Provera bankovnog racuna

Easy_Ride

Zainteresovan član
Poruka
486
Imam jedan problem.Moj pokojni deda je primao austrisku penziju u ''societe generale'' banku moja baba je dobila punomocje da podize njegovu penziju.On je preminuo 13.aprila 2014.god.,penziju i ostalu imovinu je nasledila moja baba e sad ...
Posle njegove smrti je na njegov racun leglo 500.e. nismo mogli da podignemo jer kako su nam rekli u banku ''ne mozete podici nista dok se ne presudi kome imovina pripada''.Posle par meseci kada se sve na sudu zavrsilo dobili smo pismo iz banke bez pecata,potpisa tek tako napisano i izstampano da na racunu nema ni 1.euro jer se sve pare vratile u neku zagrevacku pa onda u neku austrijsku banku jer je vlasnik penzije preminuo.Nama je sve to bilo cudno,zvali smo telefonom isli i licno i pitali kako to da nema ni potpis ni pecat ni nista sto bi bilo dokaz da pare nisu ukradene vec legalno uzete i prosledjene tamo gde treba.Nema veze,pustili smo to ... Moja baba je primetila da se tamo stalno menjaju radnice,svakih mesec dana i kada je otisla da podigne svoju penziju radila je neka nova mlada radnica,baba je pitala da li moze da proveri stanje na racunu svog pokojnog supruga,ta devojka je uzela broj racuna i rekla da ima 750e na racunu a onda je ona glavna (ne znam sta je,verovatno direktorka) mahnula rukom kradom devojci i devojka je ugasila kompjuter ali je mojoj babi stavila u knjizici mali papir sa natpisom ''750.e'' mi smo to skontali da ona ne sme da kaze i da su to neke mutne radnje.Posle nekoliko dana cujemo da je devojka dobila otkaz.U sudu su nam rekli da na racunu imamo 400.e. i 350.e. kredita da isplatimo.Ja sam sa babom bio u banku ispricao to i oni mi rekli da sudija ne moze znati koliko mi imamo na racunu.Kada sam je upitao a kako onda moze znati koliko mi imamo dug prema vama ona je odma promenila temu i bukvalno nam rekla da idemo i da ima mnogo posla.
Zna li neko nesto o ovome??? Sta bi trebalo da uradimo???
Ja sam razmisljao i pitam vas ako mozda znate da li moze da se stanje na racunu proveri preko neta na njihovom sajtu i ako neko zna neka posalje link.
Hvala.

Normalno da niste mogli da podignete jer je on umro pre nego sto je penzija legla na racun. Da ste uzeli morali bi da vratite te pare.

A informacije o stanju na racunu smeju da se daju samo vlasniku racuna ili opunomoceniku.

Da,znam to.Ali uponomoćenik tj.moja baba je pokušala da podigne novac kada je nju sud proglasio jedinom naslednicom svega što je on imao i kada je htela da podigne rekli su da novac nema.

U ostavinskom postupku sud treba da traži od banke stanje računa i u rešenju da napiše da se te pare isplate tom i tom.
Ako ste u ostavinskom postupku imali advokata trebalo je da mu kažete za te pare.
I sada nije kasno uzeti advokata da sve to završi. Dogovori se sa njim za plaćanje jer, u ovom slučaju, advokata plaća naslednik.

Da,znam to.Ali uponomoćenik tj.moja baba je pokušala da podigne novac kada je nju sud proglasio jedinom naslednicom svega što je on imao i kada je htela da podigne rekli su da novac nema.

Trazi izvod iz banke i sa kog racuna stizu uplate.Kazi da ces pisati dopis u Nemacku da baki ne stizu pare i zapreti im tuzbom ,a u 4 oka i kazi ovoj da ces da je zaduzis privatno za babinu penziju i ..cekaj odgovor.

Sud moze da zna iznos na racunu pokojnika (prosli smo kroz slicne stvari, samo je iznos bio mnogo manji), sud na raspravi mora da zna koju imovinu da deli, koji iznos... u mom slucaju iznos je deljen na dva dela... A za ostalo kosultuj se sa ovima :

СЕКТОР ЗА КОНТРОЛУ ПОСЛОВАЊА БАНАКА
Генерални директор Телефон: 011/3337-735
Жељко Јовић Факс: 011/3338-595
Имеjл: kontrola.banaka@nbs.rs

Bili smo kod advokata sve nam je lepo objasnio,moja baka slala nesto u austiju (mislim da je trazila potvrdu da li su onih 500.e otisli kod njih ili ih je neko ukrao) sad cekamo odgovor pa ako je neko ukrao dizemo tuzbu.A sve mi mirise da je neka mutna radnja jer smo nasli devojku koja je radila i dobila otkaz tamo,advokat je nekim slucajem znao pozvali smo je telefonom i samo nam je rekla da ne zeli nista da prica i da joj je to bio najgore poslovno iskustvo u zivotu.

Back