prosjaci

Pa i ja sam pre za tu drugu varijantu...ali nemam uvek kinte za tu drugu varijantu...nekad stvarno nemam da im dam vise od nekog sitnisa iz dzepa...(jednom sam tako ostala sa 50 dinara u dzepu i nekom sicom, a te veceri je trebalo da putujem kuci...i ja izvadim onu sicu i dam nekom prosjaku, i kasnije shvatim da sam mu sa sicom od 3-4 din dala i zeton za ulazak na peron koji kosta 120 din, a ja nemam pare da kupim novi :lol: )
Slazem se da se niko ne bi bavio prosjacenjem da to nije isplativ posao(ustvari, bavili bi se neki, ali ne bi se od toga napravio organizovani kriminal)...ali, realno, to sto im ja necu dati kintu nece unistiti prosjacenje i realno, ono nikada nece nestati...pa posto na duze staze ne mogu da uradim nista, onda mogu da ucinim nesto za taj jedan dan, kao sto si rekla...
I opet ...sto vise kinte neki prosjacic zaradi vise ce cornuti za sebe od onog ko ga kontrolise...
Gluposti, ne dajem ni ja uvek...dam kad imam...jer, ako bih davala svaki put kad vidim nekog da prosi ne bih imala sta da jedem...
Nego bre, njih nigde nema kad ja imam nesto da im dam...ono kad je bilo mnogo hladno odvojila sam neku bundicu i cizmice koji su se sestri omalili i lutala u krug trazeci neko dete da mu dam i nemaaa...
Sad imam gomilu neke garderobe da pobacam (gazda nije 7 godina usao u stan, a ostavio pune ormane :lol:) i nemam pojma gde da nadjem nekoga da mu to dam...jedino da vucem kesetine do kneza i onda da me prosjak ispali :lol:

Poslednja izmena:
:lol: Па наћи ћеш ваљда неког, коме треба та одећа :)
Знам и ја да ће организовано просјачење постојати све док СВИ не буду имали свест о томе :( Нажалост.

Pa da nešto i meni se desi dobro
Radno sposobni 150 kila i rumeni a prose

Kad idem na ispit pa dam nekom siću više se nadam da ću položiti isti

Zanimljivi su ti tvoji motivi...ali bicu fina i necu da ulazim u pricu...
A sto se tice radno sposobnih...evo uzmimo primer: ciganka od 20 godina, zdrava, prava, neobrazovana, sa 4 deteta i muzem alkoholicarem koji je maltretira. Ona po svim pravilima spada u radno sposobne, jel tako? A sada da vidimo gde moze da nadje posao...moze da cisti zgrade i zaradi odprilike 100 eur mesecno...meni ni jedan drugi posao ne pada na pamet, osim eventualno prodavanja ljubavi. Mislis da ona moze sa svoja 4 deteta da prezivi sa 100 eur? Uzmimo u obzir i da joj muz uzme i popije veci deo plate, ali i bez tog dela je nemoguce da prezivi. I..? Radno sposoban nije isto sto i sposoban da zaradi dovoljno novca da prezivi...

:lol: Па наћи ћеш ваљда неког, коме треба та одећа :)
Знам и ја да ће организовано просјачење постојати све док СВИ не буду имали свест о томе :( Нажалост.

Jaoj, muke moje dok sve te gluposti popakujem i iznesem iz stana...neverovatno je sta sve ljudi ostave u stanu koji IZDAJU....:confused:
Pa pazi, SVI nikada nece imati svest o tome u smislu da ne daju nista prosjaku. Uvek ce ostati barem oni kao zaba.zaba koji ce dati da bi im se vratilo...pa sta mislite sto je oko crkvi uvek puno prosjaka :lol:
Uostalom, da sada SVI prestanemo da im dajemo novac, i da to potpuno nestane...ubrzo ce se opet pojaviti onaj izvori nacin prosjacenja...gde ti neko stvarno trazi za hleb, neko ko stvarno nema...i ti ces mu dati, jer znas da tu vise nema kriminala...i onda ce to opet tako vremenom postajati unosan posao i opet ce se kriminal uplesti i opet sve u krug...nema kraja...zato se ne opterecujem sirom slikom...pomognem koliko mogu u trenutku i to je to...
A i nisu bas svi prosjaci u kandzama nekoga...ima i onih koji zaista rade za sebe...retko, ali ima...

Zanimljivi su ti tvoji motivi...ali bicu fina i necu da ulazim u pricu...
A sto se tice radno sposobnih...evo uzmimo primer: ciganka od 20 godina, zdrava, prava, neobrazovana, sa 4 deteta i muzem alkoholicarem koji je maltretira. Ona po svim pravilima spada u radno sposobne, jel tako? A sada da vidimo gde moze da nadje posao...moze da cisti zgrade i zaradi odprilike 100 eur mesecno...meni ni jedan drugi posao ne pada na pamet, osim eventualno prodavanja ljubavi. Mislis da ona moze sa svoja 4 deteta da prezivi sa 100 eur? Uzmimo u obzir i da joj muz uzme i popije veci deo plate, ali i bez tog dela je nemoguce da prezivi. I..? Radno sposoban nije isto sto i sposoban da zaradi dovoljno novca da prezivi...

... i sve to pod pretpostavkom da joj muž dozvoli da napušta kuću i radi...

Мени се чини да ти што нису део ланца ипак раде нешто, продају кестење, новине, оне сличице, продају цвеће и рукавице на улици (много ми жао кад видим баке које морају то да раде, уместо да у том добу скачу за унучићима или штрикају, или раде било шта друго :( )
Мало скретање с теме - говорили сте о позитивној дискриминацији. Ја сам против тога. Мислим да није довољно додати Ромима или другим мањинама 30 бодова при упису у средњу, и тиме мислити да је решен проблем. Није решен, и штету имају сви. Деца која ће због тога да извисе или да буду у већим одељењима, и наравно управо они позитивно дискриминисани, јер ће доћи у школу за коју нису способни. Исто и за факултет: Поента пријемног и јесте да се приме људи који јесу довољно способни за факултет. Овде не мислим на интелигенцију (немојте да ме каменујете одмах), него и на стечена знања.
Поз. дискриминација је лош покушај изједначавања. Да, треба пружити шансу за школовање угроженима, али не на овај начин. Боље би било организовати им помоћ током школовања, уколико је потребно. На пример, настава српског језика, ако га не говоре.

Jaoj, muke moje dok sve te gluposti popakujem i iznesem iz stana...neverovatno je sta sve ljudi ostave u stanu koji IZDAJU....:confused:
Pa pazi, SVI nikada nece imati svest o tome u smislu da ne daju nista prosjaku. Uvek ce ostati barem oni kao zaba.zaba koji ce dati da bi im se vratilo...pa sta mislite sto je oko crkvi uvek puno prosjaka :lol:
Uostalom, da sada SVI prestanemo da im dajemo novac, i da to potpuno nestane...ubrzo ce se opet pojaviti onaj izvori nacin prosjacenja...gde ti neko stvarno trazi za hleb, neko ko stvarno nema...i ti ces mu dati, jer znas da tu vise nema kriminala...i onda ce to opet tako vremenom postajati unosan posao i opet ce se kriminal uplesti i opet sve u krug...nema kraja...zato se ne opterecujem sirom slikom...pomognem koliko mogu u trenutku i to je to...
A i nisu bas svi prosjaci u kandzama nekoga...ima i onih koji zaista rade za sebe...retko, ali ima...

Hvala na proceni moje ličnosti Kad dam novac jednostavno mi bude lakše i to je to, nema više nikakve filozofije

Pozitivno diskriminišući ću da ih zaobiđem :cool:

Čitajući temu setih se još nečega,
Čovek jede iz kontejnera, pa povraća pa tako u krug i moji odluče da mu daju tanjir svačega nečega i odnesoše mu. Kad on lepo odabrao šta jede, šta ne, većinu pobacao verovatno mu nije po ukusu :eek:. A kad završi sa "ishranom" popi pola litre vinjaka i ide dalje :eek::p

i sad budi pametan:think:

Hvala na proceni moje ličnosti Kad dam novac jednostavno mi bude lakše i to je to, nema više nikakve filozofije

Gde sam ja procenjivala tvoju ličnost? Rekla sam da uvek postoje oni koji će dati da bi im se vratilo, koji to što daju namene...znači i ako svi mi prestajemo da dajemo jer je to u lancu i bla-bla, ima puno ljudi koji će ispred crkve dati jer se tu boje da ne daju pa će makar tako prosjačenje uvek opstati. Ni u jednom trenutku nisam procenjivala tvoju ličnost u postu koji si citirala...samo sam te navela kao primer, a inače znam mnogo ljudi koji daju da bi ,,namenili" ...

Мени се чини да ти што нису део ланца ипак раде нешто, продају кестење, новине, оне сличице, продају цвеће и рукавице на улици (много ми жао кад видим баке које морају то да раде, уместо да у том добу скачу за унучићима или штрикају, или раде било шта друго :( )
Мало скретање с теме - говорили сте о позитивној дискриминацији. Ја сам против тога. Мислим да није довољно додати Ромима или другим мањинама 30 бодова при упису у средњу, и тиме мислити да је решен проблем. Није решен, и штету имају сви. Деца која ће због тога да извисе или да буду у већим одељењима, и наравно управо они позитивно дискриминисани, јер ће доћи у школу за коју нису способни. Исто и за факултет: Поента пријемног и јесте да се приме људи који јесу довољно способни за факултет. Овде не мислим на интелигенцију (немојте да ме каменујете одмах), него и на стечена знања.
Поз. дискриминација је лош покушај изједначавања. Да, треба пружити шансу за школовање угроженима, али не на овај начин. Боље би било организовати им помоћ током школовања, уколико је потребно. На пример, настава српског језика, ако га не говоре.
I ti što prodaju koješta su u lancu...naročito bakice koje prodaju cveće (e ima jedna ciganka u knezu što prodaje cveće koja je stvarno bezobrazna...grrr...stvarno sam htela da je zakucam kad mi je uvalila cvet pa potrčala kod druga da mu naplati...a posle saznala da je to ,,politika firme" i da mora tako...)
Što se tiče pozitivne diskriminacije neću da ulazim u priču, samo da te ispravim ...ni jedno dete ne može izvisiti zbog pozitivne diskriminacije, jer se dete koje se prima tako prima kao 31. u odeljenju u koje recimo treba da se primi 30 ljudi...a ako je nekom problem što će mu odeljenje biti veće za 1 ili 2 djaka...onda stvrnooo...

A sada da vidimo gde moze da nadje posao...moze da cisti zgrade i zaradi odprilike 100 eur mesecno....

Ovo bas i nije tako...Jedna zena sprema zgrade ( 8 sati dnevno ) i zaradi za mesec dana oko 30000 din., pri tom ne radi subotu i nedelju, a moze..njen izbor...dakle, ipak ima nesto u onom tripu gubljenja dostojanstva...poceli su da ga naplacuju...i treba...:worth:

Gledam danas male Rome(cigancice ) na ulicama kod Futoske pijace, ako ne das pare oni gadjaju kamenom, gadjali viljuskar i sreca nije bilo nikog za njim inace bi sjebali kola:evil:zovem policiju oni traze podatke od mene , koji ce im **** moji podaci ,treba da izadju na teren ................................:thumbdown:
Ma, policija, sta se uzdas u nju, ne rade ono sto treba, a znaju da smaraju omladinu i sl.

Gledam danas male Rome(cigancice ) na ulicama kod Futoske pijace, ako ne das pare oni gadjaju kamenom, gadjali viljuskar i sreca nije bilo nikog za njim inace bi sjebali kola:evil:zovem policiju oni traze podatke od mene , koji ce im **** moji podaci ,treba da izadju na teren ................................:thumbdown:
I onda se pitaju sto ne volimo Rome i necemo da zivimo u njihovoj blizini.

Back