Prosječna visina muškaraca u Evropi

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.311
Mapa koja je objavljena na Redditu prikazuje prosječnu visinu muškaraca u raznim državama u Evropi.

visina.jpeg

Kao što možete vidjeti, ekipa na sjeveru je viša od ekipe na jugu, a izuzetak je - Balkan!

Naime, država s najvišim muškarcima je BiH (184 cm), a prvo mjesto dijeli s Holandijom.
Najniži muškarci su u Portugalu i Turskoj (174 cm).
Znači da sam sa visinom od 187cm i iznad tog prosjeka.. :)

saaalim se...:P
bosna je divna zemlja s divnim ljudima, a holandija rodna gruda baruha spinoze koji bi dobio nobela ko ivo andric da je danas ziveo. ;)
Nisi ti shvatio. Zabole me šta ti misliš.

Nego,
Zapitaj samog sebe što imaš potrebu za jadnim humorom, a imaš godina.

I kao drugo, neozbiljno se ponašaš, sad je rupa, dođe neko drugi - onda više nije rupa, već divni su. To je baš bezveze, kako se tako prilagođavaš bilo kome.

Nisi ti shvatio. Zabole me šta ti misliš.

Nego,
Zapitaj samog sebe što imaš potrebu za jadnim humorom, a imaš godina.

I kao drugo, neozbiljno se ponašaš, sad je rupa, dođe neko drugi - onda više nije rupa, već divni su. To je baš bezveze, kako se tako prilagođavaš bilo kome.
humor unutar humora, ko bi rekao...sweet, jel treba dlanove da ispruzim da mi lupas packe, jos samo to nisi? :P

Znači da sam sa visinom od 187cm i iznad tog prosjeka.. :)
Ja sam prosek za Srbiju, uvek su me malo nervirala ta 2 cm koja mi fale do 185, što smatram
idealnom visinom.
Mada, kad gledam ovako svaki dan, mogao bih da se zakunem da sam viši od 90% muškaraca.

Statistika je malo zaguljena stvar, to ti je ko sa kupusom, mesom i sarmom...

Ja sam prosek za Srbiju, uvek su me malo nervirala ta 2 cm koja mi fale do 185, što smatram
idealnom visinom.
Mada, kad gledam ovako svaki dan, mogao bih da se zakunem da sam viši od 90% muškaraca.

Statistika je malo zaguljena stvar, to ti je ko sa kupusom, mesom i sarmom...

Ја сам 190цм, а могао бих да се закунем да нисам нешто посебно висок.

Биће да је перцепција још загуљенија ствар од статистике. :)

Kako su Holanđani uspeli tako da iždžigljaju iznad suseda, nije mi jasno s evolutivne tačke gledišta.
Zašto baš oni a ne Belgijanci.
Ako ovo nije lupetanje a jeste.
Poljoprivredna zemlja, bogata hranom. Slično kao i Srbija. Iznenadio bi se koliko su zapravo Holandija i Srbija slične zemlje, ujedno i toliko različite.
Šteta što su obe zemlje jureći da postanu što savremenije, izgubile mnogo toga od svojih lepota i izvornosti.
P.S. Belgijanci su inače izrazito visoki muškarci.

Poljoprivredna zemlja, bogata hranom. Slično kao i Srbija. Iznenadio bi se koliko su zapravo Holandija i Srbija slične zemlje, ujedno i toliko različite.
Kako su onda Crnogorci tako kršni, a onoliki krš od zemlje (krš - hoću reći karst, ne krš u pogrdnom smislu)
P.S. Belgijanci su inače izrazito visoki muškarci.
A rebnuli im samo 179

Kako su onda Crnogorci tako kršni, a onoliki krš od zemlje (krš - hoću reći karst, ne krš u pogrdnom smislu)
To je već genetika u pitanju,...visina je nasledna. Srbi, Crnogorci i Hercegovci imaju istu genetiku, to jest halpogrupu koja je poznata po najvišim ljudima u Evropi. Zajedno sa Skandinavskom halpogrupom (I1a i Balkanskom,... takzv.Dinarska I2a).
Tako da vam visina nije bogom data, već ste je nasledili.😁
Da pojasnim,...prvi čovek iz kršnih Balkanskih predela je morao da bude lovac, jer mu nije bogom dato da živi u izobilju i ubira plodove gde god da krene. Kao napr. ljudima sa Mediterana.
Slično kao i sa Skandinavcima ( jer žive okovani ledom ili su bar ranije tako živeli). Zato su morali da budu lovci da bi preživeli, jer nisu imali bogatu vegetaciju koju bi uzgajali (kao farmeri).
I tako do današnjih dana,...što čovek živi u gorim prirodnim uslovima, to je viši rastom.

Poslednja izmena:

Back