Мени се чини да ти што нису део ланца ипак раде нешто, продају кестење, новине, оне сличице, продају цвеће и рукавице на улици (много ми жао кад видим баке које морају то да раде, уместо да у том добу скачу за унучићима или штрикају, или раде било шта друго

)
Мало скретање с теме - говорили сте о позитивној дискриминацији. Ја сам против тога. Мислим да није довољно додати Ромима или другим мањинама 30 бодова при упису у средњу, и тиме мислити да је решен проблем. Није решен, и штету имају сви. Деца која ће због тога да извисе или да буду у већим одељењима, и наравно управо они позитивно дискриминисани, јер ће доћи у школу за коју нису способни. Исто и за факултет: Поента пријемног и јесте да се приме људи који јесу довољно способни за факултет. Овде не мислим на интелигенцију (немојте да ме каменујете одмах), него и на стечена знања.
Поз. дискриминација је лош покушај изједначавања. Да, треба пружити шансу за школовање угроженима, али не на овај начин. Боље би било организовати им помоћ током школовања, уколико је потребно. На пример, настава српског језика, ако га не говоре.