Prostaticni/seminalni markeri

legionar81

Početnik
Poruka
9
Postovani forumashi, imam problema sa prostatom. Nakon dugotrajnih terapija antibioticima (Visiren, Hemomicin) i biljnim preparatima (conprosta, prostamol uno), uradio sam najnoviji spermogram koji je dosta bolji nego ranije i ciji je zakljucak:

(normozospermija, prostaticni markeri snizeni, a od primecenog odstupanja pomenuo bih ph 8 ejakulata,
a sto se tice prostaticnih markera:

*kisela fosfataza 0, 38 (0, 96-7, 52)
*cink 0, 92 (1, 5-3, 5)
*fruktoza 3, 9 (3, 9-27, 7)
*cink/fruktoza 0, 24 > 0, 18

Naglasio bih da poslednjih 5-6 meseci svakodnevno pijem: 1 x tabletu selena (50 ug) 2 x tabletu cinka (2 x 10mg) 1000 mg vitamina c pitanje koje bih vam ovom prilikom postavio jeste da li su te doze dovoljne imajuci u vidu da su markeri ispod referentnih vrednosti?

Sta znaci to sto su te vrednosti niske?
Ako ima neko strucan voleo bih da ovo mi pojasni. Hvala!!

Hvala na odgovoru Sofija. Posetio sam par urologa proteklih meseci, medjutim tome niko ne pridaje znacaj. Navodna normozoospermija (ili mu spermogram u referentnim vrednostima) je svima bio dovoljan, a za ove niske vrednosti su rekli da ce se srediti same od sebe,
uz suplementaciju. Samo sam hteo da vidim jel i ovde od forumasa neko imao slican problem, sperma mi je nekako vodenasta i retka.

Back