Proteinska dijeta

...tako sam se hranila sa prekidima punih 5 godina...
...nisam jela krompir, pasulj, rižu, gradak i sočivo...naravno i hleb...
...sve ostalo se jede normalno u količinama koje ti odgovaraju... podrazumeva se da voće ne jedeš...

Da li vam se desavala da kilogrami stoje, tj da se ne smanjuju 3,4 dana? Da li ima ta faza?
To je i neka neminovnost, uglavnom posle prvih desetak dana
euforije nastaje period sumnje i covek sam sebi postavlja pitanja
da li to da i dalje radi ili da sve batali.
Neko je vec ovde i pisao ( mislim da je bio Sizif) da ni skidanje recimo 10 kg
nista ne pomaze ukoliko covek ne shvati da mora da promeni svoj zivot u smislu
da zaboravi na raznoraze djakonije.

Ja planiram jos 2 nedelje da drzim, nadam se 12do 15 kg manje, posle toga normalno da se obrati pažnju na jelovnik

Pa jedini pravi recept za kvalitetan i zdrav zivot je ne odricati se nicega a biti umeren u svemu , mislim ne moze niko da drzi dijetu ceo zivot nit to ima nekog smisla, ono covek treba malo da obrati paznju sta trpa u sebe ali opet mora da zivi i spontano i prirodno a ne da izigrava hipohondara i ortoreksicara.
Inace ceste ili preduge dijete nisu dobre jer covek se onda odvikne od hrane i uspori metabolizam i onda posle bilo sta sto pojede malo jace, kaloricnije ili masnije odma mu se "lepi" i ide u salo.
Recimo ja u zivotu nisam drzao nikakvu dijetu, ono hranim se odprilike 75% zdravo - 25% nezdravo (gde spadaju slatkisi, brza hrana,przeno na ulju, itd) , ono ponekad znam da smazem i onu veliku Milku od 300 grama iz cuga ili pola kile sladoleda ili sam onu veliku porodicnu picu , a nikad nisam imao problema sa viskom kilograma (cak sam i jedno vreme kuburio pomalo sa manjkom istih) ,visok sam 188 (u patikama 191) i tu sam negde na 80-ak kilograma uglavnom misicne mase manje-vise jos od srednje skole , a od kraja mojih srednjoskolskih dana je vec proslo 15-ak godina.
Ali opet ja dosta sam fizicki aktivan (svaki dan basket i pomalo zgibovi, sklekovi, setnje, itd) i zivim bez cigareta, alkohola, kafe , tako da dzaba i dijeta bez fizicke aktivnosti ili ukoliko nisi prvo batalio te lose nezdrave navike.

Tako da ljudi jedite sta vam se jede ali se i krecite.

Inace ja se secam jedno vreme kada sam se mucio sa anksioznoscu i napadima panike, ono uvatila me neka hipohondrija i neki trip i kao ono , sad cu da izbacim sve nezdravo iz ishrane, kao necu vise da jedem skoro uopste ne znam , brzu hranu, slatkise, sokove, pljeskavice, pomfrit, przeno na ulju, ono cak sam i meso smanjio na minimum i poceo kao da se hranim skroz "zdravo" i ono ****** katastrofa, nakon nekog vremena na 65 kila sam spao , sto je na mojih skoro 190 uzasno malo i ono tek kada sam se resio tih tripova i opet se opustio i poceo da jedem normalno kao i uvek sto sam jeo (ukljucujuci u nekoj meri i te nazovi nezdrave stvari kao sto su slatkisi, brza hrana, przeno, pohovano, itd) tek onda sam dosao opet sebi i vratio se na moju optimalnu tezinu.

Inace sto se tice proteinske dijete, moze da bude zajebana za bubrege ako se pretera, pa i za jetru, creva (moze da izazove zatvor) , opet organizam ima odredjenu meru proteina koju moze da primi na dan a sve preko toga pravi stetu , takodje ishrana bazirana na proteinima a bez voca, povrca i tih stvari bogatih vodom, enzimima, vitaminima, mineralima tesko da moze da bude dobra, jer meso (pogotovo u velikim kolicinama) zakiseljuje organizam, takodje meso povecava kolicinu nitrata u organizmu a smanjuje kolicinu kalijuma ja mislim (pa moze da izazove i hipertenziju, itd), ipak voce i povrce moraju da se jede, jer ciste organizam, jacaju imunitet i odrzavaju taj prirodni balans u organizmu.

Poslednja izmena:
Ali opet ja dosta sam fizicki aktivan (svaki dan basket i pomalo zgibovi, sklekovi, setnje, itd) i zivim bez cigareta, alkohola, kafe , tako da dzaba i dijeta bez fizicke aktivnosti ili ukoliko nisi prvo batalio te lose nezdrave navike.

Tako da ljudi jedite sta vam se jede ali se i krecite.
Ne postoje nikakvi univerzalni recepti za zdravlje i srecu coveka.
Ja nisam kao ( recimo) ti fizicki aktivna, nikada bila niti cu ikada biti,
hodam svakog dana dva sata ( ali iskljucvo zbog psa, bez psa sigurno ne bih to radila)
i naravno da mi na pamet ne pada da zivim nekim isposnickim zivotom u smislu
da ne pijem nikakav alkohol.

Pa kao sto meni recimo ne pada na pamet da se odricem rostilja, pohovane piletine, pice ili slatkisa, mislim niko i ne kaze da sad treba ziveti isposnickim zivotom i da je to neko dugorocno resenje, ok pomalo alkohola u manjim kolicinama ne moze da skodi (narocito ukoliko zivis relativno zdravo, hranis se relativno pravilno i nemas i neke druge nezdrave navike).

Mislim mozda ne postoje neki univerzalni recepti, mislim koliko puta vidis nekog ne znam ko ima 50 godina a drogira se od osnovne skole, pa si u fazonu " auuu pa ovaj jos ziv , kako vise nije umro dosad" ili maltene u zivotu nije pojeo nista na kasiku ili neku vocku pa i dalje ziv i zdrav a opet imas i one koji nisu imali nikakve poroke, ono navijao sat svako jutro da bi isao rano na trcanje, brojao svaku kaloriju, kljukao se kojekakvim vitaminima, proteinskim sejkovima pa sa 25 ili 30 godina dobio neku bolestinu i umro.
Naravno ne postoje nikakve garancije ni zasta, ali opet malo tim nekim zdravim navikama i zdravim nacinom zivota u izvesnoj meri povecavamo verovatnocu da cemo ostati zdravi, da cemo duze ostati mladi, vitalni, itd.

Odprilike mislim da bi neki univerzalni recept bio (ukoliko tako nesto postoji) neka umerenost u svemu, ono ne biti zeljan nicega a ne preterivati ni u cemu (pa ni sa preterano zdravim zivotom , jer i to uglavnom ode u neku drugu krajnost u neki psihicki poremecaj, opsesiju, hipohondriju, ortoreksiju......).

Pa kao sto meni recimo ne pada na pamet da se odricem rostilja, pohovane piletine, pice ili slatkisa, mislim niko i ne kaze da sad treba ziveti isposnickim zivotom i da je to neko dugorocno resenje, ok pomalo alkohola u manjim kolicinama ne moze da skodi (narocito ukoliko zivis relativno zdravo, hranis se relativno pravilno i nemas i neke druge nezdrave navike).

Mislim mozda ne postoje neki univerzalni recepti, mislim koliko puta vidis nekog ne znam ko ima 50 godina a drogira se od osnovne skole, pa si u fazonu " auuu pa ovaj jos ziv , kako vise nije umro dosad" ili maltene u zivotu nije pojeo nista na kasiku ili neku vocku pa i dalje ziv i zdrav a opet imas i one koji nisu imali nikakve poroke, ono navijao sat svako jutro da bi isao rano na trcanje, brojao svaku kaloriju, kljukao se kojekakvim vitaminima, proteinskim sejkovima pa sa 25 ili 30 godina dobio neku bolestinu i umro.
Naravno ne postoje nikakve garancije ni zasta, ali opet malo tim nekim zdravim navikama i zdravim nacinom zivota u izvesnoj meri povecavamo verovatnocu da cemo ostati zdravi, da cemo duze ostati mladi, vitalni, itd.

Odprilike mislim da bi neki univerzalni recept bio (ukoliko tako nesto postoji) neka umerenost u svemu, ono ne biti zeljan nicega a ne preterivati ni u cemu (pa ni sa preterano zdravim zivotom , jer i to uglavnom ode u neku drugu krajnost u neki psihicki poremecaj, opsesiju, hipohondriju, ortoreksiju......).

I sam znas, ne zbog i o sebi ( nisam tu ni ja) da su ljudi, covek, nekako kao guske
u nekoj magli. Kao znaju, slusaju, razumeju da nesto nije u redu ali obicno misle
jer tako zele daa misle, da to sve pogadja neke druge ljude,

Back