Provera

Ja se uvek nadjem u tako nekom momentu u vezi kad nisam sigurna..nisam sigurna da li ga volim dovoljno da planiram da delim ceo zivot sa njim, nisam sigurna da li je odgovarajuca osoba za mene, nisam sigurna da ne postoji neko drugi sa kim bih bila srecnija..i to me nervira kad imam te sumnje.
Naravno one se dese samo ponekad..ali smetaju mi.
Zanima me kad vam se tako nesto desi/desilo sta ste radili da "proverite" da li ta ljubav i dalje postoji i da li je i dalje dovoljno jaka...
Mozda zvuci glupo malo..ali nekad ne znam da proverim tj da preispitam sebe da li nekog i dalje volim kao pre ili ne...

Ovo prvo ne dolazi iz mozga, ili osjećaš da je tako, ili ne osjećaš...
ili vjeruješ tom osjećaju (i po njemu donosiš odluke), ili ne vjeruješ i odustaješ od svega..
A ovo drugo ti niko/ništa ne može garantovati, to zaboravi...

Sumnja u ljubav nije pocetak kraja, takvo nesto ne postoji!
Postoji sumnja u odluke, u mogucnosti, u zelje, u namere...ali u ljubav ne!
Mislim, to sto volim nekog toliko da me celo telo boli pa jos imam i ludu zelju da mu sve kosti polomim grleci ga, a znam da sa njim necu imati onakav zivot kakav zelim, zasluzujem, i kakav na kraju krajeva i on zeli za mene, to nije sumnja u ljubav!

Verovatno si u pravu..ali to je drugi problem skroz... ja trenutno ne osecam da imam ludu zelju da grlim, lomim kosti i tako to..a mislim da je i nemoguce to konstantno osecati...mada kazem ja imam sumnju u ljubav ili ti da li je to to a to sto si ti navela je sasvim drugaciji primer..

Ovo prvo ne dolazi iz mozga, ili osjećaš da je tako, ili ne osjećaš...
ili vjeruješ tom osjećaju (i po njemu donosiš odluke), ili ne vjeruješ i odustaješ od svega..
A ovo drugo ti niko/ništa ne može garantovati, to zaboravi...

U pravu si ali nekad ne mozes rasclaniti sta ti govori srce a sta mozak..mada i osecaji dolaze iz mozga koliko ja znam..al dobro, recimo da je ono "iz mozga" ono svesno, a ono "iz srca" ono nesvesno..uf vec sam dosadna samoj sebi.
Hvala ljudi na odgovorima, valjda ce mi se na kraju reci samo kroz neko vreme..

U pravu si ali nekad ne mozes rasclaniti sta ti govori srce a sta mozak..mada i osecaji dolaze iz mozga koliko ja znam..al dobro, recimo da je ono "iz mozga" ono svesno, a ono "iz srca" ono nesvesno..uf vec sam dosadna samoj sebi.
Hvala ljudi na odgovorima, valjda ce mi se na kraju reci samo kroz neko vreme..

Sally, vidiš koliko ti to analiziraš...fuj to! :)
Nemoj da se zamaraš sa tim ŠBB KBB pitanjima...bitno je to što imaš sad i tu...
zamisli svoj život bez te ljubavi, pa skontaj da li želiš to ili...?
Možda ti je samo došla neka žuta minutica.

Ja se uvek nadjem u tako nekom momentu u vezi kad nisam sigurna..nisam sigurna da li ga volim dovoljno da planiram da delim ceo zivot sa njim, nisam sigurna da li je odgovarajuca osoba za mene, nisam sigurna da ne postoji neko drugi sa kim bih bila srecnija..i to me nervira kad imam te sumnje.
Zanima me kad vam se tako nesto desi/desilo sta ste radili da "proverite" da li ta ljubav i dalje postoji i da li je i dalje dovoljno jaka...
Mozda zvuci glupo malo..ali nekad ne znam da proverim tj da preispitam sebe da li nekog i dalje volim kao pre ili ne...

Ti mora da si blizanac u horoskopu :hahaha:
Ne mucim se takvim mislima.
Siguran sam da za svakog od nas, postoji neko sa kim bi bili srecniji, ali ja po prirodi nisam perfekcionista ni idealista, pa ne tezim da ista u mom zivotu bude idealno. Jer sam ubedjen da ne postoji nista idealno a i da postoji, ja nisam dovoljno idealan da to ocekujem.

Ti mora da si blizanac u horoskopu :hahaha:
Ne mucim se takvim mislima.
Siguran sam da za svakog od nas, postoji neko sa kim bi bili srecniji, ali ja po prirodi nisam perfekcionista ni idealista, pa ne tezim da ista u mom zivotu bude idealno. Jer sam ubedjen da ne postoji nista idealno a i da postoji, ja nisam dovoljno idealan da to ocekujem.

NIsam, riba sam u horoskopu, a mi smo jos gore i pogubljenije i ne znamo sta hocemo..

NIsam, riba sam u horoskopu, a mi smo jos gore i pogubljenije i ne znamo sta hocemo..

:( ........ :lol:

Ma dobro, shvatam ja da nismo svi isti i da nas nas karakter u kombinaciji sa iskustvima i stavovima tera u ovakva ili onakva razmisljanja.
Samo ne treba da preteras i zamisljas neki idealan zivot, idealnu vezu, idealno uklapanje, ljubav i razumevanje, strast koja bukti i suklja narednih 175 godina.....to su lepe slike i ideali iz bajki, filmova i knjiga, ali to nije zivot

namesti mu neku drugaricu da se yebe sa njim,i ako ti posle toga bude tesko,znaci da ga volis.

Pa naravno i ja bih volela da sam sto posto sigurna-ali nisam..e sad da li je to samo do mene ili odgovarajuceg/neodgovarajuceg partnera to ne znam jos..i ne znam kako da proverim.
Verovatno si u pravu..ali to je drugi problem skroz... ja trenutno ne osecam da imam ludu zelju da grlim, lomim kosti i tako to..a mislim da je i nemoguce to konstantno osecati...mada kazem ja imam sumnju u ljubav ili ti da li je to to, a to sto si ti navela je sasvim drugaciji primer..
Pročitao sam sve ovo i video da su ti ljudi savetovali da pokušaš da se izboriš sa tim tvojim sumnjama, koje deluju pomalo iracionalno, ali malo ko je probao da definiše neke metode koje bi ti pomogle da se proveriš, da testiraš ljubav, da utvrdiš da li je ona konstantno stopostotna. Verujem da to niko nije pokušao zato što nešto tako idealno ne postoji. Ne bi trebala da se opterećuješ tim proverama, prepusti se osećanjima bez obzira kakvog su intenziteta i uživaj u njima dok traju. Ništa drugo ti ne preostaje. Evo vidi, šta bi se desilo da ti recimo sutra "izmeriš" da ti je ljubav spala na 75 % od nominalne vrednosti, verovatno ne bi odmah poletela da raskineš vezu, nego bi sačekala naredni dan, a ona sledećeg dana može da skoči npr. na 90%, tako da ne bi znala ni kud ćeš, ni šta ćeš. Glupo bi izgledalo to merenje ljubavi čak i kada bi postojao način da se to izvede. Zato je najbolje ne upuštati se u to preispitivanje dok imaš nekog kraj sebe koga bar malo voliš i s kim ti je lepo. ;)

proveravam ali ili je pogresan nacin ili sam ja guska,on mi uvek negativno odgovori......ne pitam se,znam sta hocu ali mi fali druga polovina tj.da i on hoce isto......nazalost.......mucak!!!!!!

Back