prosjak

Milan Če

Primećen član
Banovan
Poruka
794
bio sam onomad do prodavnice po pivo i ispred ulaza neki prosjak moli za pare
reko ajde nema smisla vidi mu se po licu da je neki alkos
izvadim 10 senti i dam mu ...pa sta nek ide zivot i ovako necu pare da nosim u grob

da je bio jedan drugi njemu nebi dao nista
taj tako prosi po ceo dan i kad skupi pare ode i kupi dopunu za mobilni pa iza cose sedne na jednu klup
i telefonira po 2-3 sata ...misli da ga tamo niko ne vidi ali ja sam ga vido
ovaj ce bar da kupi neki alkohol pa ne zalim

ma baš me briga da li prosi za piće, cigare, nekog šefa bande ili dopunu kredita, ako imam staviću novac u pruženu ruku jer .. ruka koja daje uvek je iznad one koja je pružena:deda:
dovoljno je ponižavajuće i mučno što mora da prosi da je iz ne znam kakvih pobuda, neka nevolja ga je na to primorala.
yebiga, ne mogu okretati glavu na drugu stranu.

Poslednja izmena:
ma baš me briga da li prosi za piće, cigare, nekog šefa bande ili dopunu kredita, ako imam staviću novac u pruženu ruku jer .. ruka koja daje uvek je iznad one koja je pružena:deda:
dovoljno je ponižavajuće i mučno što mora da prosi da je iz ne znam kakvih pobuda, neka nevolja ga je na to primorala.
yebiga, ne mogu okretati glavu na drugu stranu.

Ako znaš da je 90% njih profesionalaca koji rade za gazde i da tim novcem njima ne pomažeš,nego nekog zadriglog don-a koji ima deset puta više nego ti,onda ti nekako dođe lako da okreneš glavu.

Ne dam pare,kupim cigančetu sendvič ili pizzu na parče ponekad kada me pitaju dok čekam ispred. Ali pare iz principa ne.

Poslednja izmena:
Hranu bih uvek dala. Kako proci pored gladnog deteta!?!

Ali taj alkoholicar je vrlo verovatno zbog svog poroka ostavio gladno i zedno svoje dete. A da ne pricam da ukucani, kada se vrati, stradaju i budu u velikoj vecini slucajeva izlozeni nasilju. Za takve nemam pardona. Mislim, porocne uopste. Pusi a kuka kako jede sije i trtice :roll: ili kako nema da detetu kupi voce. Uzas! A tek ovi sto posade decu na hladan beton... njih bi mogla tuci.

Ako znaš da je 90% njih profesionalaca koji rade za gazde i da tim novcem njima ne pomažeš,nego nekog zadriglog don-a koji ima deset puta više nego ti,onda ti nekako dođe lako da okreneš glavu.

Ne dam pare,kupim cigančetu sendvič ili pizzu na parče ponekad kada me pitaju dok čekam ispred. Ali pare iz principa ne.

u takvim trenucima ne razmišljam o tome iako znam da je prosjačenje biznis.
ok, ti mu kupi sendvič, ja ću dati nešto para i klinac će biti i sit a možda neće dobiti batine jer je gazdi došao praznih ruku.

ja sam prosjak ljubavi nemam nikog svoga, jer sve zene otisle su iz zivota moga...davao sam, nikad primao svoju dragu nisam imao, samo bol i suze te, sve kroz zivot prate me ko da ljubav nije za mene....
sori podsetio si me na forumske prosjake ljubavi :lol:

bolje i da prosi no da krade i otima a koje motive ima me ne interesuje
ponekad im dam za jelo a i vidi se dal je banda ili prosi za sebe
malo njih koji prose ovde imaju zenu i decu kuci

uf sto bila jedna mlada zgodna prosjakinja valjda se tako kaze
bas mi se svidjala ali nisam znao kako da joj pridjem
redovno sam joj davao neku sicu kad god odem do prodavnice

kad imas 16 godina i sprovodis svoj "revolt" protiv svih "nametnutih vrednosti" to deluje sasvim normalno i logicno ;)

imao sam 16 godina i sacekivali su me, kao i sve druge, moji vrsnjaci i nesto malo stariji na ulazu u jedan od kafica sa pitanjem

izvini, je l imas dinar

i tako su zicali za pice
ne znam zasto su to zvali zicanje kad vec postoji rec prosjacenje
nije to bila velika svota i nije mi bilo tesko da je dam, davali su i drugi, pa bi oni uvek skupili za pice
ali, brate mili, bilo bi me sramota tako da radim
ja sam radio u vocnjaku, pa od te zarade izlazio i trosio
mozda bi njih tada bilo sramota da budu seljaci, al mene je bila sramota da zicam za pivo

imao sam 16 godina i sacekivali su me, kao i sve druge, moji vrsnjaci i nesto malo stariji na ulazu u jedan od kafica sa pitanjem

izvini, je l imas dinar

i tako su zicali za pice
nije to bila velika svota i nije mi bilo tesko da je dam, davali su i drugi, pa bi oni uvek skupili za pice
mozda bi njih tada bilo sramota da budu seljaci, al mene je bila sramota da zicam za pivo

Svaka cast na odgovoru. Ovo su oni koji nikada teze od kasike u zivotu nisu podigli. Voleo bih da vidim te frajere jedan dan na kopanju i da snimim to.

izvini, je l imas dinar

i tako su zicali za pice

ne kazem, bilo je i takvih u nasoj ekipi. oni su prirodni neradnici.
ali nije bila fora u kinti. imali smo mi para kolko je trebalo (barem ja)
fora je bila u buntu. u buntu protiv modela ponasanja,oblacenja i kontriranje svemu sto je pravilo.

ovo objasniti nekome ko to nije proziveo je ravno kao kada hoces da ubedis verskog fanatika ili nedaj boze nekog veguna da nije u pravu :lol:

ne kazem, bilo je i takvih u nasoj ekipi. oni su prirodni neradnici.
ali nije bila fora u kinti. imali smo mi para kolko je trebalo (barem ja)
fora je bila u buntu. u buntu protiv modela ponasanja,oblacenja i kontriranje svemu sto je pravilo.

ovo objasniti nekome ko to nije proziveo je ravno kao kada hoces da ubedis verskog fanatika ili nedaj boze nekog veguna da nije u pravu :lol:
Čuš, bunt vam je bio da žickate za pivo. U zemlji u kojoj većina provodi dana blejući i lamentujući nad čašicom bunt bi bio da ste nešto korisno radili i ostali trezveni, ali jok, lakše biti lezileb i poturati neku filozofiju.
Ne kažem da je to što ste radili loše, sve ima svoje vreme i nema ti se šta zameriti, ali mi smeta to korišćenje izanđalih parola, kultura bunta je postala jednako deplasirana kao i njene preteče nasuprot kojih je nastala.

Čuš, bunt vam je bio da žickate za pivo. U zemlji u kojoj većina provodi dana blejući i lamentujući nad čašicom bunt bi bio da ste nešto korisno radili i ostali trezveni, ali jok, lakše biti lezileb i poturati neku filozofiju.
Ne kažem da je to što ste radili loše, sve ima svoje vreme i nema ti se šta zameriti, ali mi smeta to korišćenje izanđalih parola, kultura bunta je postala jednako deplasirana kao i njene preteče nasuprot kojih je nastala.

to su bila neka druga vremena ;)

i kao sto sam rekao, nemoz da svhatis nesto kada nisi bio deo toga. to je sasvim normalno. i tada bilo i sada ;)

to je kao sto ja ne kapiram peddere. kako ne moz da volis piicke i dobre sise?

Back