Prva ljubav....zaborava nema?

Od kada znam za sebe,kao mislece bice,slusao sam o tome,kako se prva ljubav,nikada ne zaboravlja. a da li je bas tako??? Mislim da nije.Pokusacu to i da objasnim. Sama rec,prva,govori,da nam se desila,u vrlo ranim,moze se reci,nezrelim godinama.Ustvari,tek sa nekim zrelijim godinama,mi ljubav dozivljavamo u punoj snazi.Kada ovo kazem,
mislim i na fizicku i psihicku -snagu emocija.

U toj najranijoj fazi,jedino osecanje koje mladic ili devojka ima,to je zelja,za brzim fizickim spajanjem.Ne kazem,da to
nije lep osecaj.Ali,tu jos nema dubokih emocija.Emocije sazrevaju kod ljudskih bica,pod uticajem kasnijih godina
zivota.To je slican slucaj,kao sa mladim vinom.Mlado vino je pitko,slatko,brzo osamuti.Ali,pijte vino staro petnaest
dvadeset godina! Koji je to,i miris i ukus i boja vina! I ono najlepse od svega-posle desetak gutljaja takvog vina...
osecacete se,kao car. Dakle,da ne duzim vise.Mislim da je ljubav koja se ZAISTA nikada ne zaboravlja,da je to
ZADNJA ljubav.Ljubav zrele osobe,koja je od predmeta svoje ljubavi,uzela i telo i dusu,kojoj je poklonila sebe,i koja
je zauzvrat,dobila SVE.To je apsolutna,to je totalna ljubav.Ljubav,do kraja zivota,a ako ima zivota i posle smrti,
onda je to,ljubav za UVEK !:heart::heart:

Benvenuto- Ljubav je vise od pijanstva! Ljubav je zaslepljenost.To je kao bljesak munje u tamnoj noci.Zbog ljubavi se gubi pamet.
To je divno,bozanstveno osecanje,koje onoga,koji je doziveo,pretvara u nadljudsko bice.Pretvara ga u bozanstvo! I bas zato,ljubav je
istovremeno i strasna,strasna,zbog toga,sto osoba opijena ljubavlju,vise ne vlada sobom.Ne vlada svojim racijom,i moze,ako shvati
da je izneveren,da napravi svakakvu glupost - cesto...i sa kobnim posledicama.! Mozda je ipak bolja,ona tiha,ne burna ljubav.Ona ljubav
koja se odnosi samo,na seksualnu privlacnost.

Draga moja "pustinjakinjo" Ti pises o pravoj ljubavi! Nemojmo se folirati.Ono sto mi pamtimo,od neke ljubavi,koja je iz ovog ili onog razloga,prekinuta,
to je dobar ili los seks.Nemojmo se zavaravati.I nama muskarcima,i vama zenama,secanje na partnera,ili partnerku,sa kojom smo imali ludacki
dobar seks,ostaje u secanju za ceo zivot.Kazem,ne volim foliranje.Samo jednom,eventualno dva puta.imali smo u zivotu,taj takozvani TOTALNI
seksualni odnos.To je odnos,kada ti sva cula,budu zadovoljena,kada ti dusa peva,a ti se osecas,kao nadcovek,ili nad zena! Sve te price,koje
odisu jeftinom poezijom,to si trice i kucine.Treba hrabro reci:Jednom sam imao pravi,bozanski seks - sve posle toga,to je rucak mrljavog
deteta. Ali,onaj ko to nikada nije doziveo,nije osetio tu bozansku moc,pravog seksa,neka se ne pojavljuje na ovom forumu,jer mi znamo ko
folira,a ko stvarno zna znanje!!!

Draga moja -ROSEL - Hvala ti na dijagnozi,koju si mi tako "strucno" postavila. Eto,da nije ovoga teksta na forumu,nikada ne bi saznali,kojom
se profesijom ti bavis.Ti si ili Dipl.Psiholog,ili Psihijatar ! Eto,sada imamo ako nam zatreba,kome da se obratimo.Nadam se draga nasa ROSEL
da neces odbiti nas,tvoje prijatelje,da se za svaki teski momenat u zivotu,a koji ne mozemo sami da resimo,obratimo tebi,za pomoc!

Back