Prva odgledana utakmica koju pamtite

Derbi, negde sredinom devedesetih. Gledao sa kevinom stranom familije, koja je cela crno-bela, dok je ćaletova crveno-bela. Dobili 3 - 0. Tad sam postao Grobar.

Kad je reprezentacija u pitanju, reč je o kvalifikacijama za SP '98. Marakana, Jero iz penala dovodi Špance u vođstvo, Mijatović, takođe iz penala, par minuta pred kraj donosi izjednačenje.

A onih 12 - 1 na dve utakmice protiv Mađara, par meseca kasnije, uz neverovatnu igru i sedam golova Mijatovića mi je nešto najbolje što sam doživeo gledajući naš reprezentativni fudbal, ako ne računamo neke starije utakmice koje sam kasnije odgledao. Pamtim oba meča kao da su juče bila.

moja prva utakmica je bila zvezda barsa 1996. Klinac od 14 godina, posle nisam mogao pricati 2 dana koliko sam grlo istrosio. Problem je bio sto su posle te utakmice i navijanja sve kasnije bile mlake. To je bio VRH koji se ne moze prestici, eventualno biti u rangu sa njim.

moja prva utakmica je bila zvezda barsa 1996. Klinac od 14 godina, posle nisam mogao pricati 2 dana koliko sam grlo istrosio. Problem je bio sto su posle te utakmice i navijanja sve kasnije bile mlake. To je bio VRH koji se ne moze prestici, eventualno biti u rangu sa njim.

Evo ja kao neki "veteran" navijač sa Marakane koji je odgledao brdo evropskih utakmica i derbija zaista ne mogu da se setim da je tako gromovito navijanje bilo nekada kao tada protiv Barse.Jedva sam uspeo dan pre utakmice kod tapkaroša da nađem karte za jug koje su me koštale Boga oca.
Zaista veličanstveno :D

:worth:

Poslednja izmena:
Prva uatkmica koju sam pogledao bila je na SP-u Americi 94-te (znaci imao sam nekih 8,9 godina tada), a prva utakmica za koju se secam da sam je gledao od pocetka do kraja je bila finalna utakmica sa tog prvenstva izmedju Brazila i Italije kad je Roberto Badjo omasio onaj penal.
Inace nakon toga sledeca utakmica koju sam gledao bila je prijateljska utakmica Brazil - Jugoslavija 2:0 (cini mi se da je to bilo negde krajem 94-te posle tog Mondijala u Americi), to je inace bio nas prvi mec na medjunarodnoj sceni nakon sankcija i secam se kad je Branko zavuk'o onu golcinu Pandurovicu pod precku.

Jedva se sećam 88 ili tako neka godina ... bio sam jako mali mislim da još ni u školu nisam pošao.
Vodio me komšija na stadion ... Partizan - protiv nekih sa plavim dresovima ... sećam se da smo jeli neke karamele i mislim da je Partizan tada pobedio.
Kasnije se sećam svih Zvezdinih utakmica u kupu šampiona to mi je ostalo kao jako važno jer su moji navijali za Zvezdu ... Zvezda-Rendžers,Zvezda-Baern pa finale i sećam se kako su me budili u sred noći da gledam Zvezda-Kolo Kolo i jugo , jugo, jugo kad je Jugović dao gol.
Kako je lepo sećati se svih ovih stvari koje ti ostanu od detinjstva, *** ja se malo raspisao :)

Stadion JNA. Pedeset i neke godine.
Crvena zvezda - Dinamo Moskva

Bora Kostic zabija Lavu Jasinu gol sa 40 metara!

(Necu da guglam. Zaboravio sam rezultat. )

Sekularac ostavlja na pola igralista loptu za sobom i trci ka korner zastavici. Ponedeljnik trci za njim da mu otme loptu! Publika vristi od smeha:hahaha: :hahaha: :hahaha:

respect !

moja prva preko TV-a je tekma SR Jugoslavija - Nemacka 2-2, mrak tekma 2 : 0 za nas na poluvremenu i onda Mihin auto-gol i Klinsman zabada glavom i kornera za 2-2 i zatvara nam otvoren put do polufinala i idemo na Holandiju u 1/8 .... ( SP 1998 )

prva uzivo : Zvezda - Lacio 1-1 - sever... mrak navijanje i plakanje posle utakmice :):heart:

Poslednja izmena:
EURO '96, ali to sam gledao na preskoke sto se kaze, imao sam 8 godina, ali secam se da sam uzivo video onaj lob Poborskog protiv Portugala, a secam se i da sam uzivo gledao produzetke u finalu. Onda naravno baraz reprezentacije protiv Madjarske kao i SP koje je usledilo.

Sto se tice klupskog fudbala, secam se kao da je juce bilo, cetvrtfinale LS izmedju Celzija i Barselone 2000. godine i pobeda 3:1 na Stamfordu. Zola iz slobodnjaka, Flo-ov lob... tu sam se definitivno zaljubio u klub. I ako se dobro secam, niko od nasih nije prenosio utakmicu nego sam gledao na Madjarima :) U revansu poraz od 5:1 na produzetke :(

Stadion JNA. Pedeset i neke godine.
Crvena zvezda - Dinamo Moskva

Bora Kostic zabija Lavu Jasinu gol sa 40 metara!

(Necu da guglam. Zaboravio sam rezultat. )

Sekularac ostavlja na pola igralista loptu za sobom i trci ka korner zastavici. Ponedeljnik trci za njim da mu otme loptu! Publika vristi od smeha:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Охрабрио си ме да се огласим, убише ме у појам са 90-тим па и 2000-тим годинама :sad2:
Своје прве уживо одгледане текме памтим почетком 70-тих али не памтим са ким је Звезда играла, знам да је првенствена утакмица била и да није у питању велика тројка:think:Прва за коју знам противника је Звезда -Реал 19.03.1975 године, а најдража ми је Звезда -Ференцварош 23.04.1975 године, иначе по незваничним подацима , тој утакмици је присуствовало скоро 120.000 гледалаца:worth:
Прва утакмица одгледана у боји на ТВ-у је Југославија - Заир, 9:0 за нашу репрезентацију на светском првенству 1974 :bye:

Back