Proverit poreklo primljene poruke

MASTER OF DISASTROUS

Zainteresovan član
Poruka
351
Znam da je skoro ne moguce locirat i otkrit ko,i odakle tacno vam je poslao mail.
Ali dal je moguce utvrdit dal ste vec dobijali poruku sa istog kompa(interneta)?
Primer primite mail od osobe A,a posle primite mail od osobe B.Pretpostavimo da se radi o jednoj te istoj osobi sa razlicitim mailom,dal je moguce otkrit 100% ako je poslato sa istog interneta i istog kompa?Radi se o gmailu

Znam da je skoro ne moguce locirat i otkrit ko,i odakle tacno vam je poslao mail.
Ali dal je moguce utvrdit dal ste vec dobijali poruku sa istog kompa(interneta)?
Primer primite mail od osobe A,a posle primite mail od osobe B.Pretpostavimo da se radi o jednoj te istoj osobi sa razlicitim mailom,dal je moguce otkrit 100% ako je poslato sa istog interneta i istog kompa?Radi se o gmailu

Naravno da moze, ista je IP adresa.

kompjuterska forenzika i jeste i nije...

Znaci uvek siva zona...ali je dobra indicija...
Danas uopste nije problem imati po 4 IP adrese razlicitog opsega u isto vreme na istom kompu....uostalom to upravo trenutno imam...
Bez proxija....znaci i u ukrajini sam i u USA sam i u nekom selu pored BG, sto nije tacno , ali tako google locator javlja i u centru grada sam, sto opet nije tacno, ipak je Dorcol centar...

Tako da odgovor glasi nije moguce 100% otkriti da dolazi sa istog kompa....cak i da je ista konfiguracija....a dobijanje hash id od svih komponenti je debeli upliv u sistem...

Ja kapiram sta zeli, ali ne znam mu pomoci, bilo koji mod moze.

Неможе сазнати ништа, јер особа која користи више емаилова, свакако користи и различите компове, вероватно и провајдере, у најмању руку са друге ИП адресе...

Пример, један маил шаље са свог компа где је једна ИП, други емаил са компа пријатеља или из фирме у којој ради, и треча варијнта слање маила са мобилног телефона.

Често се деси да се добијају слични па и скоро идентични маилови од две или више особа. То зна да збуни, стил писања, став према нечему или некоме на исти приближан начин...

На то нетреба обраћати пажњу, опуштено комуницирати што више са таквим особама, сами ће се одати ако је иста особа у више случаја... :zddm4:

Mislim da moze..npr., ja se ulogujem na svoj nalog s posla (druga IP adresa) i gmail mi salje poruku da mi je nalog "posecen" tog dana sa druge IP adrese i napise mi lokaciju i IP broj.

- - - - - - - - - -

Sad, nisam sigurna kako mozes proveriti za primljene mejlove...

Пребациш га на чет. И успоставиш контакт. Ту се види ИП адреса. :)

Наравно, свој емаил користиш преко неког емаил програма, као на пример Thunderbird, или неки сличан. :)

Пример:

http://www.techradar.com/news/the-best-free-email-client

Poslednja izmena:

Back