Protein i Kreatin da ili ne

Lazar Czv

Početnik
Poruka
13
Ljudi treniram nekih 7 meseci u teretani redovno 6 dana u nedelji po 3 sata trening, hteo bih da oblikujem telo i dobijem masu, imao sam pre polaska u teretanu 100 kg bio sam debeo a sad imam 78 pa bi sad zeleo da mi telo dobro izgleda, koje mi vi suplemente preporucujete, i kako da ojacam da bih mogao zgibove da radim i propadanje. :D

Za takav trening potrebno je mnogo energije da bi ti telo uopste radilo :eek: a ne jos da raste :roll:
Pitaj nekoga u teretani za pravilnu ishranu, smanji pobogu treninge na 3-4 nedeljno, 6 dana nedeljno po 3 sata vezbaju bodibilderi za takmicenje, ali oni jedu ko stoke...

Ljudi treniram nekih 7 meseci u teretani redovno 6 dana u nedelji po 3 sata trening, hteo bih da oblikujem telo i dobijem masu, imao sam pre polaska u teretanu 100 kg bio sam debeo a sad imam 78 pa bi sad zeleo da mi telo dobro izgleda, koje mi vi suplemente preporucujete, i kako da ojacam da bih mogao zgibove da radim i propadanje. :D

Prvo pretrenirao si. 6 dana po tri sata treninga je previše imao dobru ishranu i suplementaciju ili ne. Lično ne pijem suplemente jer se ne bavim takmičarski ni jednim sportom ali su bez njih neki ozbiljniji rezultati maltene nemogući. Kreatin će ti dati malo mase i malo ćeš da 'natekneš' ali ćeš da se ispumpaš istog trenutka kad prestaneš da ga piješ. Protein ti je dodatak ishrani, ako već unosiš dovoljnu količinu proteina ovaj veštački ti ne treba, bar ja tako mislim, verujem da će sad forumski znalci po ovoj tvrdnji da ospu paljbu.
Iz iskustva mogu da ti kažem da ako se baviš treningom snage ili gruvaš masu (ili čak izgled) bez kreatina nemoj ni da pokušavaš. Ako se pak baviš nekim treninzima gde je akcenat na kondiciji (trčanje, plivanje itd.) kreatin može čak da ti odmogne.

Moj program je ovaj :
Ponedeljak: noge,grudi, triceps, kardio
Utorak : ledja,stomak,biceps, kardio
Sreda: ramena,noge,triceps i biceps , kardio
cetvrtak: grudi,stomak,triceps,kardio
petak: ledja,noge,biceps,kardio
subota: ramena,stomak,triceps,kardio
nedelja: odmor

Pretpostavljam da si sam pravio program jer ovde si zbrčkao neke stvari koje nikako ne idu zajedno. Podseća malo na crossfit ali opet, samo podseća. Imaš na internetu dosta programa koje možeš da pogledaš a ako ne znaš šta da tražiš pitaj nekog trenera u teretani da ti da trening za šta ti već treba.

Prosto je neverovatno (ne)poznavanje određenih procesa, a pri tom pežorativno komentarisanje istih.
Razlaganje pri hidrolizi ATP-a (adenozin trifosfata) je jedino moguće uz prisustvo H2O - vode

ATP+H2O-------------- = ADP+H3PO4+G (uz enzim ATPaza)
pri čemu se oslobađa energija potrebna za mišićni rad.

Da ne idem sada u širu priču ali ukoliko nema vode u mišićima nema ni defosforilacije ATP-a u ADP ni oslobađanje energije. Gledajući unazad kada ATP izgubi fosfatnu grupu i postane ADP (adenozin difosfat) organizmu su potrebni izvesni resursi da bi uspeo da obnovi izgubljenu fosfatnu grupu i odmor od 60-120 sec.
Potrebni resursi su:
CF ili kreatin fosfat
Glikogen - glukoza
Voda.
Eto kako voda dolazi u mišiće unosom KREATINA.

Što mišići imaju više ATP u rezervi oni su i "vodeniji" ali i samim tim sposobniji da daju više energije ili da izdrže veće tj. duže naprezanje.

Lazare pročitaj ovo Full Body

Poslednja izmena:
pozdrav lazare,vidim da treniras suludo i na kraju neces nista uraditi,posle 7 meseci treninga trebao si da uvidis sta tvom telu prija a sta ne,verovatno si se naslusao raznih prica i saveta i iz svega toga si izveo neku svoju logiku,verovatno si i napravio neki svoj plan i program i za ishranu i za trening...pored ovoga sto si naveo da jedes vidim da konzumiras samo proteine,a gde su ugljeni hidrati????sta ce da daje misicu energiju????ti moras sve da skockas ,pocev od ishrane pa do treninga i suplemenata za zeljeni cilj...svakako je dobro da unosis suplemente kao dopuna ishrani,ali znaj da te oni nece napraviti atletom!!!da je tako svako bi koristio to i lezao i bio svarceneger....podj jedan-ti si veoma usao u crvenu zonu pretreniranosti,3 sata treninga je van svake pameti,pod dva-unos ugljenih hidrata je neophodan...pod tri-dobar trening plan osnovnih vezbi,sta ce tebi vise od osnovnih vezbi,nisi profesionalac pa da izgradjujes finese a jos nisi dobio ni misic...pozdrav

buraz, imash previshe treninga nedeljno, previshe mishicnih partija radish u njima, i predugo ti traje trening.

to ti je relativno ok bilo dok si hteo da skinesh tih 20 kila... e sada kada si to postigao, sada zelish mishicnu masu.

ok, za to cesh morati da budesh efikasan, efikasan u smislu efikasne ishrane i odmora, bez pretreniravanja.

tipa, 3-4 puta nedeljno po sat vremena dve mishicne partije... i samo dobra, kvalitetna ishrana i shto vishe odmaranja.

imaj na umu da te taj kardio koji radish posle treninga dodatno troshi a da ti mishicna masa nece rasti dok ne ispunish svoje dnevne kalorijske potrebe.

i oni sto pricaju da je whey ok ono samo cista priroda ubrana s drveta..zasto lik izgleda naduveno..napumpano..vodeno..kad ga pipnes kao balon mekano..to se ne oseca tvrd misic..samo sto iz njega sve ne iscuri

:hahaha1: :hahaha:

... pa ti si isti ko ona deca shto misle da se bilder izduva ako ga bocnesh iglom. :lol:

mislim, na tom si mentalnom nivou. zamislite, kaze lik 'ladno... samo shto ne iscuri :hahaha:

i oni sto pricaju da je whey ok ono samo cista priroda ubrana s drveta..zasto lik izgleda naduveno..napumpano..vodeno..kad ga pipnes kao balon mekano..to se ne oseca tvrd misic..samo sto iz njega sve ne iscuri

ovo nema veze sa istinom,verovatno namerno kontriras ili ne znas ovu tematiku pa lupetas...ljudi,nemojte da pricate gluposti o necemu sta ne znate,ima ovde momaka koji dolaze i uce sa ovog foruma,pocetnici u svakom pogledu,i neko napise nesto poput ovog i taj pocetnik u startu ima pogresnu informaciju o treninzima,suplementima,ishrani...ako je neko pitao za savet onda mu dajte istinit savet koji je tacan i dobar,a ne pogresan..

Back