Praznik žena. Okupili smo se u dnevnom boravku,da proslavimo. Na žalost,kavaljera malo,samo jedan dekica parkinsonac, i naš fizioterapeut. Bakice sede u kolicima,na trosedu,prekrivene ćebadima preko nogu. Lj. je stavila crveni kačket i okrenula ga naopačke,očekivali smo da krene da bitboksuje. N. je došla u pidžami,sa držanjem jedne kraljice - nos podignut visoko,zamalo da omaši stepenik dok se kretala uz pomoć hodalice. C.,njena cimerka,stavila je nove šnalice za kosu,iako joj nije jasan lični poriv za tim činom,deluje nekako zbunjeno. M.K. je došla sa džemperom oko struka,ubedili smo je da tako treba,da bi grejala bubrege (nikako nismo hteli da je uvredimo istinom da je džemper drži za stolicu,da ne sklizne). M.P. je sišla sa sprata,ona je jedina valjda znala razlog okupljanja. S. je sedela i prebrojavala linije na plafonu,sa izrazom blage prestravljenosti. M.M. je bila uzbuđena,mada nije znala zašto,nalivala se vodom iz flašice. Ostali su bili u svojim sobama,otvorenih vrata,spremni za koncert. Sela sam u centar tog kruga,otkopčala meh na harmonici, i vedro povikala : "Hoćemo li da pevamo malo?" N.kao iz topa viknu : "Da!", C. se slabašnim glasićem priključila : " Šta? Ne čujem". Ostali - mrtvo more. Mozak mi je grozničavo šaltao plej liste od pre 30 godina,dalje mi ne doseže sećanje. Šta da sviram,bokte ?! LJ.S. je doviknula sa sprata : " Može li ZORA JE od Nede Ukraden?"
Može ! Pesma je prošla odlično,pevalo je osoblje. Tekst je bio u fristajlu,ali važno je da su se pojavili neki znaci pomeranja i komešanja među publikom. Glavna sestra je pokušavala da izgugla neke stare pesme. Zamolili smo kavaljera da predloži nešto. " #%/#=". Nikad čula. Idemo dalje. "Znate valjda onu našu staru TAMO DALEKO?" Talas odobravanja,klimaju glavom. Počinjem. Ide samo instrumental. Pokušavam opet. "Idemo svi". Kao da su se naglo probudile, N. i C. se hvataju za ruke,gledaju saučesnički, i tankim glasićima počinju " Taaaaaamo daleeeeeeko" i taman kad sam im uhvatila intonaciju,nastavljaju " Ide Mileeee lajkovačkom prugom". Na kraju aplauz.