ПРОТЕСТИ У БЕОГРАДУ - стотине тражиле маршем легализацију канабиса !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.177
"Kanabis maršem" stotine tražile legalizaciju

Autor: Beta

Nekoliko stotina građana protestovalo je danas u centru Beograda zahtevajući legalizaciju marihuane u medicinske svrhe.

04.09.2015. | 19:04 >

legalizacija-skup-B-milos-miskov.jpg
Foto: Beta/ Miloš Miškov

Demonstracije su održane jer zagovornici legalizacije tvrde da kanabis ima izuzetna lekovita svojstva i pomaže kod oboljenja poput maligniteta, dijabetesa ili multipleskleroze.

Sergej Trifunović protiv farmakololške mafije

Skup jer podržao i glumac Sergej Trifunović. "THC (aktivna halucinogena komponenta marihuane) definitivno ubija ćelije raka. Toje priznala američka zdravstvena administracija. Legalizovan je u Holandiji, koristi se kao lek u bolnicama. Ne znam zašto bi mi živeli u 'srednjem veku' i zato bi nam farmakološka mafija uvaljivala skupe i ničim opravdane citostatike", kazao je Trifunović.

Više udruženja građana je organizovalo "Kanabis marš" od Trga Republike do Ministarstva zdravlja, ne bili od te institucije dobili podršku za dekriminalizaciju kanabisa i njegovu upotrebu u medicinske svrhe.

Kako se moglo čuti sa današnjeg skupa u Srbiji svakoga dana oko 70 osoba umre od raka, postoji oko pola miliona dijabetičara i još toliko osoba sa invaliditetom, a svakome od njih kanabis može da bude od pomoći.
Na skupu su učestvovale i osobe u invalidskim kolicima, koje su zajedno sa članovima svojih porodica zatražile da Srbija odobri ono što je več prihvaćeno u mnogim zemalja.
Zatraženo je da zakonskom regulativom oni koji se leče kanabisom u Srbiji prestanu da budu tretirani kao kriminalci.

"Zahtev je da se ljudi koji se leče na taj način više ne proganjaju kao kriminalci, da ne budu prisiljeni da imaju posla sa kriminalcima i dilerima, nego da im se dozvoli da sami gaje biljku od koje se leče i da to bude kao da gaje nanu ili kamilicu", kazala je Maja Vasić iz novosadskog Socijalnog kluba kanabis.:eek::eek::eek::eek::eek:

legalizacija-skup-02-B-milos-miskov.jpg
Foto: Beta/ Miloš Miškov

Prema njenim rečima, zloupotreba marihuane praktično ne postoji jer je potrebno da za samo nekoliko sati popušite više kilograma da biste se "overdozirali".

Povezane vesti

Ona je pitala i šta raditi i kako sprečiti zloupotrebu lekova za smirenje.

"Marihuanu treba dekriminalizovati zato što pravi probleme i pravnicima i sudijama. Ljudi koji nemaju nikakvo kriminalno ponašanje niti prošlost zbog jednog džointa završe u zatvoru u jednoj kriminogenoj sredini", smatra Vasićeva.

"Kanabis marš" obeležilo je vidno prisustvo policije. Uočljivi su bili zeleni baloni i parole "kanabis je lek" i "dozvolite mi da se lečim".

Poslednja izmena od moderatora:
Дивота - наркомане на челу са Сергејем Трифуновићем ОБЕЗБЕЂУЈЕ ВИДНО ВЕЛИКИ БРОЈ ПОЛИЦИЈЕ - А ОНАЈ СКУП ЉУДИ КОЈИ ЖЕЛЕ ТАКОЂЕ ДА ИЗРАЗЕ СВОЈЕ СТАВОВЕ ПРОТИВ ОВАКВИХ ЗАХТЕВА ПОЛИЦИЈА ЗАБРАЊУЈЕ И ОНЕМОГУЋАВА ------- фантастично...:p... а за неки дан ће и педери ------ а ондаК идемо полако НА ОСНИВАЊЕ МУСЛИМАНСКИХ НАСЕОБИНА ТАМО ОКО ПЕШТЕРА - ПА НИСУ СЛУЧАЈНО БАШ ТО МЕСТО ОДРЕДИЛИ ДА НАПРАВЕ НАЈВЕЋУ ЏАМИЈУ У јЕВРОПИ.........:per:...... баш "лепо" влада ова Влада.........

Ne razumem ovaj narod.

Izlaze na ulice zbog marginalnih stvari dok suština ostaje van svake diskusije.

Zabole me i za izbeglice, i za marihuanu, i za derpere.

Zanima me samo odlazak sa vlasti ovih bezbožnika, secikesa i bahatih kulova koji su počeli još i da se podsmevaju sirotinji koju more bedom.

nikada nisam probao nijedan narkotik ali podrzavam ovu inicijativu. Marihuanu treba legalizovati. Ko hoce da pusi nek je pusi.

Zasto podrzavas legalizaciju kada u Srbiji postoji 250 vrsta lekovitog bilja? I da dodje do lekalizacije necemo je moci prodavati ja i ti vec farmaceuti.

Ebes narkomane, ubedjeni da mogu da duvaju i nista im nije, eto koliko je njihov mozak ok....

Da sami naprave organizaciju u kojoj ce biti striktno vodjena evidencija ko je bolestan i od cega, da bude rigoroznije od apoteka i drzavnog trezora, pa da im covek i da....nije da sam protiv da se ljudima da koji se stvarno lece....
Ali na jednog koji se leci ide sto onih koji ce tek da se razbole da bi se lecili....

Ebes narkomane, ubedjeni da mogu da duvaju i nista im nije, eto koliko je njihov mozak ok....

Da sami naprave organizaciju u kojoj ce biti striktno vodjena evidencija ko je bolestan i od cega, da bude rigoroznije od apoteka i drzavnog trezora, pa da im covek i da....nije da sam protiv da se ljudima da koji se stvarno lece....
Ali na jednog koji se leci ide sto onih koji ce tek da se razbole da bi se lecili....

Теби лека нема, као и већина са ове теме немате појма шта је марихуана и која су њена лековита својства, а имате "мишљење"

Теби лека нема, као и већина са ове теме немате појма шта је марихуана и која су њена лековита својства, а имате "мишљење"

Predomislio sam se....nek se ebu narkomani ali legalizovati travu nikad...
Zasto?
Zbog ovakvih kao ovaj sto je...
Njegova nabedjenost je nabedjenost hiljada narkosa, a moja nabedjenost dolazi iz iskustva gledajuci studente raznih fakulteta koji popuse po jedan za koncentraciju....i tako dok ne predju na dva i onda posle godinu dana vidis kako im je mozak ko kashica....kad su naduvani kao izgledaju normalno kreativni, i kao imaju bolje pamcenje, a bez trave su totalno aut, skloni depresijama i apaticni...

Kad predju na tri jointa dnevno , vise se i ne moze govoriti o mozgu....nego o narkomanu...
Da ne pricamo o THC kolicini i kakve se sve trave mogu naci...

Bas zbog tolike zelje narkica da dolaze do lake trave ne treba dozvoliti ono malo bolesnika sto zasluzuju da koriste travu u medicinske svrhe da im se legalizuje trava...Zato sto licemerni i korupcijski naklonjeni ljudi ce odmah biti pod pritiskom i ode sve u propast....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back