Prvi automobil na vodu?!

o tome sam vec 100 puta citao,
i kanda je neka zaebancija jer da je to stvarno vec bi svet brujao od tegli sa vodenim gasom.
video sam 10ine takvih firmi sto prodaju te kitove.
voleo bih da se neko pozabavi time ozbiljno ovde, i pokaze da li je to moguce.
a mislim da bi i obican hemicar mogao da nam odgovori na ovo pitanje.
bliza buducnost su gorivne celije odnosno elektricni automobili koji proizvode vodu

ap pazi i ja sam mislio da je to zajebancija i fora za uzimanje para ljudima al sam se malo zamislio kad sam video da ova kompanija koja je proizvela ovaj motor sto ide potpuno na vodu prodaje plan za pravljenje ovog kit-a za samo $47 dolara!

zato bih voleo da neko ovo zaista isproba kod nas i da nam kaze jeli trac ili istina

imaju i semu za dizel i turbo dizel motore i kazu da je jos jednostavnija nego za benzinske

diesel-airduct.jpg

77% better mileage - Volkswagen Bora 1.9 Liter TDI (Turbo Diesel) using a single cell
"For my vw bora 1.9 TDI I'm passed from 25.9 liter / 296 km at 15.5 / 313 km"

+ 77%
good"

regards
giorgio rossi
water4diesel

a evo u americi svedocenja:

Every vehicle is different, and we cannot promise exact numbers, but here's what we have experienced.

On November 7, 2006, this man, Tom Lang of South Pasadena, CA, has improved MPG by over 41% using 1 device in his GMC Vandura. I examined his MPG measuring method that same day, and found it very accurate. In December 2006 he achieved almost 50% MPG gain after a minor tuning of the carburetor. His brother Bill Lang of Clearwater, FL, reported MPG improvement on the average of 35% in twelve test cars.

Peter M. from Connecticut gained a 37% mileage improvement the very first day of using our system on his Toyota truck.

kao minimum na 12 kola je bio dobitak od 35% bolje kilometraze pa do 50%

pa ako ZAISTA je ova firma napravila auto koji ide samo na vodu tj na hidrogen ali sa jos slabom snagom motora onda je logicno da i ovi kitovi rade na istom principu ? mislim i moderna hibridna vozila rade na istu semu , na semu elektromotora i benzinskog motora?

mislim da je nekome ko se razume bolje u fiziku i hemiju u smislu SUS motora, prilicno lako da ustanovi da li ovo radi ili ne.
i guranjem tog nekog zapaljivog gasa u usisnik za vazduh, sta se dobija? jel to identican princip ovom TNGu sto se kod nas koristi onda?

Poslednja izmena:
Stanley Meyer's water fuel cell

Meyer's Death

Stanley Meyer died suddenly on 21 March 1998 after sipping from his drink while dining at a restaurant. An autopsy report by the Franklin County, Ohio coroner concluded that Meyer had died of a cerebral aneurysm,[19] but conspiracy theorists insist that he was poisoned to suppress the technology, and that oil companies and the United States government were involved in his death

da a srbija je cekala tek 2000 i koju godinu, da dobije moderne Benzinske pumpe. sa pistoljima za sva goriva na istom mestu, i digitalnim brojacima.

koliko cemo se nacekati za infrastrukturu koja podrzava vodonik?
to je od srbije jako daleko.
gorivne celije su buducnost. a ne sagorevanje vodonika.
a postoji vec nacin, honda napravila, mislim da se aparat zove HES (home energy system) koji koristi ovaj gas iz postojecih pozemnih instalacija, i elektrolizom istog stvara vodonik za tvoju hondu koja ide na gorivne celije, i stvara toplu vodu koju mozes koristiti u domacinstvu ili kao vodu ili kao grejanje.
to bi dosta smanjilo koriscenje naftnih resursa i kupilo vremena da se pripremi na nesto potpuno autonomno

Mislio sam da se ne mešam, ali izraz "biciklo prvi put čujem (vidim) ovde... Koliko sam ja ovde na jugu obavešten, bicikl je i BMX i Mountin bike i Poni i sve ostale vrste...

ovde ljudi cesto kazu bicikli, kao jednina od bicikl. ne znam zasto.
ono sto mene fascinira je ona fabrika bickala capriolo iz backe topole. oni su izgleda madjari ili sta su vec,
na celom njihovom sajtu, svim brosurama, cak i intervjui u novinama, oni nigde tu rec ne iskoriste kako treba. oni kazu u nominativu: bicikla, i mnozina bicikle.

i monti bajk obozavam kad neko kaze :otkacio:

evo vule lepo rekao mauntin. jel to tako tesko

Back