Provera

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.881
Kako provjeriti da li su slike koje su na netu AI generisane ?

Da li smatrate da je to neka opasnost jer ljudi djele nešto sto u suštini tako ne izgleda ?

Da li ste za zakon da se AI slike moraju naglasiti kao takve ?

Da li u AI generisanim slikama ili audio snimcima vidite nekontrolisanu opasnost ?

I bilo bi lepo da bas ovde djelimo AI generisane slike

IMG_9875.png

Ne mogu mariti manje, jer stvari mojih zanimanja AI vrlo dobro kreira, i potpuno je nebitno da li su materijali napravljeni od strane čoveka, ili od strane mašine koju je napravio čovek.
Pogledala sam neke snimke tornada, i pitanje je glasilo-šta su veštački, a šta stvarni zvučni efekti-pretpostavljam da je na neki način vezano sa ovom temom.
I jedno i drugo je u meni izazvalo suze. Čula sam zemlju i nebo koji riču od bola zajedno sa vetrom. To je rika puna bola i besa.

Jos uvek je moguce ali ne verujem da ce to jos moci zadugo.

Slike se proveravaju tako sto se prosto traze nepravilnosti u detaljima jer je AI jos uvek "aljkav" u tome, skolski primer su prsti i udovi mada su te greske sada sve redje i redje.

Sto se tice Deep Fake video snimaka, slicna stvar samo sto se tu izvlaci frame po frame i traze se slicni artifakti koji se povremeno pojave a nije im tu mesto.

Mada neko ko se profesionalno time bavi sigurno da koristi neki softver za to baziran opet na neuralnoj mrezi koji ce da mu ukaze na sumnjive detalje i na sta treba da obrati paznju, jer je dosta brze pogotovo ako se proverava veca kolicina snimaka.

Ja sam vec 10 godina iskusan sa negiranjem realnosti...
Dakle, verovali ili ne u Srbiji vec 10 godina vazi pravilo sto bas ti , pa nisi ti neko specijalan da to mozes, nije se desilo i slicno..

Tako da me ubedjuju u ono sto oni smatraju da je moguce, a ja ne, obicno je to postenje ili dobar rad....a negiraju ono sto ja vidim da se desilo...jer zaboga, nije u skladu sa ocekivanom medijskom verovatnocom..

Tako da mi odgovara ovo AI jer je pre toga bilo blenta stil ....
Iskreno , prvo sam mislio naivno da ce ljudi poverovati ako im pruzis sliku, ali sam video da to ne vazi , slika ne slika, ne veruju pa ne veruju....
Tako da je svejedno ai ili ne ai, covek veruje ono sto mu se veruje...

Back