Proverite koliko gadno smrdite

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.118
Sensei Presents.png

Japanski preduzetnik nudi analizu znoja

shota-ishida-odorate.jpg

Šota Išida (Shota Ishida), osnivač i direktor Odorate, kompanije koja će za $150 dolara da analizira vaš telesni smrad.

Potrebno je poslati običnu majicu koja je "ojačana" aktivnim ugljem koji apsorbira telesni vonj. Za analize se koristi Gas Hromatograf Spektromer Mase (GC-MS).

odorate-machine.png

Za malo više od godinu dana u poslu, uspeo je da proda preko 1.000 kompleta za testiranje.

Oni jesu blesavi, ko zna koliko patenata drže Japanci. Bukvalno glupost patentiraju i pretvore u cool stvar .
Šta to znači Srpskom seljaku on radi ceo dan baš će sada da meri koliko bazdi.
"zaludan pop i jariće krsti"

Tako i Finci, treba da vidiš onu moju seriju čudnih takmičenja da vidiš šta sve neće da im padne na pamet "iz čistog besa", haha

Osnivač firme je bio jako zabrinut koliko njegov telesni volj smeta drugima i to ga je inspirasalo da krene biznis.
Ali , postoji tu još nešto vezano za zdravstvene probleme...Jednostavno , u pitanju su žlezde koje preterano luče znoj ...i bez obzira da li se osoba okupala , istuširala , šta god ...uvek će znoj biti taj miris(smrad )koji dominira...To se leči...koliko efikasno , ne znam , ali znam dosta njih koji imaju te probleme....

Ali , postoji tu još nešto vezano za zdravstvene probleme...Jednostavno , u pitanju su žlezde koje preterano luče znoj ...i bez obzira da li se osoba okupala , istuširala , šta god ...uvek će znoj biti taj miris(smrad )koji dominira...To se leči...koliko efikasno , ne znam , ali znam dosta njih koji imaju te probleme....
Da, može da bude veliki problem. Neki ljudi BAŠ smrde dok je drugima vonj čak i privlačan. Iz iskustva znam da zavisi i od hrane i pića koje konzumiraš.

Билаа је нека емисија о суперчулима где је жена приметила да је њен муж почео јаче и другачије да се осећа. После неког времена оболео је од неке болести нервног система (не сећам се тачно које). Углавном после су одлазили на као неке сусрете, групне терапије и она је је тај специфичан мирис осетила и код других пацијената. Своје необично искуство је пренела лекару, који је извршио анализу зноја оболелих и упоредио са знојем људи који су здрави. Примећено је присуство неке врсте молекула ( мислим да је био протеин) који је био код оболелих. Требало би да да наставе истраживања у том смеру, јер би у будућности то могло бити искоришћено за рано постављање дијагнозе

Билаа је нека емисија о суперчулима где је жена приметила да је њен муж почео јаче и другачије да се осећа. После неког времена оболео је од неке болести нервног система (не сећам се тачно које). Углавном после су одлазили на као неке сусрете, групне терапије и она је је тај специфичан мирис осетила и код других пацијената. Своје необично искуство је пренела лекару, који је извршио анализу зноја оболелих и упоредио са знојем људи који су здрави. Примећено је присуство неке врсте молекула ( мислим да је био протеин) који је био код оболелих. Требало би да да наставе истраживања у том смеру, јер би у будућности то могло бити искоришћено за рано постављање дијагнозе
Da, ima i sada specijalno obučeni psi koji nanjuše specifičnu bolest.

Back