Prostitucija

Ne osudjujem nikoga a sve mi jedno dal ce legalizovati..ne padam na price da ce imati socijalno i kao redovni pregledi..to je vise da drzava uzme kesh

Kao prvo nemamo pravo da osudjujemo, jer mnoge su naterane da to rade (da li bukvalno od strane makroa, ili ih je nuzda da prezive, hrane decu itd.). E sad, mozemo diskutovati o tome da li postoji uvek drugo resenje, ali tu je onda i onaj argument "sto da rintam, cistim itd. za neku mizernu kintu, kada za jednu noc mogu uzeti toliko i toliko vise?".
Nije svejedno da li ce legalizovati. Ovde gde ja zivim imas preko 2.000 zenskih i oko 60 muskih registrovanig radnika u prostituciji. Bez tih pregleda ne smeju da rade, a moraju jednom nedeljno da idu na pregled. A jos jedna stvar: zar nije bolje da covek, koji ima potrebu ode kod prostitutke i olaksa se, bez razmisljanja o tome da li ce ga neko uhapsiti ili mu naplatiti kaznu, nego da spopadne i siluje nekog?

Kao prvo nemamo pravo da osudjujemo, jer mnoge su naterane da to rade (da li bukvalno od strane makroa, ili ih je nuzda da prezive, hrane decu itd.). E sad, mozemo diskutovati o tome da li postoji uvek drugo resenje, ali tu je onda i onaj argument "sto da rintam, cistim itd. za neku mizernu kintu, kada za jednu noc mogu uzeti toliko i toliko vise?".
Nije svejedno da li ce legalizovati. Ovde gde ja zivim imas preko 2.000 zenskih i oko 60 muskih registrovanig radnika u prostituciji. Bez tih pregleda ne smeju da rade, a moraju jednom nedeljno da idu na pregled. A jos jedna stvar: zar nije bolje da covek, koji ima potrebu ode kod prostitutke i olaksa se, bez razmisljanja o tome da li ce ga neko uhapsiti ili mu naplatiti kaznu, nego da spopadne i siluje nekog?

Pa ok sve to stoji..ali onda mi se cini da bi se svako time bavio..ja bih uvezo prvi neke ruskinje i moldavke i realno bih uzimo cifru manje od ostalih:lol:

niti podržavam - niti ne podržavam,niti osuđujem - niti ne osuđujem.. :lol:

ako neko hoće i voli time da se bavi,onda je, u svakom slučaju, bolje da sve to bude legalno..

možda bi se tako smanjila i trgovina ljudima..

zanimljivo je i unosno samo ono što je zabranjeno

Pa ok sve to stoji..ali onda mi se cini da bi se svako time bavio..ja bih uvezo prvi neke ruskinje i moldavke i realno bih uzimo cifru manje od ostalih:lol:

Ako nemas losu savest zbog trgovine ljudima - o.k. Za mene to ne dolazi u obzir.
Mnogi tako i rade, kako si ti opisao. Samo sto je to dovelo do toga da te "usluge", za koje se pre placalo 150-200 EUR danas kod "jeftinih" Rumunki, Madjarica, Ukrajinki kostaju 30 EUR (pricam o cenama ovde gde ja zivim). A trebas tim radnicama obezbediti i stan i hranu itd., pa ti vidi. ;)

u ovim nasim ex-yu drzavama nema reda ni sistema nigdje, pa je nerealno ocekivati da se krene od prostitucije. toliko je poslova na crno i to je samo jedan u nizu. e tamo gdje drzava ima kontrolu nad poslovima, profitima, realno je da i prostitucija bude dio toga. imam druga u spaniji ciji je restoran u blizini kvarta gdje se okupljaju prostitutke. i on je bjesan jer placa raznorazne namete drzavi a njihov posao niko ne kontrolise.
prostitucije je uvijek bilo i bice. mnoge prostitutke su dovedene iz drugih zemalja, odmah im uzmu pasos, zatvore ih u neku kucu, mogu da izadju do frizera i sl. samo uz pratnju. niko ih ne pita da li na nesto pristaju ili ne, bivaju maltretirane, prebijene. a kome se mogu obratiti? nisam bas sigurna da je to bio njihov izbor.

mnoge prostitutke su dovedene iz drugih zemalja, odmah im uzmu pasos, zatvore ih u neku kucu, mogu da izadju do frizera i sl. samo uz pratnju. niko ih ne pita da li na nesto pristaju ili ne, bivaju maltretirane, prebijene. a kome se mogu obratiti? nisam bas sigurna da je to bio njihov izbor.

Vecina ima tu sudbinu (ima malo onih koje dobrovoljno rade kao prostitutke). I vecina pukne pre ili kasnije i navuce se na kokain i slicne stvari.

Ako nemas losu savest zbog trgovine ljudima - o.k. Za mene to ne dolazi u obzir.
Mnogi tako i rade, kako si ti opisao. Samo sto je to dovelo do toga da te "usluge", za koje se pre placalo 150-200 EUR danas kod "jeftinih" Rumunki, Madjarica, Ukrajinki kostaju 30 EUR (pricam o cenama ovde gde ja zivim). A trebas tim radnicama obezbediti i stan i hranu itd., pa ti vidi. ;)

Pa kako ne kapiras to podvodjenje se i pravda tom hranom..smestajem i ulaganjem u njih..a dobro znamo da pola uzimaju makroi..pa i vise..o tome se radi sto su one sve gole i bose i pristaju na sve..znaci ako se legalizuje to onda nije trgovina ljudima i najgore sto uvek ima onih koje ce raditi za manji %

niti podržavam - niti ne podržavam,niti osuđujem - niti ne osuđujem.. :lol:

ako neko hoće i voli time da se bavi,onda je, u svakom slučaju, bolje da sve to bude legalno..

možda bi se tako smanjila i trgovina ljudima..

zanimljivo je i unosno samo ono što je zabranjeno

Evo ja bas mislim suprotno da se ista ta trgovina legalizuje..samo sto je upakovana u celofan sto cu im ja obezbediti bolje uslove na papiru

Poslednja izmena:
Dakle, sta mislite? Podrzavate legalnu prostituciju ili ne? Normalan posao kao svaki drugi ili ne? Osudjujete li prostitutke ili ne?

To nije normalan posao kao i svaki drugi jer ubija ličnost ali nećemio sad da se upuštamo u psihologiju.Jedno što bi država uzimala za porez,ne znam kako im kontrolišu promet :lol: ali ajde...ili bi svaka qurva morala da ima fiskalnu kasu? :lol: - ne znam...Da će im biti uplaćivani doprinosi?- čisto sumnjam, jer imamo mi primera gde ljudi rade i obične poslove pa ih gazde ne prijave a kamoli ovo.
Ovo sve važi msm legalizacija gde se ljudi bave prostitucijom svojevoljno a šta ćemo sa primerima koji su primorani da to rade- tj. oni koji su žrttve trgovinom ljudima.Čisto sumnjam da u zemljama gde je prostitucija legalizovana da nema takvih slučajeva.Jedino što je možda dobro u svemu tome je to što moraju na lekarske preglede.

Ako se legaliza bice mnogo vise prostituisanja, ovako ima bas malo. Sa time sto ce pasti cena znacajno jer ce se smanjiti nivo. Naravno osim ako drzava ne krene da naplacuje fiksne takse :roll:. u slucaju da se skroz liberalizuju mozemo ocekivati i cene do 400-500 dinara, jer ce i dalje premostivati vecinu drugih zarada-isplatice se.
Ja cu prvi osnovati svoju firmu i imacemo najvecu konkurentnost za ekstra male pare( zna se sta ovde uspeva) sa srednjim nivoom usluge. a posle idemo na Evropsko trziste, izvozimo zene. Posao ce biti uspeh siguran sam

u ovim nasim ex-yu drzavama nema reda ni sistema nigdje, pa je nerealno ocekivati da se krene od prostitucije. toliko je poslova na crno i to je samo jedan u nizu. e tamo gdje drzava ima kontrolu nad poslovima, profitima, realno je da i prostitucija bude dio toga. imam druga u spaniji ciji je restoran u blizini kvarta gdje se okupljaju prostitutke. i on je bjesan jer placa raznorazne namete drzavi a njihov posao niko ne kontrolise.
prostitucije je uvijek bilo i bice. mnoge prostitutke su dovedene iz drugih zemalja, odmah im uzmu pasos, zatvore ih u neku kucu, mogu da izadju do frizera i sl. samo uz pratnju. niko ih ne pita da li na nesto pristaju ili ne, bivaju maltretirane, prebijene. a kome se mogu obratiti? nisam bas sigurna da je to bio njihov izbor.

nije to sve tako, jer je neisplativo voditi biznis tako. Pravi menagdzer mora da zna kako da se rukovidi svojim zaposlenima, inace nema pravovremenog profita i dobiti. shodno tome prostitucija je sve manje unosna ako se povecava stepen pogrsavanja odnosa zaposlenih i vlasnika- kao i u svakom poslu. A da ne pricamo o rastucim rizicima u preodu troskovima.

Licno mislim da treba da se legalizuje jer ta pojava je u Srbiji veoma rasprostranjena i prakticno je postala normalna stvar .Naravno da sada ako gledamo striktno moralni aspekt ,takve pojave treba stigmatizovati medjutim opet je to daleko postenije i otvorenije nego da se stvara slika laznog morala , licemerja i laznog osudjivanja dok sa druge strane veliki broj devojaka takvim stvarima se bavi latentno kroz razlicite vidove sponzorstva .Jednostavno je nemoguce takve pojave spreciti , pogotovo u Srbiji gde je anarhija i ne postoji nikakav sistem vrednosti zato je bolje legalizovati i uvesti sve to u neke kontrolisane tokove

Bravo braco..prosecno je 90din placen sat ko nas..pa ti vidi

U Beogradu? Ti si puko. Prosecno je 50 eura matori, zbog ogromnih troskova u vidu rizika, nelegalnosti i slicno. Legalizacijom bi se cene smajile ali ne na taj nivo, jer i dalje ne bi bimali toliko konkurenciju radnika. A uostalom moja firma bi smanjila cenu do najvece moguce tacke-sve zavisi od stava drzave kakve takse bi uvela.

Licno mislim da treba da se legalizuje jer ta pojava je u Srbiji veoma rasprostranjena i prakticno je postala normalna stvar .Naravno da sada ako gledamo striktno moralni aspekt ,takve pojave treba stigmatizovati medjutim opet je to daleko postenije i otvorenije nego da se stvara slika laznog morala , licemerja i laznog osudjivanja dok sa druge strane veliki broj devojaka takvim stvarima se bavi latentno kroz razlicite vidove sponzorstva .Jednostavno je nemoguce takve pojave spreciti , pogotovo u Srbiji gde je anarhija i ne postoji nikakav sistem vrednosti zato je bolje legalizovati i uvesti sve to u neke kontrolisane tokove

Bravo za komentar. :klap:

U Beogradu? Ti si puko. Prosecno je 50 eura matori, zbog ogromnih troskova u vidu rizika, nelegalnosti i slicno. Legalizacijom bi se cene smajile ali ne na taj nivo, jer i dalje ne bi bimali toliko konkurenciju radnika. A uostalom moja firma bi smanjila cenu do najvece moguce tacke-sve zavisi od stava drzave kakve takse bi uvela.

Ja otvorio temu o prostituciji, a vas dvojica poceli o firmama, kamionima, avionima...

I? Dobro ili lose?

@ malo zvocalo: i ovde gde je legalizovana prostitucija imas naravno i dalje onih koje su promorane i rade "na crno".

To vec zavisi od tvog normativnog stava, ja sam samo rekao pozitivni stav. Po meni licno to je svejedno jer me ne dotice mnogo, mozda u buducnosti mi je pozitivno jer ce mi smanjiti cenu seksa jos vise- povoljno za mene, ali nepovoljno za trziste zena, jer ce njima isto smanjiti cenu. A post osam musko meni je to pozitivno onda

Ma ne za sex nego za posten poso:lol:

Back