Prve slike sa prvim fotoaparatom

Stefi Nis

Zainteresovan član
Poruka
427
Juce sam kupio Nikon l810, izdvojio sam nekoliko slika, napisite neki savet ili kritiku... :zimag:
DSCN0921r.jpg
DSCN0888.JPG
DSCN0829.JPG
t.jpg

Uvek razmišljaj o kadru kao celini. Svaka slika ima svoj "početak", tzv. blickfang, tačka u koju insitnktivno prvo pogledamo, i kada radiš mrtvu prirodu uvek se trudi da blickfang bude ili levo ili desno od linije koja deli kadar po sredini vertikalno. Postoje i slike kod kojih je simetrija lepa, ali češće nije, pa igraj na sigurno. Kada slikaš čoveka ili životinju koji gledaju u stranu, uvek ostavi "prostor za pogled", ili ako slikaš telo u kretanju, ostavi "prostor za kretanje", dakle ne lepi pogled ili pravac kretanja uz ivicu kadra. Uvek gledaj šta je iza objekta koji je u fokusu, da nije nešto što odvlači pažnju.... i tako, to je dosta za početak.... :)

ja koristim noise ninja.. postoji i kao plugin za photoshop (ne koristim ovaj photo ninja sto tu reklamiraju)

http://www.picturecode.com/showcase/noise.php
Где да нађем за њега LICENSE KEYCODE?

Ова верзија коју сам скинула и инсталирала даје да се сачува само она фотка с "решеткама".

Planiram da kupim isti aparat. Molim vas reci te mi da li ste zadovoljni, kakav je aparat? Molim i sve prisutne ako neko ima neki komentar na NIKON L810 neka napi[e. HVala!

Mnogi kazu da Nikonovi fotoaparati (ne mislim na DSLR) nisu dobri i da ima mnogo boljih aparata za te pare. Mislim da to kaze neko ko se nije dobro upoznao sa tim fotoaparatima. Po meni dobar je L810 ako sa njim dabro rukujes, kvalitet izrade je dobar (mnogo mnogo bolji od fuji prosumera). Fokusiranje je sporije ali je ok. Meni se svidja, ja bih ti reko da kupis :)

Back