Vec duze gledam po NS stanove, planiram da kupim. Pa prvo sam htela novi, zatim zakljucila da je bolje stari pa renovirati, sad opet razmisljam o novom .
Pa mi treba pomoc. Kako proveriti investitora, da li je pouzdan, da li su zgrade koje je gradio kvalitetne ili fuseraj?
Ne znam da li je dozvoljeno ali ako jeste mogu da stavim ime investitora i ulicu u kojoj je zgrada gde mi se dopada jedan stan pa ako neko ima korisne podatke za mene da mi kaze na sta da obratim paznju
vidim vec ima konstruktivnih odgovora
elem...ne znam postoji li mogucnost provere,ali uprava prihoda je dobro mesto za pocheti,imajuci u vidu da ce te kontaktirati u roku od 10 dana po zavrshenoj transakciji kupovine stana...porez mora da se plati...sem ako nije prva kupovina pri chemu si oslobodjena poreza do 40 kvadrata kupljene nekretnine
provera legalnosti nije na odmet,vec nuzna...kontretno mozes dobiti i koji besplatni savet od strane pravnika u ovoj branshi...koji vide u tebi potencijalnog klijenta...ukoliko vec nisi preduzela ove korake
zgoreg nije proshetati se sam i raspitati o utiscima drugih stanara u ovoj ili drugim zgradama istog investitora
shto se stanja na terenu tiche,jednostavno otvori prozor i pokucaj na fasadu...da li ima termo,hidro izolaciju...obidji stanove u doba kada su potencijalne komshije kuci ili sa nekim da mozesh ustanoviti stepen buke tj.audio izolacije...na tom se najvishe fusherishe...dovod vode takodje,kod vishih spratova javljaju se ti problemi...podkrovlje ima svoj poseban rizik ako nije dobro uradjeno,zato pokucash na kosinu da li je plocha ili ne,da li je odradjena izolacija sa folijama(ne znam struchan naziv) ispod krova...itd
shta josh...da...upotrebna dozvola kod novogradnje,bez toga kao da nisi vlasnik...ne mogu se vishe dosetiti
...u svakom sluchaju...nek ti je Bog na pomoci