Prosjaci

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.596
Bio sam na nekom predavanju, gde su jedna policajka i jedan policajac imali susret sa gradjanima i pricali o sigurnosti dece... Na kraju su pitali da li imamo pitanja i onda se stiglo do prosjaka. Interesatno je da su rekli da se prosjacima ne treba NIKADA davati novac, nego ako bas hoces da im pomognes da im kupis hranu, ali novac NIKADA.
Pre dam neki dinar nekoj staroj babi, dedi ili nekoj zeni sa detetom kada prose. Posto su policajci savetovali da se daje hrana, a ne novac, a imao sam situaciju da mi mama sa bebom kaze daj neki dinar, nisam jela dva dana, ja pitam da ti kupim tu u kiosku nesto da jedes ? Ona ne, ne pare mi trebaju, gladna sam...
Iinace lik je bio u Indiji, gde na ulicu prosjaci traze da im kupis hranu (pirinac, ulje...) u radnji, ali najskuplje pakovanje, da bi oni mogli da preprodaju. On je znao za to, ali je snimio ceo proces da upozori ljude.

da ti im nudis hranu ali oni nece hranu hoce konkretno
valutu
ima ih sve vise
na primer na bulevaru ako setate uvece mozete cesto videti po neku staricu zabradjenu maramom ko da je iz proslog veka izasla sa kutijicom od kartona ispred sebe
obicno drze glavu dole valjda ih je sramota
kad to vidim obavezno ubacim novac dovoljno novca da moze odmah krenuti odatle

a ove mandovke sto na kukovima nose po jedno dva deteta uopste ne fermam

Bila sam u situaciji da mi je decak tražio novac za hranu jer je gladan..kada sam mu ponudila da odemo do prvog kioska sa pljeskavicama ili do samiške i da cu ja da platim sta izabere..nije hteo..rekao mi je samo:..daj mi pare..rekoh mu: pare ne moze.mozes samo da dobijes da jedeš.
a onim prosjacima na semaforu što "skacu" na kola i ne otvaram prozor

Back