Prva menstruacija

Zdravo!
Imam 14 tj. vec punim 15. I ne opterecujem se menstruacijom toliko. Tj. mislim da imam vremena. Imam 43-44 kg ( Ne znam koliko je to vazno)...Nisam toliko visoka.
Takođe imam glavobolje, bijelo pranje ( valjda se tako zove) ali osjecam kako me ''dolje'' pecka, na neki nacin i boli. Ne znam kako bih to opisala.
Da li je to normalno ili..?

Ако пецка, онда би требала да одеш код гинеколога. ;) Може бити и кандида (гљивица) која набуја кад смо у стресу или кад се прехладимо...
И не бригај, иду код гинеколога и невине девојке. :)

Moja cerka ima 12 godina i jos uvek nije dobila prvu menstruaciju,a iz njenog razreda su vecina devojica vec dobile.Ona je mrsava ima 35kg i niska je,da li je mozda u tome problem? I visoka je 1m i 52cm... Molim vas odgovorite mi?!?!??! Cak joj se ponekad pojavljuje bela sluz na gacicama,ali nema nikakvih znakova da ce uskoro dobitiz :/
:(

Imam 15, sad cu za mesec dana 16 godina i jos nisam dobila. Pre nedelju dana sam bila na moru i na kupacem mi se pojavilo nesto braonkasto crveno, i uvece mi se isto to pojavilo na gacicama ali nesto vrlo malo i sutradan opet na kupacem, da bi posle 6 dana pojavilo na gacicama isto to i malo uvece i to je to.. Da li to znaci da sam dobila?
Unapred hvala na pomoci :)

ja u posljednje vrijeme imam jake bolove u donjem dijelu stomaka sekret mi ide duplo vise moze te li mi reci sta to znaci da li cu uskoro dobiti prvu menstruaciju i da dosta sam razvijena jedna sam od najrazvijenijih curica u razredu POOOOOZ ;)

Ja imam 12 godina u novembru cu 13..imam 45-46 kg i visoka sam 162-164 cm...cesto me boli stomak tj. svakog dana, glava ponekad..imam neku sluz na gacicama..drugarice kazu da je to PMS.. da li je to istina i da li treba da posetim lekara..hitno mi treba odgovor :confused: :neutral:

Ana, to je sasvim normalno. To nisu ugrušci nego su to delići od onoga što se skupljalo kada se materica pripremala da primi jajašce. To će ti bolje objasniti doktorka.
Mene zanima, pošto sam kasno dobila (u srednjoj školi a sada imam 30 godina), da li kasna prva menstruacija može da ima uticaj na raniji nestanak poslednje menstruacije u zrelom dobu. Ako jeste, kad mogu da očekujem menopauzu? Poslednja menstruacija mi je trajala 5 dana inače je znala da traje 8 dana i imam na svakih 31 dan.

Back