prva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma jok nego meni to nepojmljivo u smislu sta kad mama i tata i decko nisu tu...a ti ne znas sebi da spremis...mislim nema tu sta ni da se zna..nisu to interesovanja vec po meni normalna potreba da covek ume nesto da spremi..al dobro...

predlog za glavno jelo:cmok2::

Gurmanska zakuska s finim umacima

Prokuvajte vodu u šerpi i ubacite u nju dve hrenovke. Kuvajte ih 5 minuta, tako da budu čvrste ili blago al dente. Ponudite gosta nekim
osvežavajućim napitkom. Zatim ga pošaljite na terasu (naravno ako imate istu), da uživa u pogledu-jer je atmosfera najvažnija. Za to
vreme iseckajte hrenovke i u svaki komadić zabodite čačkalicu. Možete istinski izraziti svoju kreativnost širokom lepezom različitih
boja čačkalica. Zatim poslužite dva "fina umaka": kečap i senf. Ovo jelo nikada nemojte nazvati seckanim hrenovkama, već isključivo
gurmanskom zakuskom sa finim umacima.

Prokuvajte vodu u šerpi i ubacite u nju dve hrenovke. Kuvajte ih 5 minuta, tako da budu čvrste ili blago al dente. Ponudite gosta nekim
osvežavajućim napitkom. Zatim ga pošaljite na terasu (naravno ako imate istu), da uživa u pogledu-jer je atmosfera najvažnija. Za to
vreme iseckajte hrenovke i u svaki komadić zabodite čačkalicu. Možete istinski izraziti svoju kreativnost širokom lepezom različitih
boja čačkalica. Zatim poslužite dva "fina umaka": kečap i senf. Ovo jelo nikada nemojte nazvati seckanim hrenovkama, već isključivo
gurmanskom zakuskom sa finim umacima:super:.

ti stvarno ne znas da kuvas :hahaha:

Zato i necemo doci kod tebe na veceru.
Inace, moj predlog za glavno jelo bi mozda bio juneci jezik (cirka 2kg).
Jezik se skuva u expres loncu nakom cega se oljusti i ubaci u zemljanu
posudu koja je premazana nekim margarinom, mada moze i puterom.
Zaboravih napomenuti da se jezik isece na snitove debljine po zelji.
Onda se snitovi preliju sa vec spremljenim pecurkama i pavlakom.
Od zacina u ovo se moze ubaciti djumbir, origano, bosiljak ili majcina dusica.
Kada se to zapece u rerni izbaciti posudu na sto dok se sadrzaj u njoj jos krcka.
Ondak cenjenom gostu/gosci kazete sta je spremljeno i jedno neizostavno bon apetit.
S ovim odlicno ide neko crno(suvo) vino.

gurmanskom zakuskom sa finim umacima.

:lol::super:

ma jok nego meni to nepojmljivo u smislu sta kad mama i tata i decko nisu tu...a ti ne znas sebi da spremis...mislim nema tu sta ni da se zna..nisu to interesovanja vec po meni normalna potreba da covek ume nesto da spremi..al dobro...
Ja ne zivim sa mamom i tatom 4 godine. Onda.. Narucim hranu, spremim neko meso, nesto brzinski, kupim gotovo a spremljeno dao Bog na svakom cosku, povrce iz kesice , pecurke.... A i jedem jednom dnevno i to obicno negu glupost sto drugim ljudima i nije obrok ;) Ne razmisljam o hrani..

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back