Prosjaci i sitni prevaranti

codemaker:
A ja dobijem popi*ditis kad u sred Atine na semaforu gomila musavih ljudi prosjaci a kolege mi kazu "to su Srbi, ima ih milion prosjace.." :evil:
Svi drze ili neke ceduljice ili jednostavno traze pare. Jednom sam besan izasao iz kola i uhvatio za vrat "Srpknju" i dovukao je do kola da objasni kolegama ko je. Bila je SIPTARKA. Papiric koji je drzala je stvarno bio napisan na "srpskom" jeziku ali toliko iskvareno da je jasno da to nije Srbin pisao...
Nije mi bilo tesko i napravio jos par krugova ulicama i na svakom semaforu uhvatio po jednu prosjakinju, bile RUMUNKE, SIPTARKE, do jedne! A sve su imale neke papirice a pomoc, na SRPSKOM jeziku! :evil:

Kulturno sam se na*ebao majke kolegama da ne blate vise ako ne znaju. Ono sto me boli je tako siroko rasprostranjeno misljenje o nama kao "prljavi, ruzni, zli.."

Drugo je pitanje kako toliki siptari i rumuni udjose tamo i godinama zive a SRBI su kao najbrojnijni prosjaci tamo...
ISTO to se i meni desilo u Atini...Pridje nasim kolima covek sa papircetom ispisanim na srpskom...A ja stajala sa nekim prijateljim Grcima i pricali na grckom,te nije shvatio...Priso i nesto kao na engleskom.I ja se lepo okrenem ,pitam na srpskom odakle je,a on pobeze glavom bez obzira,vicuci nesto drugaru-kolegi na siptarskom....

da, bash je uzasno kad te dva put u toku jednog dana startuje jedna ista osoba, prosto ti dodje da je mlatnes. :evil:

a da li je neko od vas kao klinac zickao pare?

mene su startovali neki klinci koji su isli u kst & prvo nisam bila u fazonu da im dam kintu,ali onda sam se setila sebe u tim godinama i... :wink: mislim, to valjda nije prosjacenje, aaaaaaaaa?

Back