A za fizicko, ta uciteljica je neka opasna lenstina.

Fina tema i za neroditelje. Imam jednu nedoumicu, da li se to meni cini ili deca danas uce engleski od prvog razreda ili je kao nekada od treceg i da li se jos uvek uce dva jezika pod obavezno (drugi os petog)? U pitanju je Bg skola.
A za fizicko, ta uciteljica je neka opasna lenstina.

Engleski od prvog razreda obavezan,od drugog ruski i nemaci,mi smo izabrali nemacki...i mislim da je to pametno...s tim sto se sa pisanjem na stranom jeziku tek krece u drugom,kada deca savladaju latinicu.

Relativno skoro sam radila na projektu "cinioci koji uticu na fizicki razvoj dece" i na kraju doneseni su sledeci zakljucci:
-ucenici imaju dobru opstu razvijenost
-najveci broj nepravilnosti je kriva kicma i gojaznost dece
-staticnost dece

Ja hoću moju devojčicu da vodim na plivanje, ali kad sve saberem i oduzmem, pored mojih obaveza i njene škole (ceo drugi razred idu u međusmenu, od 11 i 30 im počinju časovi), samo bi prespavale zajedno... Onda mi padnu na pamet neki roditelji koji dete upišu na neki sport, pa na engleski... KAKO?
Meni bude žao kad samo pomislim da dete od 8-9 godina ima toliko obaveza.

Nisam kompetentna sto se tice toga da li su klinci manje optereceni nego pre, ali ono sto bih da prokomentarisem je cesto gubljenje fizickog u osnovnoj. To se i meni desavalo a i sad vidim decu iz komsiluka kako kukaju zbog toga. Ispadne fizicko kao neka nagrada za dobro ponasanje celog odeljenja :( A cesto mladji razredi nemaju ni teren ni mesto u sali jer im stariji zauzmu. Ok, i oni imaju fizicko i treba im, ali valjda raspored moze da se organizuje tako da svi imaju prostor za rad. Fizicko nikad nisam volela, ali uprkos tome mislim da bi bilo korisno imati casove vezbi, pogotovu sad kad sve vise dece ima krivu kicmu.
Pozdrav:)

Back