Prozni konkurs na temu ŠEŠIR/KAPA/MARAMA ... (rok 28.decembar)

Poruka
51.037
Još jedan izazov! :)
Pobednik našeg prethodnog konkursa, maestro Kojote, zadao je novu temu:

- šešir, kačket, bereta, marama, keče, turban, fantomka, kaciga, kruna i još puno toga.

Malo ćemo promeniti pravila, tj. omogućiti veću slobodu po pitanju broja slovnih znakova. Makar da probamo.
Gledajte da, ipak, ne premaši 20.000 – iz čisto tehničkih razloga.

Radove mi pošaljite do 28.decembra, do 21h, putem privatne poruke.

p.s. Ukoliko priča ne može da stane u telo poruke, šaljite je iz dva puta, sa obaveznom naznakom I/II deo.

Santa-Claus-hat-1128051147.png

Poslednja izmena:
Ovo će da bude popriličan izazov. Priče te dužine su rado viđene u zbirkama i antologijama, i daju autoru komociju da se razmaše na klizavom terenu. Priča mora da zgrabi čitaoca a ako ga i jedne sekunde smori, ostaće nedočitana upravo zbog dužine. U crticama (do 6 ili 7k karaktera) se mnogo toga prašta i nije je problem do kraja preleteti, ali u ovolikoj formi, bogme ne. Izgraditi dobar i verodostojan karakter protagoniste je hajli preporučljivo, što nije slučaj u crticama.
Ipak, mislim da je prekratak rok za toliku priču, ali uvek ostaje ono "do 20K", znači, može i kraće.

Uzgred, za razliku od crtica, priče te dužine imaju potencijal da se razviju u roman, (mislim da je minimum 100k karaktera da bi se po našim standardima nešto nazvalo romanom, a ima i drugačijih definicija)

Iskreno me zanima šta će se skuckati u ovom krugu i neću se ustručavati da opletem sa komentarima :)

Poslednja izmena:
Piši o šlemovima, bilo ih je toliko različitih, o srpskom ratniku čiju je herojsku glavu krasila šajkača.

Ponešto i prepusti svojoj imaginaciji, neka iskonstruiše nov, istoriji nepoznat oblik.

Jedna moja prijateljica, pišući zapravo o muškarcima, rekla je:

- Muškarcima glava služi za brijanje i rat. A u ratu su svi šlemovi dozvoljeni!

Samo napred, opusti se i kreni. Početak je najteži, posle će vam biti puno lakše: šlemovima, šajkači i tebi. (osmeh)

Niški Radnički - iznedrio je fudbalske genijalce poput:

1. Zorana Bankovića
2. Dragana Stojkovića - PIKSIJA
3. Dragana Pantelića - legendarnog golmana
4. Dragiše Binića - najbržeg fudbalera na svetu

- Branko Miljković i Duško Radović -

Rajela, iz pomenutog Mesta nenormalne lepote potiče i krstarovski maestro -

- Kojatkin Koja Gorjanović -

Sve sami genijalci, šta da ti pričam. :)

A odakle si ti, to jest tvoje ljubomorno dupence, Rajelice? Iz Kovina? :)

Poslednja izmena:
A ja, Kojo? :malav:

Radi istine, Dragiša Binić je otišao u Zvezdu s Piksita s mercedes... :lol:
A ti, Krasna... Ti ćeš u Šeširu 2 biti kauboj Kojin šešir!

Ne budi zaprepašćena, već razmisli malo, šeširu moj. :lol:

Zar nije san svake žene da zajaše svog voljenog, zatim mu se popne na glavu i tamo se udobno smesti?

Plus, kauboj Koja će svoj šešir retko skidati sa svoje kaubojske glave, svuda će ga nosati sa sobom, krotiće divljeg mustanga

a kad upeče vrelo teksaško sunašce nataći će ga i nabiti duboko na čelo, i, i...

Nakon iscrpljujućeg dana ispunjenog marljivošću i udarničkim kaubojskim znojem, sjahaće s konja, plaknuće svoje oznojeno pazuho i leći u krevet,

a šešir staviti na svoje maljave kaubojske grudi i zaspaće čvrstim teksaškim snom.

A ti... Ti ćeš i dalje biti na konju, to jest na njegovim grudima!

Kojoj je ženi ikada uspelo da ostvari ovakve full jahačke snove, moliću lepo? :lol:

Šta da ti pričam, Borči, vidiš i sama sve svojim plavim okicama. :)

Oko mene sve sama samcita užasna nadahnuća. :lol:

Vatra, srećo, plamen olimpijskih razmera gori u meni, i ne može mu ništa ni Jack, ni jadni... pardon, ni ladni špriceri. :lol:

Sve što ubacim u svoj predatorski kotao, samo razpaljuje moju glad.

Užasno sam gladan, moja Borči. Užasno!

Odoh pod tuš, pa da nešto "prezalogajim", ukus njenog trećeg krjnika još uvek mi je u čeljustima. MLJAC, MLJAC. :)

Ljubim te...

Back