Otvorila sam oci sa krikom u beznadno sivo jutro koje se spustilo nad mojom glavom I cvrsto mi stezalo kapke koje su se rosile I znojile dok se bezlicna tecnost slivala niz obraze I lice bolno pekuci moju kozu.Bio je to protest,bucni I svirepi protest,protiv ljudi,protiv stvari.Dosla sam do dna ,provalija koja je pod amnom vesto se siri,otvara se sve dublji I ne premostiviji jaz,stojim na klancu izmedju bola,patnje I mastanja I kao akrobata izvodim tacke u zraku zagusljivom I trulom ,moja se publika podrugljivo smeje.
Nema aplauza I odusevljenja,moja se dela pripisuju drugima.Pad je neizbezan,ta neminovnost gusi,jos trazim slamku spasa.Bog lagano okrece glavu u stranu,ne zeli da vidi, a zar ima sta?Pogresni ljudi I pogresni trenutci,sve me je pravo mimoislo,tuga,bol jad,bes,pratici su moji godinama I kad svi odu iz mog zivota ostce mi oni verni.Godina za godinom odnosi sve ,ljude,predmete,bica,godine mi nista donele nisu,samo su uzimale ono sto sam mukotrpno stekla.
19.01.2001god.
Nema aplauza I odusevljenja,moja se dela pripisuju drugima.Pad je neizbezan,ta neminovnost gusi,jos trazim slamku spasa.Bog lagano okrece glavu u stranu,ne zeli da vidi, a zar ima sta?Pogresni ljudi I pogresni trenutci,sve me je pravo mimoislo,tuga,bol jad,bes,pratici su moji godinama I kad svi odu iz mog zivota ostce mi oni verni.Godina za godinom odnosi sve ,ljude,predmete,bica,godine mi nista donele nisu,samo su uzimale ono sto sam mukotrpno stekla.
19.01.2001god.