limunada
Buduća legenda
- Poruka
- 38.244
Koliko razumjeh...postoje ljudi gusteri i ljudi majmuni. 
Zanimljivo.
Ima li jos koja varijanta?

Zanimljivo.
Ima li jos koja varijanta?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Razocara me.Ma nisi, tj. šansa je skoro nepostojeća.![]()
Zamisli ovako. Pre 3000 godina jedan vladar iz Indije je oženio ženu sa ostrva Java (voli čovek egzotiku), sa njom je imao ćerku i ona je imala sa svojim mužem Indijcem ćerku itd itd narednih 700 godina. Sve one su živele u Indiji.Razocara me.
Za razliku od postavljaca teme, meni ne bi smetalo da se bilo ko "otkrije" u mojim genima.
Sta je tu je...zato i jesam savrsena.
Salim se...pokusavam da razumijem ove haplogrupe i slicno,ali moram priznati,ne ide mi bas.Sve mi to zvuci kao hijeroglifi.
Ali zanimljivo je za istrazivanje.![]()
Uh,ko bi sve te putanje istrazio...Zamisli ovako. Pre 3000 godina jedan vladar iz Indije je oženio ženu sa ostrva Java (voli čovek egzotiku), sa njom je imao ćerku i ona je imala sa svojim mužem Indijcem ćerku itd itd narednih 700 godina. Sve one su živele u Indiji.
Onda su došle vojske Aleksandra Velikog i jedan od njih, tamo negde u Avganistanu, oženi jednu ćerku lokalnog poglavice (ona je naravno direktni ženski predak one devojke sa Jave). Povede je on kući u Epir, dobiju ćerke i sinove.
Prođe još 1000 godina i dođu Slovenska plemena sa severa u Epir, ostanu tu, asimiluju lokalno stanovništvo, žene se lokalnim ženama. Jedna od njih je tvoja pra pra pra pra pra... baka.
Recimo tako možeš biti potomak žene sa mtDNK haplogrupom E1 (dakle ženska, a ne muška E1, to je posebna priča).
Sve linije i sve putanje naših predaka su bitne i lepe, sve se prepliću i na kraju sve vode od jednog početka.
А по чему то само Црногорци имају родослов? Да ли је то необавештеност или увреда свима осталима?Тако карактеристично за Црногорце.
Видиш, ја сам мало то чачкао кад сам био заљубљен и луд,
међутим брзо сам укапирао да сам само 200 година пре свог рођења имао 256 предака,
а 400 година раније у "производњи мене је својим споловолима учествовало 65.136 јебача и јебачица.
И то сам узео 25 година за генерацију, а не 20 !
Опа, одједном верујеш генетичкој генеалогији ?!
Može naravno. X hromozom se prenosi sa majke na ćerku, u neprekinutom nizu, od prve žene do tebe.Uh,ko bi sve te putanje istrazio...
Ne poznajem genetiku,ali uvijek mi je bilo zanimljivo pitanje da li neko moze da naslijedi neki udaljeni gen.Znamo da nasljedjujemo od roditelja,baba,djedova,pradjedova itd.
Ali dokle to ide?Kad prestaje slicnost sa precima?
Moze li se naslijediti gen od pra pra pra babe koja je zivjela prije 3000 godina?![]()
Ирци су 80% Р1б, али нека друга грана.Пробај да замислиш да не постоји?
Парадокс?
....
Изгледа да је тај ТАЈП О НЕГАТИВЕ везан искључиво за одређене гране западњачке Р1Б?
Баски су Р1б скоро па 80%
И то дају лепу слику о свему осталоме, да су они примили НЕМАЈМУНСКИ ГЕН, док смо ми остали МАЈМУНИ.
Занимљиво?!
Наслеђивање генетике је делом "преписивање" а делом комбиновање.Uh,ko bi sve te putanje istrazio...
Ne poznajem genetiku,ali uvijek mi je bilo zanimljivo pitanje da li neko moze da naslijedi neki udaljeni gen.Znamo da nasljedjujemo od roditelja,baba,djedova,pradjedova itd.
Ali dokle to ide?Kad prestaje slicnost sa precima?
Moze li se naslijediti gen od pra pra pra babe koja je zivjela prije 3000 godina?![]()
Evo nasao neki prevodilac.Moze li ukratko prevod za nas lijene Crnogorce?![]()
Да, од седмог колена на даље нема опасности од проблема које изазива мешање рођака. Свакако не препоручујем, али по науци је безбедно.Znaci,prakticno onda do sedme generacije unazad smo u srodstvu i "bitni" su za nase gene.
Nadam se da nisam nesto sad lupila.![]()