PRVE JAVNE TRAUME

(priče i kerećim ljubavima)​

PRVE JAVNE TRAUME

Pa......kad vaša mila paščad malo stasa, i nakon deset dana od prijema revakcine možete slobodno izaći van dvorišta ili stana. Štene je tek tada potpuno zaštićeno od bolesti.
Kako da vam kažem.....taj prvi izlazak je jako važan momenat.....i kao svi važni momenti ume da bude i prilično traumatičan hahahaha Veličina traume je proporcionalna veličini šteneta......ali ne mora to da bude pravilo......valjda niste toliki baksuzi hahahahaha

Dakle, izlazak van dvorišta ili stana sa novim vlasnicima, čini se kao vrlo lak zadatak i naravno da u svojoj ljubavi svi budu brzopleti i nestrpljivi. Pa, ljubav je inače takva i svi bi voleli da naše ljubavi traju mnooooogo godina i budu najlepše i najmirnije.....i biće takve ukoliko ne postanu noćna mora....a postanu vrlo lako....neosetno.
Pas mora biti na povodcu kada se izlazi. Posle dva-tri puta čim uzmete u ruke povodac on će znati da idete u šetnju. Samo tada koristite povodac i kada se vratite kući odmah ga skidate i odlažete uvek na jedno isto mesto, da pas zna. Jako vole rituale, kao i sve životinje....i tačni su. Ulazak u kola se takodje vežba, ukoliko idete kolima do šetališta. Izlazak iz auta je jako rizičan jer štene jurne. U zavisnosti od toga gde ste se parkirali to može biti baš užasna trauma za sve. Zato, uzmite sve što vam treba iz kola, pa tek onda otvorite vrata, vežite psa na povodac i recite „hop“ ili „idemo“...dakle komandu za polazak. Do tada štene treba da čeka u kolima......hahahahaha u sećanja mi naviru sva kereća auto čekanja.....od sedenja i cviljenja, zapravo zavijanja od nestrpljenja pa do scena gde mislite da imate veliku lopticu skočicu u kolima koja uz to laje.
Ako idete pešice, pas je na povodcu svo vreme dok ne stignete na željeno mesto. Ima da cima, da se besi na onom povodcu zavisno od veličine šteneta......oni mali jako smešno izgledaju dok idu na dve noge hahahah. Štene velikog psa će rame da vam iščupa vukući.
Svakako svi vuku i krkljaju a prolaznici vas užasnuto gledaju. Sami sebi izgledate kao najveći mučitelj životinja....a to i jeste hahahaha Posebno je neprijatno što se javno producirate....ali morate da vežbate.......puno da vežbate.
Pazite se ....u slučaju naglog cimanja jer zaista možete biti povredjeni. Ulicom, povodac je skroz na kratko tako da vam je pas pored noge. Ne treba da smeta ostalim prolaznicima jer vaša ljubav je samo vaša ljubav ......zato je držite sebi uz nogu....nesvesno povukoh paralelu sa ljubavlju prema ženi.....ženama....a tek muški kad su pored noge hahaha... Govorite „pored“ ili „noga“ i on (mislim pas haha) će vremenom shvatiti......želim vam da to vreme bude što kraće. Ah, da, povodac se drži u levoj ruci.....ali to nije tako bitno za početak.....važno je da se pas i vi razumete s koje god strane..ne bi bilo dobro da opet vršim uporedjenje. Ponesite obavezno i keksiće, krekere....nešto što on voli da mu dajete kao nagradu.....i usput uzberite maleni prut, bukvalno grančicu za kaznu.....neeeeee da ga udarate, nego da ga samo dotaknete prutićem po dupetu kada ne sluša dok izgovarate grdnju....to mu dodje kao vizuelizacija reči.

Neeeeeeeeee da krećete napolje.......priča nije gotova......drugi deo sutra

Ovo čudilo treba izvesti u javnost

Pa preko ovoga..i mnogo čega još

Dodjete do ovoga za nepunih godinu dana...tačnije 9-10 meseci.....ovo je 02.2009. medjunarodna izložba pasa na beogradskom sajmu

Poslednja izmena:
Meš, moj ljubimac, znamo se lično....izmazi ga!
I one dve lepotice, Mazu malo više jer mi je dotakla ruku
želeći da je još mazim....Sve traume nestanu kad stasaju u onakve
likove koji tebi krase, ionako prelepo dvorište:zag:

mari47;bt120110:
Meš, moj ljubimac, znamo se lično....izmazi ga!
I one dve lepotice, Mazu malo više jer mi je dotakla ruku
želeći da je još mazim....Sve traume nestanu kad stasaju u onakve
likove koji tebi krase, ionako prelepo dvorište:zag:

Ma bre živi smo istraumatozovani :zcepanje:
Šalim se...u stvari ne šalim se.....Maza je bila noćna mora dok nisam počela da mislim.
Izmaziću ih sve Mari....upravo krećem kući :zag:

thank_you_006.gif
:klap::klap::klap:

RiadaT.;bt120152:
da sam se uzeljela tvoje proze,jesam......lijepo je ovo...edukativno....sve pohvale.....al ja bih da narucim jednu pricu,ako moze.....znas one tvoje....iz zivota.....:):cmok:

Znam ...znam......ali Riada.....obećala sam sebi da nema više tih priča.....možda, napravim izuzetak.....videću.....imam jedan dug koji trebam da odužim u vezi životnih priča :cmok2::heart:

Back