Prvi digitalni foto aparat za pocetnika?"Nikon D3100"?savjeti.

• Začetnik teme Začetnik teme Dany6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dany6

Zainteresovan član
Poruka
348
Kao sto sam naslov kaze (odma da kazem ne uzimam za sebe) u pitanju je pocetnik koji se ne razumije u parametre fotografije.Znaci o blendi,zatvaracu generalno u ekspoziciji ne zna nista.Vjerujem da ne bi ulazio "preduboko" u fotografiju te bi ga koristio onako amaterski (kao kameru telefona,ali ne bas)...Nadam se da shvatate sta zelim reci.
Pa me zanima da li bi mu OVAJ Nikon D3100 (njegov izbor) bio dobar kao pocetnicki?da uci i da praksa na njemu osnove.kako,sta i koliko....
Citao sam kratko nesto po netu i pise da je kao pocetnicki dobar,ali zelio sam opet ovde pitati.
I eto savjeti su dobrodosli.

Слободно га узми. Ја имам NIKON 3300 , али ту за почетника нема неке драстичне разлике. Ја сам врло задоваљан њиме.Има добре резултате у аутоматском моду, али верујем да ће новог вланиика заинтригирати шта све може да уради експериментишући, а те су могућности велике.

Poslednja izmena:
Ja sam kupio baš za učenje sa DSLR-om Nikon D3400 po raznim savetima sa neta i mislim da je dovoljan za tu ulogu.
D3100 je ipak kamera od pre više od deset godina,nema konekciju sa telefonom i laptopom, baterija traje duplo duže na 3400,mnogo je teži uz sve tehnikalije na strani d3400
Ja sam nov platio 300 i nešto evra na akciji...dakle polovam od 200 i kusur bi mogao verovatno da se nađe.

nikon.JPG

Ali ako ne možeš ta serija nikona je generalno dobra, valjda će služiti svrsi.

Ja sam kupio baš za učenje sa DSLR-om Nikon D3400 po raznim savetima sa neta i mislim da je dovoljan za tu ulogu.
D3100 je ipak kamera od pre više od deset godina,nema konekciju sa telefonom i laptopom, baterija traje duplo duže na 3400,mnogo je teži uz sve tehnikalije na strani d3400
Ja sam nov platio 300 i nešto evra na akciji...dakle polovam od 200 i kusur bi mogao verovatno da se nađe.

Pogledajte prilog 813376

Ali ako ne možeš ta serija nikona je generalno dobra, valjda će služiti svrsi.
Mislis teze je uciti na d3100.Ne znam sada sto se tice budzeta nisam siguran da bi dao 200evra.

Што се тиче учења ту нема неке велике разлике између модела које помињемо.Има , наравно бољих камера, али на крају ипак цена одређује коликонам је губер дугачак.Што се тиче објектива тај Никонов стандардни кит објектив 18 - 55 је добар и сасвим довољан и за вежбу и за почетак бављења фотографијом.Ако се будући власник стварно заинтересује купиће и дрге објективе.
А ако је веч будућем власнику запао за око онај 31000 узми му га.

Poslednja izmena:
Mislis teze je uciti na d3100.Ne znam sada sto se tice budzeta nisam siguran da bi dao 200evra.
Onda i nemaš baš izbor veliki. 5100 je nešto teži ali ipak boljih karakteristika i ima pokretam lcd. Ako ti je nebitna težina a realno oba su "teškaši" da bi pričali o nekoj mobilnosti,ja bih išao na d5100 svakako. Samo zavisi koliko je rabljen prethodno.

Back