Prosjaci u Beogradu-fizicki smetaju gradjanima!

U poslednje vreme,u nasem gradu,pojavila se prava napast od strane lica,koji prose.
Oduvek je u Beogradu bilo tih prosjaka.Da li su "pravi" ili "lazni" prevaranti,koji na laksi
nacin,zele da dodju do dobrog prihoda.Ali u poslednje vreme,narocito u nekim ulicama
u najstrozijem delu grada,ti prosjaci,postali su dosta nagresivni.Narocito su ugrozene
ulice Knez Mihajlova i Kralja Petra.Ukoliko odete u Sabornu crkvu,vi cete pri izlasku iz
Cerkve,imati velike neprijatnosti.Mladi ljudi,(muskarci i zene),svaki vodeci po jedno
malo dete,pocece da idu uporedo sa vama,trazeci novac.Ali to i nebi bilo tako neprijatno,da oni u poslednje vreme,pribegavaju da vas bukvalno vuku za odecu,trazeci
imperativno novac.Ja sam pre nekoliko dana,imao veoma neprijatan susret,u ul.Kralja
Petra,prilikom izlaska iz Crkve.Jedna mlada devojka,vodeci verovatno,ko zna cije malo dete,nije joj bilo dovoljno,sto me je vukla za rukav i .Ona je u jednom momentu
skocila na mene,i sa obe ruke mi se obisnula oko vrata.Moram reci,da sam se
na jedvite jade,iscupao,koristeci se bukvalno fizickom snagom.Ono sto je pored
ovih nasrtljivaca,jos mnogo gore,to je da ni redovna policija,a ni ona ,koja je zbog
slicnih stvari i osnovana,a to je Komunalna policija,ne drze pod kontrolom,bar tih
par ulica u najstrozem centru grada.Vrlo je evidentno,da Komunalna policija,ne
moze da se vidi,bar na potezu Trg Slavija -Kalemegdan.Jer da se ne lazemo,to je
jedina destinacija,na kojoj "prosjaci" ordiniraju.Uzgred,to je jedina ruta u Beogradu
kojom se strani i domaci turisti,po nasem gradu krecu.Ako Komunalna policija,
ne moze,da obezbedi svoje STALNO PRISUSTVO na ovom potezu,onda ona,ovom
gradu,NIJE POTREBNA,i treba je pod hitno rasformirati.:dash:

Back