Prva kupovina

Nisam sve procitala verovatno su ti skoro sve napisali ali cu ti reci sta je meni bilo najpotrebnije sa prvom bebom- STALAK ZA PRESVLACENJE BEBE.To samo iz razloga da je ne presvlacis na krevetu i budes stalno savijena ,puci ce ti kicma.A sto se tice kreveca to sam izbacila odmah iz upotrebe jer se moja beba plasila da spava u njemu kao sto se plasila kad je stavim u kolica kad krenemo u setnju.Ali to vec zavisi od deteta.

Ja bih da dodam jedno pitanje, posto imam iste brige oko kupovine stvari za bebu. Naime, moj muz i ja danima gledamo kolica i konacno smo dosli do zakljucka da su inglesina zippy odlicna jer se lako sklapaju, imaju cetiri polozaja... Medjutim, uz njih se prodaje i sediste za kola i prodavacica nas ubedjuje da to sediste moze da se montira na kolica i da se u njemu vozi beba od najmanjeg uzrasta, jer je sediste okrenuto ka onome ko vozi, pa mogu da vidim bebu, sto mi dejuje odlicno. Medjutim nisam sigurna da li zaista smem u to da stavljam skroz malu bebu, jer to sediste nema lezeci polozaj? Da li beba stara 15 ili mesec dana mora da se vozi u potpuno lezecem polozaju, ili moze da bude blago uzdignuta?

TAj dodatak je ako mislimo na isto, onako - kiflast, zar ne? Da, dete od prvog dana moze da se nosi, ili stavlja u takvu nosilicu, odnosno po potrebi 'car seat', bez bojazni sto nije u potpunosti opruzeno. I taj dodatak je jako praktican za dete u prva 3-4 meseca za voznje kolima, ali i za po kuci - bebe prosto obozavaju da leze u njima jer nisu skroz polozene pa imaju bolji pregled prostora. Bez brige, slobodno mozete stavljati Vasu bebu u njega; sta vise, na Zapadu zena ne moze da iznese bebu iz porodilista ako nema upravo takvu nosilicu (u Kanadi na primer, po zakonu ste duzni da imate bas takvu nosiljku da biste izveli dete iz porodilista, verovali ili ne!). Polozaj u njoj nije sedeci i nema opterecenja za kicmu, beba lezi, samo sto ne lezi na potpuno ravnoj podlozi.
Pozdrav

WithdrawnWater:
TAj dodatak je ako mislimo na isto, onako - kiflast, zar ne? Da, dete od prvog dana moze da se nosi, ili stavlja u takvu nosilicu, odnosno po potrebi 'car seat', bez bojazni sto nije u potpunosti opruzeno. I taj dodatak je jako praktican za dete u prva 3-4 meseca za voznje kolima, ali i za po kuci - bebe prosto obozavaju da leze u njima jer nisu skroz polozene pa imaju bolji pregled prostora. Bez brige, slobodno mozete stavljati Vasu bebu u njega; sta vise, na Zapadu zena ne moze da iznese bebu iz porodilista ako nema upravo takvu nosilicu (u Kanadi na primer, po zakonu ste duzni da imate bas takvu nosiljku da biste izveli dete iz porodilista, verovali ili ne!). Polozaj u njoj nije sedeci i nema opterecenja za kicmu, beba lezi, samo sto ne lezi na potpuno ravnoj podlozi.
Pozdrav
Hvala puno na savetu, danima smo lupali glavu oko toga!

Sto se tice skolice za trudnice u Novom Sadu,trazi da budes u grupi koju vodi sestra Bojana-odlicna je ali kupovinu nemoj da obavis u onoj radnji koju ona preporucuje BEZOBRAZNO su su skuplji. Ja sam nasela i pokupovala gomilu stvari sa spiska kod njih i tek posle sam videla da su od najskupljih u gradu. Na primer, tetra pelene su najpovoljnije u Nivinim radnjama (imas jednu u Dunavskoj ulici). Sto se tice spiska za tebe, meni su u Betaniji najvise bili potrebni pamucni podmetaci, jer postaljinu ne menjaju. Cak sam rekla mojima da mi donesu jastucnicu posto mi je jastuk bio bez iste. Kupi "Rivanol" da stavljas na ranu.
Sta jos....
Sugavi ponedeljak, nikako da se razbudim. Toliko za sad. Javicu ti se jos.

Ma Betanija je blago receno PRAVI UZAS! Na zalost, provela sam tamo dve nedelje (prvo cetiri dana pre porodjaj na jednom odeljenjuu jer sam prenela trudnocu, a zatim jos devet dana na drugom odeljenju-malena je imala zuticu + napila se plodove vode pa je dobila i infekciju i bila je u inkubatoru). Te dane posle porodjaja sam prvo bila u starom delu-PFUUJJ!!! Postoje dve kabine za tusiranje, a samo jedan tus je valjao. Ovaj drugi nije imao tus nego samo crevo. E onda smo alarmirali sve moguce veze i prebacise me u nov deo. Kao da sam otisla u drugu drzavu a ne u drugi kraj bolnice. Sobe sa tri kreveta, u svakoj sobi WC i tus kabina, kreveti sa svim mogucim polozajima, svetlom iznad glave - ma sasvim jedna druga prica. U stvari onako kako bi prava bolnica i trebala da bude.

lady me:
Komodicu smo vec kupili, sa sve kadicom i podlogom za prepovijanje. Znam da ce mi za kupanje i povijanje biti jako kratko od koristi :arrow: kadica je mala a komoda uzana pa cini mi se i rizicna za starije i nemirnije bebe ... ali sam se zalepila za nju kad sam je videla samo zbog preslatkog dizajna (identicnog kao i krevetac) i potrebe za prostorom gde cu odlagati pelene, garderobu i kozmetiku za bebe. Osim toga soba nam je jako mala tako da nista prostranije od te komodice nije ni moglo da stane. :cry:
A i muz mi nije bas najvestiji u kucnim majstorijama :lol: te smo morali da se oslonimo samo na ponudu iz bebi prodavnica.

Od krupnijih stvari su nam ostala jos kolica... tek ce to biti avantura dok ne nadjem koja mi odgovaraju :?

Hvala ti u svakom slucaju!
Lak porodjaj i zdravu bebicu ti zelim kao i svim ostalim trudnicama na forumu :P

Moj sin sada ima skoro dve i po godine, i do pre mesec dana presvlačila sam ga na toj komodi. Najbolja investicija, pored kolica!
Kadica ti neće dugo biti od koristi, možda dva meseca, ali podloga hoće.Naravno da nećeš ostavljati tu bebu da leži, već ćeš samo da je prepovijaš i presvlačiš, tako da nema bojazni da će da padne. Veruj mi, to je sjajna stvar, posebno za leđa!

mama modesty:
Joj nadam se da te nisam udavila i uplasila. Ma sve prodje. Moja Masa (11 meseci) je do sad imala samo jednu prehladu (PU,PU) a kakav smo pocetak imali.

Ma samo nek su deca dobro, mislim da nema te torture kroz koju ne bih mogla proci samo da ugledam tog andjela zivog i zdravog :P

Queen_:
lady me:
Znam da ce mi za kupanje i povijanje biti jako kratko od koristi :arrow: kadica je mala a komoda uzana pa cini mi se i rizicna za starije i nemirnije bebe ...

Moj sin sada ima skoro dve i po godine, i do pre mesec dana presvlačila sam ga na toj komodi. Najbolja investicija, pored kolica!
Kadica ti neće dugo biti od koristi, možda dva meseca, ali podloga hoće.Naravno da nećeš ostavljati tu bebu da leži, već ćeš samo da je prepovijaš i presvlačiš, tako da nema bojazni da će da padne. Veruj mi, to je sjajna stvar, posebno za leđa!

E sad si me utesila... :)
ma moji vec poceli da panice... uzana je, nema dovoljno mesta, nefunkcionalna...pa sam malo pala u bedak.

Back