PROŠLOST, SADAŠNJOST, BUDUĆNOST - RELIGIJA, NAUKA FILOZOFIJA

louiskrstic

Domaćin
Poruka
3.215
Nazvah temu onako kako bih privukao sve kategorije posetioca Foruma.
Naime, naleteo sam na knjigu, koju pročitah i dopala mi se a učinila mi se privlačnom za ljude koji imaju naklonosti za bilo koje od navedenih oblasti.
Pošto je naknadno pronadjoh Googlovanjem to je zainteresovani mogu skinuti i pročitati.
Zove se The Pleiadian Misson - A Time of Awareness.

[URL="http:/the_pleiadean_mission_ebook.pdf[/URL]

Govori o posetiocima sa "Plejade" kao našim precima, o istoriji života na planeti. O načinima njihovog putovanja i življenja, o ustrojstvu univerzuma te o suštini i načinu funkcionisanja života kao i o njegovom (našem) cilju. Ima još mnogo toga interesantnog.

Poslednja izmena:
:) Баш сам пре пар дана случајно наишао на неке текстове у вези са Плејађанима, то јест на записе Билија Мајера. А онда сам се мало разочарао када сам видео да су неке од фотографија које је објавио доказани фалсификати. По њему ти фалсификати су намерно подметнути у његове књиге и делови његових текстова су измењени како би био дискредитован. Било како му драго, велики срдачни поздрав за Аскет и Семјасе! :heart:

prica je proizvod imaginacije.drugar koji se zazeleo da kaze bilo sta svetu,posto se desilo da uslika par snimaka koji su ipak real...informaciju o pravoj prilici gde i kada to da ucini dali su mu duhovi svetla iz viseg energetskog nivoa,saopstivsi mu to putem njegovog tela ideja - na telo zelje,ili emocije pretenduju duhovi pogreske...njegova zelja da `lajkuje svoj dozivljaj` dovela je do toga da isprede celu pricu o plejadjanima (tamo nema nikog..od svih mesta u svemiru!):).
i do fejkovanja ostalih slika nlo-a.. na pravim slikama vidi se neka mutna svetlost, obrisi brodova koji izlaze iz worm-hola... & koji NISU sa Plejada;) to je sve.:)

Poslednja izmena:
nema takvih plejadjana.:)
ali zaTO....anyway.ima ih mnoogo,don` worry.izmedju ostalih, istina je, ima homo sapiensa, ljudi, i tome slicno, ali to nisu `plejadjani`, vec...
kako bilo,zavisi od sistema. :) Npr. stanovnici sistema ciju zvezdu zovu Imm, nekih 660 svetlosnih godina od nas,treca planeta,kao i mi, Imm 3... prolaze kao holadjani.:) ..cak su bivali ovde,nedavno-incognito.
Ono sto je nama trenutna granica, drugima ne predstavlja problem... to je tako. mi imamo kanadjane i aboridzine na jednom svetu,genetski smo istovetni,a razlika je samo u stepenu tehnoloskog razvoja. Pa cak ni tehnoloski razvoj nije presudan za interstelarna putovanja, postoje takvi svetovi u kome je,npr.duhovni stepen otvorio pristup tzv. portalima.. i sto za njih ne predstavlja nikakvu sortu neobicnosti,posto imaju iskren uvid u pravu kompozitnost i funcionisanje univerzuma.
Ostaju samo motivi raznoraznih vrsta,nista sto vec nije moguce osetiti i doziveti na ovom svetu: istrazivanje, genetsko i mineralno, ponekad ih muka potera, sto je razumljivo...Za Zemlju je karakteristicna neobicna raznovrsnost klime i pejzaza, i to ih posebno opcinjava.(puno planeta je mono-klimatsko).Mnogi imaju zelju da trguju znanjima i tehnoloskim dostignucima, uvidima, svetloscu,svescu. Kodex je pomagati drugima u onoj meri u kojoj se oseca potreba za time, komshizam u nekom najsavesnijem smislu reci, bez narusavanja karmickog toka neke civilizacije kojoj tek predstoji njen zaseban rast.. Pomogati se,dakle, moze, ali savesno, i bez nametanja.Ova planeta je imala puno takvih primera u svojoj istoriji,a postoje i dokazi za to. Medjutim, sam nas um, nas mentalni dekoder, nije za podcenjivanje... Razvoj racunara i elektronske industrije primer je kako moze biti blistav. Znaci, kao sto su oni sami imali svoje razvoje, nas prodor u elektroniku za sada je, suprotno nekim konspirativnim spekulacijama, originalan i jedinstven, dokaz koliko se mozemo osloniti na svoj um u svom razvoju.
kao motiv posete u igri je cak i turizam... otpaci! se cuvaju u arhivama tajnih sluzbi... (slucaj Sibir).;):)

Poslednja izmena:
Мислим да се уствари зову Плејарени. Како год да се зову, припадају људској раси, а то је битно. Све ми личи на неки добар трип из седамдесетих о згодним плавушама које крстаре свемиром, ипак било би дивно да је истина, Боже дај. Ако немам право да верујем, онда имам право да се надам.

Nije mi bio za cilj da polemišem o tome da li baš jesu ili nisu sa odredjene planet već ono što su naučili iz vlastitih iskustava o samom životu. I to ne toliko o tehnici i nauci koliko o njihovom pristupu i razumevanju života - o njihovoj svesti i vidjenju njihovog duhovnog odgoja. Ovo poslednje je, očigledno, bilo presudno u njihovom opstajanju posle dosta uspona i samo-destrukcija da su se uvek vraćali na početak egzistencije i to gotovo od same nule.
Budući da današnji čovek ovoga sveta ne vidi kojim putem krenuti i izvući se iz ćorsokaka, njihova iskustva bi mogla poslužiti kao dobra zvezda vodilja za lepši i uzvišeniji život ovdašnje populacije.
Nauka se uvek mnogo brže razvija od same svesti kao duhovne kategorije što je uvek dovodilo do velikih padova i samo-destrukcije. Njihvo sagledavanje svrhe, smisla i cilja života bi moglo pomoći da se mnoge zablude ovdašnje populacije nadrastu.
Čak i da je knjiga izmišljena, što mi nije za cilj da preispitujem, očigledno je da je autor imao dubok uvid u samu suštinu života. Utoliko pre što su moja istraživanja na drugim poljima donela saznanja koja govore da su navodi u knjizi dosta dobri. Kako knjiga i nije imala za osnovbni cilj ono što ja potenciram mislim da je dobar doprinos onima koji bi da proniknu ispod kore života.
Život je duhovne prirode, večit je i ima svoj ciklus inkarnacija u fizičkom svetu a sa ciljem ekspanzije svesti...

Budući da današnji čovek ovoga sveta ne vidi kojim putem krenuti i izvući se iz ćorsokaka, njihova iskustva bi mogla poslužiti kao dobra zvezda vodilja za lepši i uzvišeniji život ovdašnje populacije.
Хм, данашњи човек овога света види да треба кренути путем Православља. Под претпоставком да су они стварни, њима религија то јест Црква више не треба зато што су тај ниво одавно превазишли. И ми ћемо бити такви након другог Христовог доласка, када ће људи који буду спашени живети заједно са Богом, и Црква им више неће бити потребна. До тада, Црква нам треба зато да научимо да живимо несебично у заједници са ближњима, и зато што су зла и искушења која нам прете још увек прејака да би свако могао да се брине сам о својој духовности без помоћи Цркве.

Milsu,
u tome i jeste problem što se ne sagledava nužnost davanja slobode da svako otkriva ličnim traganjem. Čovek iz svog humanog stanja svesti ne sagledava neophodnost da iz tog istog stanja svesti "izadje" i nadraste ga. Nevolja je da se ne sagledava osnovna poruka koju su pružali minuli duhovni učitelji.
Izrastanje u viša stanja svesti uvek iziskuje veliki trud i napor. Taj proces nije nimalo bezbolan proces. Zato je i nazivan Svetim Ratom, koji se odvija u samom čoveku.

Ne sagledavamo da mnogi u svojim stanjima svesti jesu odmakli od nas lično, mnogi su rame uz rame sa nama ali da je ne mali broj iza nas. Niko nije ni viši ni niži već je svako na tom istom putu malo odmakao ili je iza. U takvoj situaciji, želja da svi budu tamo gde smo mi sami bilo bi, kao što i jeste, veliko opiranje duhovnom napretku života uopšte. Takvo ponašanje nas ljudi je pravo duhovno nasilje koje se uvek vrati nama sa teškim posledicama.

Pojedinac je da sledi ono što mu odgovara a da drugima da slobodu da idu svojom brzinom. Čovek ne može znati ko je od ljudi iz njegovog okruženja odmakao a ko je zaostao. Jedini koji zna je Sveti Duh i On jednako brine o svima nama, nezavisno u kojoj smo religiji ili smo ateisti.
Kada dodje dan da smo kadri da svesno sledimo živa učenja Svetoga Duha, situacija i pravila se znatno menjaju.

Evo jedne interesantne priče

Poslednja izmena:
Ха ха, можда постоји потреба да се то лично трагање мало усмери и убрза како би се више људи спасило, иначе остадосмо у блату довека. Са друге стране из неких извора постоје подаци да су Илуминати претерали у количини зла којим нас приморавају на прави пут, па човек мора имати Цркву ради заштите од прекомерне употребе силе. Иначе, није ми јасно шта сматраш под личним трагањем, то је индивидуална ствар сваког верника, један је искренији у вери други је мање искрен, један разуме боље други слабије, има разних верника и сви су на свом личном путу самим тим што имају слободну вољу, али битно је да знају да су на правом путу ако су Православци. Свети Дух делује у Православној Цркви, па што би га неко тражио негде другде, могуће и вероватно да делује и на све људе без обзира на њихову верску припадност, али то не значи да не постоји права Црква. Мислим и да није у реду твоје инсистирање да се људи рађају као припадници одређених религија према степену њиховог духовног развоја односно према њиховим духовним потребама, због чињенице да неке религије уопште нису религије, на пример Римокатолицизам који је отпао од Православља то јест Хришћанства, Протестантизам који је отпадак од отпатка, или Ислам, којег је по свој прилици створио Ватикан, тако да говорити о овим појавама као о религијама превазилази границу објективности и политичке коректности.

Само да додам. Дате су нам догме, заповести, Свете Тајне, које у старту наравно не разумемо, и које морамо сами да откривамо својим искуством верника. Е, сад, верник може бити на веома ниском нивоу духа тако да постане идолопоклоник и не мрдне даље од учења догми напамет. А може и да буде мало дубљи верник, па да сам истражује шта која догма, заповест, Света Тајна, значи, да покуша да је разуме. А увек има нешто више и дубље да се открије, и што човек више открива све више види колико мало зна. Зашто је Исус увек говорио у причама и метафорама и алегоријама, зато што није хтео да нам преда знање, већ да нам омогући да сами својим трудом дођемо до знања. Због наше слободне воље. Када бисмо имали знање а не веру, онда не бисмо имали слободну вољу и не бисмо могли да направимо избор, а наш избор је битан јер избором одређујемо своју судбину а не знањем.

Тако да поздрав браћи и сестрама Плејадијанцима, Христос се роди и Васкрсе! :)

Свети Дух делује у Православној Цркви, па што би га неко тражио негде другде, могуће и вероватно да делује и на све људе без обзира на њихову верску припадност, али то не значи да не постоји права Црква.

mislim da ti ne razumeš šta je to duh ili ti sveti duh, ako ti je draže.
on se ne nalazi ni u crkvi niti u bilo kakvoj ustanovi.
on se nalazi u nama. to je deo našeg bića sa kojim smo rođeni.
to je naše pravo Ja.
on je pokretač naše svesti i naše savesti.
svest i savest su slične u njihovim sferama odnosa, jedna postoji u intelektualnom centru, druga u emotivnom centru.
svest je znanje svega zajedno.
savest je osećanje svega zajedno.
nezgoda je u tome što smo mi, usled razvoja naše ličnosti, stvorili lažno Ja sa kojim se indentifikujemo i time našu pravu prirodu, naš duh totalno zapustili.
svest i savest se pritom upravljaju pomoću vanjskih uticaja, a ne unutrašnjih.
da bi ponovo pokrenuli našu duhovnost, moramo da zavirimo duboko u sebe kako bi otkrili šta je uzrok da naše lažno Ja vlada nama.
trebamo se suočiti sa samim sobom kako bi otkrili pravu istinu o sebi, a ona je bolna jer je zasnovana na laži, taštini, samoljublju i sl.
samoposmatranje je prvi korak u oslobađanju duha iz njegove učmalosti, a njegovim pokretanjem će doći do delovanja naše svesti i savesti iz njihove više sfere.
što je delovanje učestalije, naša samospoznaja je tim veća.

mislim da ti ne razumeš šta je to duh ili ti sveti duh, ako ti je draže.
on se ne nalazi ni u crkvi niti u bilo kakvoj ustanovi.
on se nalazi u nama. to je deo našeg bića sa kojim smo rođeni.
to je naše pravo Ja.
Мислим да ти не разумеш шта је то Црква. ;) Да ли је дух исто што и Свети Дух, то не знам, и не бих могао тако да тврдим. Такође, не знам ни да ли се рађамо са Светим Духом у себи, знам да добијамо благодат Светог Духа на крштењу. Ако се Свети Дух налази у нама, свакако не исходи из нас, већ исходи из Оца илити Створитеља. Ако смо запустили наш дух, зато учешћем у Црквеном животу добијамо благодат Светог Духа. Завирујемо у себе, суочавамо се са правим собом, и откривамо истину о себи током поста и молитве и исповести. Очајање у лењости и небрига за духовни живот један је од седам највећих грехова. За покретање нашег духа неопходна је благодат Светог Духа зато што он не извире из нас самих већ извире из Оца Створитеља, јер смо ми само Божја створења, а Свети Дух је Бог то јест једна од три личности Бога.

Мала дигресија, уствари повратак на тему. Погледао сам линк из прве поруке, и када сам стигао до дела где се на почетку каже да су становници Атлантиде и Лемурије били браћа која су заратила, то ми нешто не мирише на истину, с обзиром да се у другим изворима може прочитати да су Атлантиђани били људи а Лемуријанци рептили, тако да нису били браћа, већ одувек најљући непријатељи. Тако да ми се не чита даље после овог проблематичног почетка књиге.

Poslednja izmena:

Back