Прва међународна евроазијска конференција у Србији

frootsman

Buduća legenda
Poruka
25.505
.
Banner%20veci%20za%20Konferenciju%20-%20srpski.jpg

Прву међународну Евроазијску конференцију у Србији радимо у пуној сагласности са руском државном институцијом "Россотрудничество" са којом смо почели да сарађујемо у првој половини ове године. За наш пројекат смо добили подршку директора "Россотрудничество"-а господина Константина Косачова и заменика директора "Россотрудничество"-а господина Георгија Мурадова. Посебну захвалност изражавамо господину Алаудину Јарахмедову задуженом за рад са НВО сектором у оквиру "Россотрудничество"-а, који је био кључна карика у нашој комуникацији са "Россотрудничество"-ом. "Россотрудничество" ће имати свог представника на конференцији.

http://www.evroazija.com/index.php/...03/273-prva-evroazijska-konferencija-u-srbiji

Кратки историјат евроазијске идеје:

Кључни стратешки правац у спољној политици нове путиновске Русије су постале – евроазијске интеграције. Ради се о оваплоћењу у савременим условима евроазијске идеје, која је настала у редовима руске емиграције после Октобарске револуције 1917. године. Савремене евроазијске интеграције за сада имају пре свега економски (Царински савез, будући Евроазијски економски савез) и војни (ОДКБ) карактер, и оне представљају одговор на економске и војне интеграције Запада (Европска Унија и НАТО). Говорећи укратко о историји савремених евроазијских интеграција, поменимо да су 18. новембра 2011. године председници Русије, Белорусије и казахстана потписали Декларацију о Евроазијској економској интеграцији а 29. маја 2012. године на састанку председника држава чланица Царинског савеза у Астани је био одобрен план рада за припрему пројекта Договора о Евроазијском економском савезу. Предвиђено је да у априлу 2014. године пројекат Договора буде представљен за одобрење на заседању Савета Евроазијске економске комисије, а последња етапа у формирању новог економског савеза би требала да буде потписивање Договора од председника држава чланица у мају исте године. У другој половини 2014. године Договор о формирању Евроазијског економског савеза треба да прође ратификацију у парламентима држава које су га потписале, а 1. јанаура 2015. године Евроазијски економски савез треба да почне са радом.

У овом тренутку експерти три земље чине велике напоре на послу скидања свих баријера на путу слободног кретања роба, услуга, капитала и радне снаге са циљем да се заједнички царински простор претвори у заједнички економски простор. Стварање Евроазијског економског савеза са најављеним присаједињењем Киргизије и Јерменије имаће велики међународни значај. Нови економски савез, који ће се налазити на територији централног дела Старог света, представљаће главну карику у повезивању економија југоистока евроазијског континента и западног полуострва Евроазије – Европе.

.

Подржавам савез са Русијом! Али, пошто сам чуо да да ти евроазијци" заговарају разноразне савезе и братво и јединство са муслиманима, морам да кажем да сам врло скептичан према тим евроазијским интеграцијама.

Да савез и пријатељство са Православном Русијом, али не савез и братво и јединство са муслиманима!

Од еврофанатика су једино гори евроазијски фанатици.

Али дефинитивно овде има превише евроазијских талибана.

Ima ovde kojekakvih talibana. To što razvlače teglu pekmeza i jedan margarin meces dana nema veze. Bitno je da se se.re na forumu o boljševicima i ostalim kur.copalcima.

Тачно сам знао да иза идеје о евроазијској унији стоје комунистички пацови прерушени у српске националисте.

To uopšte nije tačno što ne znači da nema nekog zalutalog komuniste.

Од еврофанатика су једино гори евроазијски фанатици.

Али дефинитивно овде има превише евроазијских талибана.

И мене нервирају они који заговарају братсво и јединство са муслиманима (слободан проток муслимана, разних Чечена и Татара... и њихове идеологије црне муслиманске секте; а то све заговарају ови ткз. ,,евроазијци").

Пошто евроазијци са којима сам разговарао и дискутовао по форумима управо то заговарају (чак сам од појединаца чуо да је Ислам тобоже веома бликзак Православљу, да смо ми са муслиманима ,,браћа" и сличне глупости), не могу а да не кажем да је то веома лоша идеја. Јер, зар овој нашој Србији, поред Шиптара и осталих муџоса са којима имамо проблема, сад требају и ти Чечени, Татари и слободан проток свих тих муслиманских крвопија? Е па мој одговор на то питање је ,,НЕ"! И никаква ,,Јевроазија" (која се нимало не разликује од ЕУ) која то нуди не долази у обзир.

И у принципу ја јесам за што чвршћу сарадњу (и савез) Православне Србије и Православне Русије, али та муслиманска Евроазија (под таквим условима) је неприхватљива!

Sve strane agente treba proterati, bili švapski ili ruski! Ovi sigurno ne zastupaju interese Srbije!

Ма нису то никакви ,,руски агенти". То су лудаци који заговарају братсво и јединство са муслиманима, који причају бајке о некаквој ,,сличности" Православља и Ислама, говоре да су муслимани наша ,,браћа", а сваког ко мисли другачије они проглашавају за ,,расисту", ,,шовинисту" и не знам ти ни ја како све не. Добро то знам јер сам расправљао са њима на појединим форумима.

Типичне комунистичке и глобалистичке пароле избацују, и иако кажу да су ,,националисти" везе са национализмом немају. То су најобичнији комунисти (неки од њих су били ватрени титоисти и носиоци Титове штафете) који заговарају идеологију супротну србском народу и Православној Вери.

Ово не тврдим без разлога, јер сам са многима од њих разговарао и дискутовао на другим форумима, па знам о чему говорим. Већих исламољубаца и неокмуниста од њих нисам видео. Њихова идеологија везе са Православљем и србским национализмом нема.

Sve strane agente treba proterati, bili švapski ili ruski! Ovi sigurno ne zastupaju interese Srbije!

А која то међународна организација "српски интерес"? Савези и међународне организације заступају првенствено свој интерес икао последицу интереса земаља чланица. НАТО савез и ЕУ заступају интресе своје и интересе Шиптара на окупираном делу Србије, па се овде итекако јавно баве и лобирањем и активном политичком акцијом.Сем патриотских организација на то нико не реагује.

А која то међународна организација "српски интерес"? Савези и међународне организације заступају првенствено свој интерес икао последицу интереса земаља чланица. НАТО савез и ЕУ заступају интресе своје и интересе Шиптара на окупираном делу Србије, па се овде итекако јавно баве и лобирањем и активном политичком акцијом.Сем патриотских организација на то нико не реагује.

"patriotske organizacije" koje su finansirane iz inostranstva i koje skrivaju ruske krimose. Jaka mooda mi ti patroti....

"patriotske organizacije" koje su finansirane iz inostranstva i koje skrivaju ruske krimose. Jaka mooda mi ti patroti....

Aтвоји аргументи су тек јаки, хахахаха.Шта је, опет би хајку "да се Власи не досете". Ко се финансира из иностранства није више никаква тајна још одкада су то и финансијери објавили у својим трошковницима и кога и са колико.

Back