Richard III
Domaćin
- Poruka
- 3.892
Pišite ovde o svojoj prvoj ljubavi, da li ste je doživeli, i ako jeste, kako je to izgledalo i u kakvom vam je sećanju ostala. Pišite kako ste se upoznali, na kom mestu, da li je bilo romantično itd.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nista od navedenog
rado, al ne mogu dobicu banMože malo detaljnije?
Za ljubav je potrebna fizička, emotivna i psihička zrelost.Pišite ovde o svojoj prvoj ljubavi, da li ste je doživeli, i ako jeste, kako je to izgledalo i u kakvom vam je sećanju ostala. Pišite kako ste se upoznali, na kom mestu, da li je bilo romantično itd.
Divno opisanoПрва љубав десила се у основној школи. Већ ми се дуже време свиђала Јелена али нисам имао храбрости да јој то кажем тј приђем. Чини ми се да ми је било мање стресно да се потучем са петорицом него да јој приђем али и то се десило на екскурзији. Ми на Тјентишту, поред споменика, одељење се окупило испред клупе на којој је стајала разредна и махала еуфорично рукама и окретала се лево-десно објашњавајући нам офанзиве и храбру борбу наших народа и народности са неупоредиво јачим непријатељем кога су другови партизани потукли до ногу иако нису имали ни тенк ни топ ни авион а непријатељ свега тога је имао безброј. Стајала је у последњем реду, плава хаљина преко које се до пола леђа спуштала лепа смеђа коса. Боже како је само лепа била. Ја сам отишао до хотела да узмем лопту јер сам знао да ће после бурног часа историје следити предах уз фудбал. Посматрао сам је кратко са леђа и искористио прилику да уживам у њеној лепоти а да ме не види. Одлучио сам да јој приђем. Стао поред ње, погледала ме, благо насмешила и наставила да слуша разредну. Узео сам њену руку у своју и држао је. Благо ме стегла, чисто да ми стави до знања да јој то прија. У мени лом, вулкани, земљотреси, еуфорични, прелепи колапс организма. Чини ми се да су ме питали да ли хоћу да се још мало држимо за руке па после да ме стрељају, рекао бих без размишљања "да". У свој оној еуфорији, док је објашњавала борбу против окупатора, разредна се у једном тренутку зауставила, са левом руком подигнутом у ваздух, тачно у мом правцу. Уследила је драмска пауза и као гром из ведра неба питање "Јесли ли доброоо?!". Потпуно збуњен и на седмом небу нисам ништа одговорио али ме је неки унутрашњи глас упозорио да се то громовито питање односи на мене и да је тај изненадни тајац због мене. "Да. Што?" упитао сам скроз збуњен и слуђен. "Види на шта личиш! Сав си црвен! Да ли имаш температуру?! Теби причааам!". Ја сам се начисто изгубио. Јелена је од страха пустила моју руку. Разредна ми пришла, пипнула ми чело и рекла "полазитеее", идемо да обиђемо партизанске стазе. Некако сам се смирио. јелена је ишла поред мене и гледали смо да будемо последњи. Опет ме је ухватила за руку и насмејала се. Пустио сам да мало одмакну по шуми и само сам је прибио уз себе и пољубио у образ. Поцрвенела је, насмејала се и јако ме загрлила. Тада као да више нисам био људско биће, као да сам био неко бестелесан. Као да сам лебдео.
До краја екскурзије и после у школи користили смо сваку прилику да се држимо за руке и пољубимо у образ. Све до почетка следећг разреда смо били у тој фази и тада је, на самом почетку школске године, био први пољубац. Онако искрен и топао. А јооој како је то лепо било. После још један и још један. Онда је наишао период који је донео прекид свега тога. Били смо у некој фази више од прве симпатије и пољупца али ипак неспремни за праву, класичну љубав. Тада то нисам тако доживљавао али сам касније све схватио. Такво стање није могло да се одржи. У њен живот наишао је један, годину дана старији, дечко и првој љубави дошао је крај. Много сам био тужан. Размишљао сам чак и да побегнем од куће, да одем на пусто острво или у легију странаца (наравно да од тога нема ништа) јер сам био клинац.
Живот је после наставио да тече својим уобичајеним током а моје Јелене сам се дуго сећао.